trzeci szlif wału
Moderator: Moderator
- faon
- Coś już wiem

- Kontakt:
szukałem ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. interesuje mnie czy ktoś lata na wale z trzecim szlifem, ile kilometrów można zrobić (praktycznie, a nie teoretycznie). skoro serwisówka mówi o 4 szlifach. Wiem, że przy kolejnym szlifie ściera się nawęglona powłoka więc prosze nie teoretyzować tylko proszę o fakty. Silnik oczywiście CA18det.
- faon
- Coś już wiem

- Kontakt:
Mam prośbe, podajcie odrazu na jakich panewkach latacie i jakie mody w silniku. Wiadomo, że wydobycie 300KM na 3 szlifie to istne samobujstwo, dlatego interesują mnie też mody silnika. Planuje też zrobić 3 szlif i polatać z 1,5 roku i w międzyczasie w przypływie gotówki zamówić nowy wał i inne porządne graty.
mlynarz ma chyba pelna serie
silnik jest seryjny i turbina tez 
panewy im lepsze tym lepiej...
wydaje mi sie ze wszystko zalezy od tego jak dobrze bedziesz mial wszystko zlozone, zmierzone, dopasowane...
wydaje mi sie ze wszystko zalezy od tego jak dobrze bedziesz mial wszystko zlozone, zmierzone, dopasowane...
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
- faon
- Coś już wiem

- Kontakt:
Odinn mierzyć i pasować będą na Chopina (nigdy mnie nie zawiedli) tylko kwestia panewek. Na ACL kasy narazie bym nie wkładał (za dużo długów), a poza tym i tak 0,75 nie mają. Auto ma polatać z 1,5 roku i do tego czasu napewno odłoże kase na męski remont.
- mlynario
- Coś już wiem

- Kontakt:
w silniku to nic nie dlubalem...tak to ic od iveco, 2,5 przelot, blow off, stozek i to wszytsko jezeli chodzi o <font class="red">PIP</font> w silniku.
Panewki glowne TDC
Panewki korbowe L.L.E
takze po taniosci
i wszytsko sie kreci
Panewki glowne TDC
Panewki korbowe L.L.E
takze po taniosci
no to jak uwazasz. no 0.75 to troche jest ale moge sprawdzic czy w ogole ACL ma takie cus w ofercie.
ale jak chcesz go zremoncic jak sie dokopiesz kasy to moze i racje i nie ma co przeplacac??
ale jak chcesz go zremoncic jak sie dokopiesz kasy to moze i racje i nie ma co przeplacac??
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
- faon
- Coś już wiem

- Kontakt:
no właśnie. Dlatego zadałem pytanie o praktyczne przebiegi i mody silnika na 3 szlifie. Chciałem się upewnić ile km moge przejechać i jak przejechać. Jeśli przejeżdze ten rok to mi będzie pasiło. W trakcie jazdy wyjdą napewno jakieś elementy zawiechy do wymiany. Wole najpierw zrobić jeżdzące autko, a potem męski remont silnika który potrwa tydzień i autko dalej będzie lataćODINN pisze:ale jak chcesz go zremoncic jak sie dokopiesz kasy to moze i racje i nie ma co przeplacac??