Sposoby Ulozenia Intercoolera
Moderator: Moderator
dzieki. zobaczymy co z tego bedzie
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Jesli sie komus przyda ,to znalazlem niedrogie wiatraki do chlodnic i ic , bardzo dobra cen amoim zdaniem
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/14-High- ... QQtcZphoto
koszty wysylki tez znosne
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/14-High- ... QQtcZphoto
koszty wysylki tez znosne
dzieki, przyda sie 
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Nie ma wiatrakow w Polsce, aby taka drobnostke tez kupowac za oceanem?
jakos te hamerykanskie wydaja sie bardziej dostepne...

=============================
Padl pomysl wykorzystania intercoolerow jako chlodnicy, w zwiazku z tym ze standardowa chlodnica jest zdziebko za wysoka. Chodzi o montowanie ich w miejscu chlodnicy, i po prostu uzywanie ich jako chlodnicy...
Przez caly czas mowa o "V" mouncie
czy ktos ma jakies za/przeciw... ?
=============================
Padl pomysl wykorzystania intercoolerow jako chlodnicy, w zwiazku z tym ze standardowa chlodnica jest zdziebko za wysoka. Chodzi o montowanie ich w miejscu chlodnicy, i po prostu uzywanie ich jako chlodnicy...
Przez caly czas mowa o "V" mouncie
czy ktos ma jakies za/przeciw... ?
-
doktor
chlodnice mozesz poprostu zastapic inna mniejszą, nie musisz kobinowac i pakowac zamiast niej intercooler.
poszukaj, poszperaj, od innego autka jakąś nizszą
poszukaj, poszperaj, od innego autka jakąś nizszą
oczywiscie ze moge, ale IC jest tanszy 
poszperałem co nieco po sxoc i natknąłem się na tego linka:
http://www.driftworks.com/forum/project ... ifter.html
tu jest dość ciekawie rozwiązany montaż ic. chłodnica mocno cofnięta i lekko pochylona, intercooler położony poziomo. Czyli zimne powietrze na obu chłodnicach, i nie ma aż tyle rzeźby co przy klasycznym v-mouncie.
Co o tym sądzicie ?
http://www.driftworks.com/forum/project ... ifter.html
tu jest dość ciekawie rozwiązany montaż ic. chłodnica mocno cofnięta i lekko pochylona, intercooler położony poziomo. Czyli zimne powietrze na obu chłodnicach, i nie ma aż tyle rzeźby co przy klasycznym v-mouncie.
Co o tym sądzicie ?
"L mount" - czyli cos zblizonego o czym pisalem wczesniej, tylko ze u mnie icek byl za chlodnica.
troche qpa, bo 90% zimnego powietrza dostaje chlodnica, a nie 50/50 jak 90stopniowym w vmouncie.
chyba ze tunelowaniem jakos to rozwiazal, i na wysokosci icka przy podstawie chlodnicy zainstalowal jakis daszek ktory mu podbija zimne powietrze, i kieruje je na icka. ale i tak wydajnosc niska. chyba ze jeszcze wiatrak...
rozwiazal ciekawie, z tym ze ja bym jeszcze przerobil wloty na "skosne" bardziej w strone silnika. mniej rury by mial do uzycia.
"V mount has problems with bleeding the coolant."
hmmm ciekawe...
troche qpa, bo 90% zimnego powietrza dostaje chlodnica, a nie 50/50 jak 90stopniowym w vmouncie.
chyba ze tunelowaniem jakos to rozwiazal, i na wysokosci icka przy podstawie chlodnicy zainstalowal jakis daszek ktory mu podbija zimne powietrze, i kieruje je na icka. ale i tak wydajnosc niska. chyba ze jeszcze wiatrak...
rozwiazal ciekawie, z tym ze ja bym jeszcze przerobil wloty na "skosne" bardziej w strone silnika. mniej rury by mial do uzycia.
"V mount has problems with bleeding the coolant."
hmmm ciekawe...
A mam jeszcze pytanine o wloty powietrza. Teoretycznie odcinek IC-przepustnica powinien mieć większą średnicę niż turbo-IC. Jak to osiągnąć, skoro wloty powietrza mają taką samą średnicę?
I jaka powinna być średnica dolotu/odlotu
z IC'a? Czy IC z otworami 50 mm się nada?
I jaka powinna być średnica dolotu/odlotu
zawsze mnie to zastanawialo... dlaczego tak ? przeciez oziebione powietrze ma mniejsza objetosc...dr Mike pisze:A mam jeszcze pytanine o wloty powietrza. Teoretycznie odcinek IC-przepustnica powinien mieć większą średnicę niż turbo-IC. Jak to osiągnąć, skoro wloty powietrza mają taką samą średnicę?
I jaka powinna być średnica dolotu/odlotuz IC'a? Czy IC z otworami 50 mm się nada?
jezeli chodzi o zmiany srednicy rur, to sa od tego reduktory, i inne przejsciowki. Zawsze mozesz sobie tez wspawac wiekszy otwor...
