trzeci szlif wału

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
faon
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

szukałem ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. interesuje mnie czy ktoś lata na wale z trzecim szlifem, ile kilometrów można zrobić (praktycznie, a nie teoretycznie). skoro serwisówka mówi o 4 szlifach. Wiem, że przy kolejnym szlifie ściera się nawęglona powłoka więc prosze nie teoretyzować tylko proszę o fakty. Silnik oczywiście CA18det.
Awatar użytkownika
mlynario
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Ja mam 3 szlif... jezdze na codzien i dosc czesto ostro go paluje od 1,5 roku. Jak narazie wszytsko ok
Awatar użytkownika
faon
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

o takie odpowiedzi mi chodzi. Na jakich panewkach składałeś? czy podkręcałeś silniczek czy latasz na serii?
Awatar użytkownika
mf
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Tak to wyglada w serwisowce - panweki korbowodowe
Inne firmy produkuja chyba panewki co 0,25 (nawet do +1).
Tez jezdze od jakiegos roku na 3 szlifie
Załączniki
panewki.jpg
gshock
Coś już wiem
Coś już wiem

mlynario pisze:Ja mam 3 szlif... jezdze na codzien i dosc czesto ostro go paluje od 1,5 roku. Jak narazie wszytsko ok
cos tam gadales ze ci pukaja lekko :P
Awatar użytkownika
faon
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Mam prośbe, podajcie odrazu na jakich panewkach latacie i jakie mody w silniku. Wiadomo, że wydobycie 300KM na 3 szlifie to istne samobujstwo, dlatego interesują mnie też mody silnika. Planuje też zrobić 3 szlif i polatać z 1,5 roku i w międzyczasie w przypływie gotówki zamówić nowy wał i inne porządne graty.
Awatar użytkownika
Chajel
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

mlynarz ma chyba pelna serie :) silnik jest seryjny i turbina tez :)
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

panewy im lepsze tym lepiej...

wydaje mi sie ze wszystko zalezy od tego jak dobrze bedziesz mial wszystko zlozone, zmierzone, dopasowane...
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
faon
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Odinn mierzyć i pasować będą na Chopina (nigdy mnie nie zawiedli) tylko kwestia panewek. Na ACL kasy narazie bym nie wkładał (za dużo długów), a poza tym i tak 0,75 nie mają. Auto ma polatać z 1,5 roku i do tego czasu napewno odłoże kase na męski remont.
Awatar użytkownika
mlynario
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

w silniku to nic nie dlubalem...tak to ic od iveco, 2,5 przelot, blow off, stozek i to wszytsko jezeli chodzi o <font class="red">PIP</font> w silniku.

Panewki glowne TDC
Panewki korbowe L.L.E
takze po taniosci :) i wszytsko sie kreci
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

no to jak uwazasz. no 0.75 to troche jest ale moge sprawdzic czy w ogole ACL ma takie cus w ofercie.

ale jak chcesz go zremoncic jak sie dokopiesz kasy to moze i racje i nie ma co przeplacac??
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
faon
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

ODINN pisze:ale jak chcesz go zremoncic jak sie dokopiesz kasy to moze i racje i nie ma co przeplacac??
no właśnie. Dlatego zadałem pytanie o praktyczne przebiegi i mody silnika na 3 szlifie. Chciałem się upewnić ile km moge przejechać i jak przejechać. Jeśli przejeżdze ten rok to mi będzie pasiło. W trakcie jazdy wyjdą napewno jakieś elementy zawiechy do wymiany. Wole najpierw zrobić jeżdzące autko, a potem męski remont silnika który potrwa tydzień i autko dalej będzie latać :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”