czyszczenie , mycie zbiornika paliwa

Wtryski, regulatory ciśnienia, pompy paliwa, przewody, filtry

Moderator: Moderator

kokoszoko
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

witam, jak najprościej umyć zbiornik paliwa ( bak) i jakich środków użyć ???
i jeszcze jedno pytanie z czego zrobić uszczelkę pod pompę paliwa chyb ze ktoś ma nowy oryginał to poproszę o cynę na priva
z góry dzięki Alek
Awatar użytkownika
zboku
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Jesli osad w zbiorniku jest plynny (nie zasuszony) po prostu wypłukać go wodą i dokladnie wysuszyc zbiornik zeby wody w nim nie bylo.
Przyda sie tez wymienic filtr paliwa w zbiorniku, koszt 20zl
Awatar użytkownika
geniula1
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Ja słyszałem o takim patencie iż wrzucasz do baku kamienie. Wrzucasz je i trzeszesz zbiornikiem aż ci poodpada syf z baku. Następnie trzeba wszystko dokładnie wypłukać. Sam osobiście tego nigdy nie przetestowałem i nie wiem jaki będzie skutek tego
N/A-LPG KILLER ;)

Japan Auto
Awatar użytkownika
przemekD
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

zboku pisze:Jesli osad w zbiorniku jest plynny (nie zasuszony) po prostu wypłukać go wodą i dokladnie wysuszyc zbiornik zeby wody w nim nie bylo.
Najlepiej woda destylowana. Kiedyś słyszałem o patencie z wodą z mydłem, choć osobiście bym tego nie próbował, chociaż to pewnie zależy od rodzaju osadu.
Awatar użytkownika
zboku
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

przemekD pisze:
zboku pisze:Jesli osad w zbiorniku jest plynny (nie zasuszony) po prostu wypłukać go wodą i dokladnie wysuszyc zbiornik zeby wody w nim nie bylo.
Najlepiej woda destylowana. Kiedyś słyszałem o patencie z wodą z mydłem, choć osobiście bym tego nie próbował, chociaż to pewnie zależy od rodzaju osadu.

kazdy osad w baku jest podobny. ja bym nie probowal zadnych eksperymentow z mydlem i detergentami. nie wiadomo jaki wplyw moze to pozniej miec na paliwo i silnik. Woda destylowana jak najbardziej.
Dla pewnosci, zeby nie bylo resztek wody w paliwie po czyszczeniu mozna wlac denaturat, ktory wytraca wode.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ paliwowy”