Akurat chyba Ty na forum nie powinieneś udawać znawcy turbin co ??sebamoto pisze:Na temat turbin to moge Ci troche powiedzieć. Z tą gwarancją to tak nie jest. Za wyciągniecie lub montaż niestety Ci nie zwróci nikt pieniedzy bo powiedza że oni sami ją wymontują. Jeśli bedzie wymontowana bo coś sie zacznie dziać-zrobia oględziny i mimo Twojego sprzeciwu i tak to bedzie Twoja wina:
-zbyt mało oleju
-zbyt małe ciśnienie
-uzywał Pan przy montażu silikonu
-nie nagrzany olej
-coś w oleju
-nie taki olej
Dużo takich powodów może być.Czasem warto zastanowić sie nad kupnem używanej turbawki. Ja regenerowałem kilkukrotnie turbiny min.klientów i na 5 turbin jedna chodziła rewelacyjnie. Była to T25 która póżniej sprzedałem jednemu z forumowiczów TK i on ja też bardzo zachwalał. Ja Tego T25 używałem w drifcie na doładowaniu uwaga-1.0 bara!Przy odpowiednim nagrzaniu oleju nie było mowy o spalaniu lub przepuszczaniu oleju. Proponuje popytać na forum gdzie robia "dobrze" turbiny.
A jak mechanik już sie chwyta za głowe przy oglądaniu turbiny to lepiej sobie odpuść bo Cie ta przyjemność na końcu wyjdzie 1500zł
Pozdrowienia!
Mój mechanik na wspomnienie i turbinie od ciebie do dziś bluzga i mówi "co by z takim zrobił".
Naprawienie turbiny i jej wyważenie kosztowało sporo tylko dzięki uprzejmości Tomka89 i Pająka udało mi się do w miarę tanio ogarnąć.