Stożek w s13-astce
Moderator: Moderator
- Filipek221
- Coś już wiem

- Kontakt:
Witam. Niedawno kupiłem S 13-stke. Jakiś czas temu wstawiłem stożek, i zaraz go zdemontowałem bo prostu autko nie jezdzilo tak jak na seryjnym filterku. Wszelkie połaczenia były szczelne a filtr znajdował sie w optymalnym miejscu gdzie napływa chlodne powietrze. Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje, w jaki sposób należy poprawnie zamontować stożek. Moze ma kotś jakieś zdjęcia. Czy konieczna jest wymiana IC ???? 
Nie Da Ci Tego żadna Blachara, co może dać Ci 1,6 BARA !!
A może filtr po prostu był zbyt tandetny? 
Stożek stożkowi nie równy..
Stożek stożkowi nie równy..
Jest:
'87 Chevrolet El Camino
'95 BMW 328i
Były:
'90 S13, CA18DET + Walbro 255l/h (rozbity/sprzedany)
'99 S14A, SR20DET + PowerFC, Scorpion cat-back @1bar (sprzedany)
'87 Chevrolet El Camino
'95 BMW 328i
Były:
Wrzuc zdjecie stozka !
Potrzebny jest jak najwiekszy zeby bylo ok !
PS Jaki masz rozmiar felg?
Potrzebny jest jak najwiekszy zeby bylo ok !
PS Jaki masz rozmiar felg?
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Nie musi. W silniku doładowanym nie ma to tak dużego znaczenia.Karrlos pisze:Musi mieć dostęp do zimnego powietrza i musi być odgrodzony od ciepłego powietrza spod maski.
Chyba że jest mocno dłubnięty.
a że bokiem
Wielkość to swoją drogą, ale chyba istotniejszym parametrem jest ilość zasysanego powietrza, a to już ściśle koreluje z jego jakością wykonaniaPajak2444 pisze:Potrzebny jest jak najwiekszy zeby bylo ok !
Jest:
'87 Chevrolet El Camino
'95 BMW 328i
Były:
'87 Chevrolet El Camino
'95 BMW 328i
Były:
po co osłona termiczna skoro turbina i tak podgrzewa zasysane powietrze dość znacznie i dopiero IC je chłodzi. Dobrze myślę ??
- dziubas
- -#Klubowicz

- Kontakt:
To dlaczego po zdjeciu maski auto duzo lepiej jezdzi ?przynajmniej mojepo co osłona termiczna skoro turbina i tak podgrzewa zasysane powietrze dość znacznie i dopiero IC je chłodzi. Dobrze myślę ??
- Coś już wiem

- Kontakt:
Fakt że stożek który zakupiłem nie był jakiejś renomowanej firmy i kosztował zupełnie nie wiele. W takim razie może coś moglibyście polecić, za jakimi filtrami warto się rozglądać. A jeżeli chodzi o wilkość to jest na prawde duży, bo miałem kilka do wyboru i wziołem jak najwiekszy.
Nie Da Ci Tego żadna Blachara, co może dać Ci 1,6 BARA !!
zrob fotke tego twojego stozka, samochod juz widzielismy 
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
Ja w swoim aucie (nie Nissan) miałem K&N'a i mogę go polecić. Raz na parę miesięcy wystarczy go wyczyścić i jest jak nowy. Moim zdaniem warto zainwestować, po jakimś czasie się zwróci.. Ale oddaję głos kolegom, którzy mają stożek w swoich S13, z pewnością doradzą trafniej 
Jest:
'87 Chevrolet El Camino
'95 BMW 328i
Były:
'87 Chevrolet El Camino
'95 BMW 328i
Były:
Mam A'pexi.
To po co Ci nawiew zimnego powietrza. Zatkaj dziurę i niech nabiera ze środka.yabcok pisze:po co osłona termiczna skoro turbina i tak podgrzewa zasysane powietrze dość znacznie i dopiero IC je chłodzi. Dobrze myślę ??
Zauważysz róznicę.
Było klepane kilkaset razy IM ZIMNIEJSZE POWIETRZE TYM LEPIEJ.
Jak ktoś się nie zgadza z opinią to niech zrobi tak jak mówię w punkcie pierwszym i porówna z pierwszą moją wypowiedzią.
EMWU is dead
kn robi chyba deykowane do s13 serie k75i ale jeszcze osobiscie nie sprawdzilem jak mocno sa dedykowane
live fast, die sidewayz