Sposoby Ulozenia Intercoolera

intercooler, orurowania, filtry powietrza, bovy,

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

dzieki. zobaczymy co z tego bedzie
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
szeni
Stały gość
Stały gość

Jesli sie komus przyda ,to znalazlem niedrogie wiatraki do chlodnic i ic , bardzo dobra cen amoim zdaniem

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/14-High- ... QQtcZphoto

koszty wysylki tez znosne :D
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

dzieki, przyda sie :)
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
Airbog
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Nie ma wiatrakow w Polsce, aby taka drobnostke tez kupowac za oceanem?
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

jakos te hamerykanskie wydaja sie bardziej dostepne... :mrgreen: :mrgreen:

=============================

Padl pomysl wykorzystania intercoolerow jako chlodnicy, w zwiazku z tym ze standardowa chlodnica jest zdziebko za wysoka. Chodzi o montowanie ich w miejscu chlodnicy, i po prostu uzywanie ich jako chlodnicy...

Przez caly czas mowa o "V" mouncie

Obrazek

Obrazek

czy ktos ma jakies za/przeciw... ?
doktor

chlodnice mozesz poprostu zastapic inna mniejszą, nie musisz kobinowac i pakowac zamiast niej intercooler.

poszukaj, poszperaj, od innego autka jakąś nizszą
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

oczywiscie ze moge, ale IC jest tanszy :P
Awatar użytkownika
pascalek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

poszperałem co nieco po sxoc i natknąłem się na tego linka:
http://www.driftworks.com/forum/project ... ifter.html
tu jest dość ciekawie rozwiązany montaż ic. chłodnica mocno cofnięta i lekko pochylona, intercooler położony poziomo. Czyli zimne powietrze na obu chłodnicach, i nie ma aż tyle rzeźby co przy klasycznym v-mouncie.
Co o tym sądzicie ?
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

"L mount" - czyli cos zblizonego o czym pisalem wczesniej, tylko ze u mnie icek byl za chlodnica.

troche qpa, bo 90% zimnego powietrza dostaje chlodnica, a nie 50/50 jak 90stopniowym w vmouncie.

chyba ze tunelowaniem jakos to rozwiazal, i na wysokosci icka przy podstawie chlodnicy zainstalowal jakis daszek ktory mu podbija zimne powietrze, i kieruje je na icka. ale i tak wydajnosc niska. chyba ze jeszcze wiatrak...

rozwiazal ciekawie, z tym ze ja bym jeszcze przerobil wloty na "skosne" bardziej w strone silnika. mniej rury by mial do uzycia.

"V mount has problems with bleeding the coolant."

hmmm ciekawe...
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

A mam jeszcze pytanine o wloty powietrza. Teoretycznie odcinek IC-przepustnica powinien mieć większą średnicę niż turbo-IC. Jak to osiągnąć, skoro wloty powietrza mają taką samą średnicę?

I jaka powinna być średnica dolotu/odlotu :wink: z IC'a? Czy IC z otworami 50 mm się nada?
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

dr Mike pisze:A mam jeszcze pytanine o wloty powietrza. Teoretycznie odcinek IC-przepustnica powinien mieć większą średnicę niż turbo-IC. Jak to osiągnąć, skoro wloty powietrza mają taką samą średnicę?

I jaka powinna być średnica dolotu/odlotu :wink: z IC'a? Czy IC z otworami 50 mm się nada?
zawsze mnie to zastanawialo... dlaczego tak ? przeciez oziebione powietrze ma mniejsza objetosc... :mrgreen:

jezeli chodzi o zmiany srednicy rur, to sa od tego reduktory, i inne przejsciowki. Zawsze mozesz sobie tez wspawac wiekszy otwor...
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

ODINN jest kup teraz zestaw V-mount ze wszystkim do s13 wraz z maska itp.

http://200sx-forum.com/forum/thread.php?threadid=28838

500 euro lub wyzsza oferta

IC 460x310x85mm
Chlodnica 2x grubsza niz seria VALEO
zbiornik wyrownawczy wraz ze wszytskimi przewodami wodnymi
blow off hks style z rurkami
2 elektrowiatraki ze sterownikiem

Mozliwosc montazu zestawu na miejscu- gdzies w niemczech(chyba bez doplaty)
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

fajny zestaw, ale waski na maksa @@

ja jednak wole po swojemu, poza tym, maska mi sie nie podoba - ja myslalem o takiej megaagresji z Supermade :P

juz sobie taka upatrzylem na ebayu, kontener leci za jakie 1.5 miecha, maseczka jest z carbonu, tyle ze kosztuje... 3250zl... =] tak wiec napewno zastanowie sie 10 razy zanim kupie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jest dostepna jeszcze taka sama, tylko ze z wlokna szklanego, tutaj koszt 2400zl...

zastanawiam sie czy nie bedzie mi taniej kupic taki wlot/wylot z supermade, dac swoja mache gdzies gdzie bawia sie w takie rzeczy, zrobic forme, i naprodukowac takich z 5 sztuk... mysle ze jakby bylo pare osob chetnych to by bylo calkiem tanio...

ale... jeszcze zobaczymy

[ Dodano: Nie Kwi 29, 07 22:21 ]
dla porownania dodam, ze na allegro jest carbonowa macha do s13, bez wlotow, za 1500zl...

wiec przebicie do tej supermadowej jest straszne...
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

co do masek to polecam AutoR. do s13 jeszcze niemaja, ale jesli ktos z Lublina sie u nich pojawi z seryjna maska s13 to zrobia za bardzo przystepne pieniadze.
maski z zywicy robia jeszcze 2 firmy- keepsake zamawial w 1 z nich, maske katoda mialem w rekach i byla naprawde bardzo ladna.
Z tego co pamietam w AutoRze jest mozliwosc zamowienia maski karbonowej- TANIEJ NIZ SUPERMADE, wiec moznaby zamowienie zbiorowe zrobic.
Keepsake napisz prosze adres i jakis kontakt do Twojego dostawcy maski i będziemy działać.

PS moja maska S13A tez bedzie produktem AutoRa bo to cozrobil ADDAC to płyta dociązająca a nie maska samochodowa, a ze maski zywiczne mozna "konfigurować" to mozemy zamowic MEAGAWENTYLACJE zarowno dla fanów V-mounta jak i tych chcacych choc troche oziebic silnik .
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ dolotowy”