ODINN jest kup teraz zestaw V-mount ze wszystkim do s13 wraz z maska itp.
http://200sx-forum.com/forum/thread.php?threadid=28838
500 euro lub wyzsza oferta
IC 460x310x85mm
Chlodnica 2x grubsza niz seria VALEO
zbiornik wyrownawczy wraz ze wszytskimi przewodami wodnymi
blow off hks style z rurkami
2 elektrowiatraki ze sterownikiem
Mozliwosc montazu zestawu na miejscu- gdzies w niemczech(chyba bez doplaty)
http://200sx-forum.com/forum/thread.php?threadid=28838
500 euro lub wyzsza oferta
IC 460x310x85mm
Chlodnica 2x grubsza niz seria VALEO
zbiornik wyrownawczy wraz ze wszytskimi przewodami wodnymi
blow off hks style z rurkami
2 elektrowiatraki ze sterownikiem
Mozliwosc montazu zestawu na miejscu- gdzies w niemczech(chyba bez doplaty)
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
fajny zestaw, ale waski na maksa @@
ja jednak wole po swojemu, poza tym, maska mi sie nie podoba - ja myslalem o takiej megaagresji z Supermade
juz sobie taka upatrzylem na ebayu, kontener leci za jakie 1.5 miecha, maseczka jest z carbonu, tyle ze kosztuje... 3250zl... =] tak wiec napewno zastanowie sie 10 razy zanim kupie...
jest dostepna jeszcze taka sama, tylko ze z wlokna szklanego, tutaj koszt 2400zl...
zastanawiam sie czy nie bedzie mi taniej kupic taki wlot/wylot z supermade, dac swoja mache gdzies gdzie bawia sie w takie rzeczy, zrobic forme, i naprodukowac takich z 5 sztuk... mysle ze jakby bylo pare osob chetnych to by bylo calkiem tanio...
ale... jeszcze zobaczymy
[ Dodano: Nie Kwi 29, 07 22:21 ]
dla porownania dodam, ze na allegro jest carbonowa macha do s13, bez wlotow, za 1500zl...
wiec przebicie do tej supermadowej jest straszne...
ja jednak wole po swojemu, poza tym, maska mi sie nie podoba - ja myslalem o takiej megaagresji z Supermade
juz sobie taka upatrzylem na ebayu, kontener leci za jakie 1.5 miecha, maseczka jest z carbonu, tyle ze kosztuje... 3250zl... =] tak wiec napewno zastanowie sie 10 razy zanim kupie...
jest dostepna jeszcze taka sama, tylko ze z wlokna szklanego, tutaj koszt 2400zl...
zastanawiam sie czy nie bedzie mi taniej kupic taki wlot/wylot z supermade, dac swoja mache gdzies gdzie bawia sie w takie rzeczy, zrobic forme, i naprodukowac takich z 5 sztuk... mysle ze jakby bylo pare osob chetnych to by bylo calkiem tanio...
ale... jeszcze zobaczymy
[ Dodano: Nie Kwi 29, 07 22:21 ]
dla porownania dodam, ze na allegro jest carbonowa macha do s13, bez wlotow, za 1500zl...
wiec przebicie do tej supermadowej jest straszne...
co do masek to polecam AutoR. do s13 jeszcze niemaja, ale jesli ktos z Lublina sie u nich pojawi z seryjna maska s13 to zrobia za bardzo przystepne pieniadze.
maski z zywicy robia jeszcze 2 firmy- keepsake zamawial w 1 z nich, maske katoda mialem w rekach i byla naprawde bardzo ladna.
Z tego co pamietam w AutoRze jest mozliwosc zamowienia maski karbonowej- TANIEJ NIZ SUPERMADE, wiec moznaby zamowienie zbiorowe zrobic.
Keepsake napisz prosze adres i jakis kontakt do Twojego dostawcy maski i będziemy działać.
PS moja maska S13A tez bedzie produktem AutoRa bo to cozrobil ADDAC to płyta dociązająca a nie maska samochodowa, a ze maski zywiczne mozna "konfigurować" to mozemy zamowic MEAGAWENTYLACJE zarowno dla fanów V-mounta jak i tych chcacych choc troche oziebic silnik .
maski z zywicy robia jeszcze 2 firmy- keepsake zamawial w 1 z nich, maske katoda mialem w rekach i byla naprawde bardzo ladna.
Z tego co pamietam w AutoRze jest mozliwosc zamowienia maski karbonowej- TANIEJ NIZ SUPERMADE, wiec moznaby zamowienie zbiorowe zrobic.
Keepsake napisz prosze adres i jakis kontakt do Twojego dostawcy maski i będziemy działać.
PS moja maska S13A tez bedzie produktem AutoRa bo to cozrobil ADDAC to płyta dociązająca a nie maska samochodowa, a ze maski zywiczne mozna "konfigurować" to mozemy zamowic MEAGAWENTYLACJE zarowno dla fanów V-mounta jak i tych chcacych choc troche oziebic silnik .
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm