http://cgi.ebay.com/ebaymotors/GREDDY-S ... 4992QQrdZ1
no taki dump pipe to ja rozumiem...
tylko miejsce na sensor jakies inne... ale... podoba mi sie...
Moderator: Moderator

Jesteś pewien tego tłumaczenia? Bo wg. mnie headers to kolektor wydechowy..ODINN pisze:strumienica czyli "header"
pewnie ze jestem pewiemntr pisze:Jesteś pewien tego tłumaczenia? Bo wg. mnie headers to kolektor wydechowy..ODINN pisze:strumienica czyli "header"
ja bym nie wierzył w wszytko co pisze w wikipediintr pisze:Oj coś ja i wikipedia myślimy, że się rozmijasz z prawdą i to grubo (chyba, że ja nie wiem czym jest strumienica). Podsumowując:
exhaust manifold = exhaust header - standardowy typ kolektora wydechowego
headers = extractors - wyczynowy kolektory wydechowy tzw. barany/makarony - indywidualne rury biegnące od kazdego cylindra schodzące się w jeden
Tak czy owak oba są montowane do głowicy (wszakże po polsku to jedno i drugie zwane jest kolektorem wydechowym) a nie zamiast katalizatora
dobra - wpisz w ebayu exhaust manifold i exhaust header i luknij na wyniki.ntr pisze:Oj coś ja i wikipedia myślimy, że się rozmijasz z prawdą i to grubo (chyba, że ja nie wiem czym jest strumienica). Podsumowując:
exhaust manifold = exhaust header - standardowy typ kolektora wydechowego
headers = extractors - wyczynowy kolektory wydechowy tzw. barany/makarony - indywidualne rury biegnące od kazdego cylindra schodzące się w jeden
Tak czy owak oba są montowane do głowicy (wszakże po polsku to jedno i drugie zwane jest kolektorem wydechowym) a nie zamiast katalizatora
OK, żeby nie było niedomówień i wątpliwości:bazabaza pisze:ja bym nie wierzył w wszytko co pisze w wikipedii
FOTO poproszeODINN pisze:Nauczony doswiadczeniem, kupilem 2 dodatkowe wydechy, tym razem bezposrednio z ssautochrome, sciagnelem do UK.
Przeszly bez oplat celnych.
Cena calkowita 2 kompletow, razem z wysylka to ok 2700zl. Czyli po 1350zl za wszystko. wysylka, ok 7 dni.
Naprawde warto kupic caly komplet, bardziej sie oplaca.
Co do jakosci, to raczej nie mam jakisch wiekszych zastrzezen, jedynie nie podobalo mi sie dumpipe (znowu waskie), oraz wlot jednej rury kolektora - troche jakby krzywy w stosunku do reszty. Kolejne zastrzezenie do tego co sie dzieje w srodku kolektora, troche kanciasto.
no chyba tyle.