Przeklada kiery s13

Wachacze, klatki , rozpórki, armortyzatory, drązki, gumy itp.

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
fazolx1
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Witam po baaaaardzo długiej przerwie.

Juz jakis czas okolo pół roku dałem se spokuj z nissanami , moj potworek co go niektórzy pewnie pamietaja gnije w garage a ja sobie zwialem .

Niestey po 7 jakis miesiącach bez 250km kopiacych po dupie znowu robie głupote i kupje nissana :) (JOKE)

Najpierw auto :

Najprawdziwszy JAPAN 180sx s13 z silnikiem sr20det i tu uwaga rok prod 98 ! (bo w japan byly s13 dlugo) , przejechane 55tys mil

Auto ma papier na 332KM i faktycznie ma wszystko co potrzeba , + body kit i cala reszta niechce mi sie wymieniac bo nie otym post.

Chodzi oczywiscie o przelozenie kierownicy ile i dlaczego tak drogo :)

Powiem ze za taka zabawke przyjdzie zabulic 34000 zl za sr20det z 98 oryginalnie w budzie s13 to dlamnie tanio ? + mocny spec (wszystko HKS-a Kakimoto itp)
Wreszcie jeździ , i to jak ;)
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

ja bym bral ze wzgledu na ten rocznik :) :)

Z przekladka nie powinno byc problemow masz praktycznie wszystko dostepne :)
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
Awatar użytkownika
Airbog
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Brac. Sam czasami zaluje, ze robilem swoje auto od podstaw zamiast po roku kupic takie cos za pol ceny z Japonii.
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

jak siedzisz w uk, to za te prawie 7tys funtow ja bym bral rx7... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

aha... zwroc uwaga czy samochod po oplatach importowych, bo dowala ci jeszcze tak ze 2 tys funtow oplat... :mrgreen:
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

ODINN eee nie znasz sie jaka tam rx7 :P moze tanio nie jest - ale za to jaki rarytasik.

Jak bym mial kase to sobie bym chetnie taka s13-tke kupil :)
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
Awatar użytkownika
kamil79
Coś już wiem
Coś już wiem

Za 7 tyś funtów to pewnie rx7 f3ds ale kto by serwisował tego humorzastego wankla?
Ja bym brał 180sx bo te silniki są już szeroko u nas znane.
Czerwone są szybsze... YZF600R thundercat + oval carbon laser exhaust onboard ;)

Nissan narazie sold ;(
Rover 75 - dupowóz
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

kamil79 pisze:Za 7 tyś funtów to pewnie rx7 f3ds ale kto by serwisował tego humorzastego wankla?
Ja bym brał 180sx bo te silniki są już szeroko u nas znane.
bez przesady...

jak nissany maja jarkowego, to mazdy tez kogos maja... :)

serwisowac sobie moge w firmie w ktorej robie japonczyki wszystkie, tu bardziej chodzi o kwestie tuningu, strojenia itd, ooo do tego trudniej kogos znalezc... :)

kazda marka ma swojego jarkowego hehe... :mrgreen:

ODINN eee nie znasz sie jaka tam rx7 moze tanio nie jest - ale za to jaki rarytasik.
oj dla mnie to jeden z samochodow marzen (1 juz mam - s13). na dodatek tych tanszych i wygladajacych zagrzebiascie... :mrgreen:
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
kamil79
Coś już wiem
Coś już wiem

Użytkownicy na zachodnich forach f3ds skarżą się że włożyli w mazdę i jej super silnik po 10 000 dolarów a jeszcze nie zaczęli tuningu, druga opinia mówi że w maździe kończą sie problemy z silnikiem dopiero po włożeniu LS1 więc musi coś z tym być. RX7 to piękne auto ale bardzo awaryjne , ca18det to przy f3ds mistrz wytrzymałości.
Czerwone są szybsze... YZF600R thundercat + oval carbon laser exhaust onboard ;)

Nissan narazie sold ;(
Rover 75 - dupowóz
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

pozyjemy zobaczymy, pewnie kiedys sprawdze na wlasnej skorze... :mrgreen:

a hamerykany sa gupie i umia jezdzic tylko na automacie... :mrgreen:
włożyli w mazdę i jej super silnik po 10 000 dolarów
rozumiem ze chodzi ci tylko o kupno samochodu, 10tys dolcow to malo...

rx7 jest w tej samej klasie co supra i skyline...
Awatar użytkownika
kamil79
Coś już wiem
Coś już wiem

chodziło mi o doprowadzenie silnika do stanu umożliwiającego zaczęcie tunigu (czyli zdrowej serii)

Nissan narazie sold ;(
Rover 75 - dupowóz
Awatar użytkownika
.wildcat.
Stały gość
Stały gość

Swego czasu w UK był do sprzedania czarny 180SX RS13 z SR20DET (seria) '96 wersja kouki za około 3k funtów. To moim zdaniem było tanio. Samochód już zarejestrowany w UK. Pytanie czy te wszystkie divajsy HKS-a są warte 4 tys funtow?
|oo|__|oo|

Wildcat

O=O---O=O
prezes
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

skoro ma 330KM to raczej tuning nie jest wart 25 000 chociaz nie wiadomo co tam jest wsadzone......

Rocznik jest bardzo fajny i cena jak na ten rok nie jest wysoka (s14a z tego rocznika tez po tyle chodza)
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

kamil79 pisze:chodziło mi o doprowadzenie silnika do stanu umożliwiającego zaczęcie tunigu (czyli zdrowej serii)
10000$

za taka kase to nowego wankla znajdziesz. bzdura jest dla mnie wydanie takiej kasy na remont. chyba ze pierdykneles sie o jedno zero, albo maja mechaniorow nieudacznikow, albo goscie na forum wypisuja farmazony.
Awatar użytkownika
kamil79
Coś już wiem
Coś już wiem

Możliwe że goście trochę przesadzają z tymi cenami, ale faktycznie tak było napisane. Widziałem to już dość dawno temu, ale jeśli znajdę to dam linka.

Nissan narazie sold ;(
Rover 75 - dupowóz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie / Usztywnienie”