katalizator

Moderator: Moderator

zozo1

co da jak wmontuje katalizator koncowy tłumik mam przelotowy a nastepne pytanie czy jak robicie przeglady to nie ma zadnego problemu ze katalizatora nie ma i nie czepia sie ten gosciu czy trzeba robic przeglad po znajomosci?

pozdrawiam
Awatar użytkownika
tomibi
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

kilka koników :twisted: a przeglad mozesz sciemnic ze masz wersje bez kata
wolak240sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Dokładnie Z resztą masę jest na ten temat na forum...
Cała s13 ka na części Z rozbiórki
Pytać
Awatar użytkownika
clicker200sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

no chyba ze masz w dowod wbity katalizator.
Grzesiek
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

slyszalem ze samochody po 95r maja miec katalizator obowiazkowo w innych przypadkach mysle ze nie powinno byc problemu na przegladzie no chyba ze wydech bedzie przekraczal dozwolona "glosnosc" ;-) warto jest miec znajomego diagnoste heheh ;-))
harder, better, faster, stronger ... never over

Pozdrawiam
Grzesiek
wolak240sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Jeśli auto było fabrycznie wyposarzone w katalizator to niezależnie od rocznika powinno go mieć i tylko od humoru diagnosty zależeć może czy przejdzie przegląd czy też nie...
Pytać
radis
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

ja mam w dowodzie wbity katalizator a w nysie niemam i ostatnio robiłem przegląd bez zadnych problemów
Awatar użytkownika
pioorek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Zawsze można zamiast kata wstawić jakiś mały tłumik przelotowy albo strumiennice a na przeglądzie ściemnić że to seryjny kat... pozatym jak się coś jeszcze dołoży na przelotowym wydechu to moc dużo nie spada a jest wyraźnie ciszej :)
Awatar użytkownika
Nurek200SX
Stały gość
Stały gość

Ja mam serie wydech tylko bez katalizatora i na przeglądzie koleś sie przyczepił i sciemniłem nic z tym nie zmieniałem i tak było jak go kupiłem i normalnie przepuścił. Można tez sobie zrobić super wydech bez kata i w ogóle a na przeglądy zakładac stary wydech z katem tylko komu by sie chciało tyle robić...
...:::200SX S13:::...

Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
Awatar użytkownika
Qubi
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Kiedyś widziałem ciekawy patent na przglądy, chłopak miał zrobiony cały wydech a w miejcu kata była naspawana na rurę sama obudowa, ładnie to było zrobione, tak że na oko nikt by się nie połapał...
Poziom samozadowolenia turbomaniaka jest wprost proporcjonalny do nadciśnienia powietrza wtłaczanego do cylindrów...
Awatar użytkownika
driftking.pl
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

i każdy mechanik, chętnie to zrobi, jeśli tylko nie bedziemy sie upominać o stary "niepotrzebny" katalizator... Bo na skupie taki katalizator warty jest około 150zł, więc zabierajcie swoje katalizatory !
:: 4skills.pl :: Profesjonalne szkolenia ::
wolak240sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

jeśli coś jeszcze zostało ze środka... :wink:
Pytać
..Rekin..
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witam

mam nissanaka z 92 r . 1.8 l s13 no i na przegladzie gosc powiedzial ze katalizator jest .
no ale kurcze zagladalem pod maske i jakos go tam niewidze i nawet inni znajomi zagladali i tez niewiedza gdzie on niby jest moze ktos zrobic fotke i podeslac???

jesli faktycznie niema tego w aucie a na przegladzie wpisali ze jest to chyba mam problem :( :angered:
Załączniki
01-04-07_1758.jpg
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Katalizator masz pod podwoziem, taka niewielka puszka przed srodkowym tlumikiem...
U mnie jak rozpad sie srodkowy to katowka i wylecial kat + srodkowy, a na jego miejsce kawalek rurki :twisted:, he he koncowy tak samo zakonczyl zywot :)
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

jesli faktycznie niema tego w aucie a na przegladzie wpisali ze jest to chyba mam problem
duzo osob ma ale nie ma. wiec spokojnie.

ja sam chyba jakas atrape wspawam zeby sie nie pytali na przegladach, bo nie chce mi sie wymieniac wydechu specjalnie na przeglad, a potem spowrotem...

a znajomego przegladowca nie mam niestety.
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”