spalanie 20 litrow?? Why?

Wtryski, regulatory ciśnienia, pompy paliwa, przewody, filtry

Moderator: Moderator

Adam_Krakow

Witam all! Jescze jedno pytanie, nissana posiadam gdzies od miesiaca ale powiem szczerze oprocz tego ze puszcza dyma na niebiesko to do tego pali 20 litrow na 100km! :cry: Czy to sonda lamda, czy cos innego.Mieszkam w Londynie i wizyta w nissanie mogla by rozbic moj budzet :roll: [shadow=orange][/shadow]
Awatar użytkownika
kamil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Po pierwsze był temat co do spalania :arrow: szukaj

Po drugie obstawiam ciężką nogę :D

Po trzecie lambda

Po czwarte nieszczelność w dolocie

Po piąte może być rozregulowany na maXa

Po szóste niech się ktoś mądry wypowie :wink:
200 SXy są zajefajne... nom czy ktoś śmie zaprzeczyć?? <killer>
Awatar użytkownika
fazolx1
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Wjęc tak - naj bardziej prawdopodobne wg mnie to nie szczelności - one równiez mogą byc odpowiedzialne za dymek !!!

Motywuje to doświadczeniem z nie tak dawna jak to moja maszyna spaliła na 50 km całe 50 złoty jakie jej wlałem , nastepnie po oględzinach na miejscu okazało sie ze zatarł sie tłoczek w zaworze upustowym - zakleiłem dziure zakreciłem zawor i spowrotem spalił 15 zł !!!.

Sonda lambda moze być cieńka - sprawdz błędy w kompie ! - ale tez nie koniecznie mogą powiedzieć ci prawde (bo słaba sonda jest słaba - ale działa)

Ogólnie nie sprawisz autu przykrości jezeli - wyczyścisz przepływke , wyregulujesz zapłon , wymienisz filtr powietrza i paliwa i po dokręcasz cały układ dolotowy od turbo aż po przepustnice.

Zostaje ci już albo sonda albo inna niespodzianka

Tak czy inaczej jeżeli jest obłoczek i duze spalanie to dla mnie to 90% jest dziura w układzie.
Wreszcie jeździ , i to jak ;)
Awatar użytkownika
Rafi
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

a w g prawda bez sondy sx pali 13l a z 12,5 natomiast bez czujnika temp wody od pyty. Wystarczy kody błędów sprawdzić. Nieszczelność też może być przyczyną ale wtedy by nie równo pracował i przygasał po butowaniu
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
Awatar użytkownika
Krzysiu
Stały gość
Stały gość

Rafi pisze:Nieszczelność też może być przyczyną ale wtedy by nie równo pracował i przygasał po butowaniu
tak wlasnie bylo u mnie
[scroll][center]*** ORDYNUSS Team *** member # 000,5/06
Jak ja sie przewrócę, to się za swoje przewrócę
[/center][/scroll]
Obrazek
Awatar użytkownika
fazolx1
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

No zaraz zaraz Rafi , bez sondy moge sie zgodzić że pali litr więcej ale na zdupionej sądzie gdzie komp nie przechodzi w serwis i nie wykazuje błędu bo obwod jest zamknięty , a sonda działa ale nie prawidłowo , mówiąc kompowi ze za mało wachy jest on dolewa i proste.

Można jeszcze sprawdzić świece czy są czarne osmalone czy berzowe , jak czarne to znaczy ze przelewa.
Wreszcie jeździ , i to jak ;)
Awatar użytkownika
kamil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Jak jeżdziłem bez sondy w zimie, to spalił mi ok. 15 litrów na 70km.
Adam_Krakow

Witam sprawdzilem wczoraj swiece elektroda jest bezowa, natomiast reszta czarna.Czy mozecie powiedziec gdzie jest zawor upostowy? Wg tego co opisaliscie odnosnie sondy tzn. jak ja odepne i spadnie spalanie, trzeba ja poprostu wymienic.Pozdrawiam [shadow=green][/shadow]
MaLaRz151

a co do niebieskiego dymu moze byc turbo padniete :twisted:
Awatar użytkownika
kamil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Jeśli nic Ci o nim nie wiadomo to pewnie go nie masz :) Zazwyczaj tuż przed kolektorem ssącym, ogólnie na rurach dolotowych. Wspomniano o BOVie tylko dlatego że to też przykład nieszczelności.
Adam_Krakow

Witam wspomnieliscie na forum o czujniku temperatury, mieliscie na mysli ten 2-pinowy czujnik odpowiedzialny za cos innego niz tylko wskaznik na blacie.
Zamowilem go wczoraj w nisssanie moze to on daje w d..pe i pali 20na 50 mil. Sprawdzilem tez napiecie na lambda sensor i troszke obiega od parametrow nowej sondy. wstawiam nowy czujnik i zobaczymy, pozniej sonda. Pozdrowionka :)
Awatar użytkownika
kamil79
Coś już wiem
Coś już wiem

Napisz czy wymiana czujnika poprawiła trochę spalanie .
chajs

No i jak co pomoglo???? bo mam ten sam problem z tym ze mi jeszcze obroty szaleja
Adam_Krakow

chajs pisze:No i jak co pomoglo???? bo mam ten sam problem z tym ze mi jeszcze obroty szaleja
Witam pomoglo pali przy spokojnej jezdzie ok 13 lit. na 100km.Ale mocy tez ubylo jak diabli :evil: a co do obrotow to moze jakis czujnik przy przepustnicy albo silnik krokowy moze to jedno i to samo, kiedys mialem to w mitsubishi. Pozdrawiam
Rengiro

kamil pisze:Po pierwsze był temat co do spalania :arrow: szukaj

Po drugie obstawiam ciężką nogę :D

Po trzecie lambda

Po czwarte nieszczelność w dolocie

Po piąte może być rozregulowany na maXa

Po szóste niech się ktoś mądry wypowie :wink:
Po prostu Żenua!!! Takie posty są żenujace!!!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ paliwowy”