Zerknijcie tutaj:
http://www.forum.tuning.pl/viewtopic.ph ... light=boll
i tutaj:
http://www.forum.tuning.pl/viewtopic.ph ... light=boll
A tutaj można takie znaleźć:
http://www.vexus.pl/product_info.php?cP ... ucts_id=66
Są też podobno miękkie APP:
http://allegro.pl/show_item.php?item=74419053
Car audio
Moderator: Moderator
ja kupowalem maty od kolegi po 5,5 pln za sztuke i ... jestem zajebiscie zadowolony. Nie sa to app (ktore byly uzyte w kolegi aucie... tydzien temu zerwal wszystkie
) ... hmmm... nie pamietam jaki to rodzaj maty ale kolega ktory siedzi w CA stwierdzil ze 5,5 pln za ta mate to darmo
latem nie bylo z nimi zadnych problemow... zima... sa elastyczne, nic sie z nimi nie dzieje. Jak ktos chce moge wyslac kawalek zeby zobaczyl co to jest
acha i sa o wiele lzejsze od app.
ktos wczesniej pytal o rozmiar glosnikow w przednich drzwiach w s13... to nie jest 6x9 ani nawet 5x7... tak naprawde ch..j wie jaki to ma rozmiar ale sa strasznie male i powinny byc clariona
ktos wczesniej pytal o rozmiar glosnikow w przednich drzwiach w s13... to nie jest 6x9 ani nawet 5x7... tak naprawde ch..j wie jaki to ma rozmiar ale sa strasznie male i powinny byc clariona
Assassin daj moze namiary gdzie to mozna kupic. Mowisz chyba o tej macie co jest na zdjeciach twojego autka, wyglada ona przyzwoicie - pytanie jak zdaje egzamin jako wytlumienie. Niom a co do APP to gdyby nie zima i zostawienie mat w bagazniku auta to bym jeszcze ten syf zalozyl. Tak naszczescie sie polamaly i zobaczylem co sa warte - nie chcial bym potem sie meczyc i rwac to z drzwi bo trudno by sie to zrywalo...
Głośniki z przodu to clariony 4x6".
to dokladnie te co sa na zdjeciach 
nie mam pojecia gdzie je kupic...
kupowalem je od kolegi i nie mam pojecia skad on je bierze ale nie zawsze ma, czasami trzeba poczekac
jako wytlumienie sa calkiem niezle chociaz to jest jeszcze kwestia odpowiedniego wyklejenia...
nie mam pojecia gdzie je kupic...
kupowalem je od kolegi i nie mam pojecia skad on je bierze ale nie zawsze ma, czasami trzeba poczekac
jako wytlumienie sa calkiem niezle chociaz to jest jeszcze kwestia odpowiedniego wyklejenia...
oj nie chcial bysToM pisze:nie chcial bym potem sie meczyc i rwac to z drzwi bo trudno by sie to zrywalo...
Thou S-H-to-tha-izzalt not bear false witness against thy neighbour n' shit.
Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
Mam pytanko czy ktos robil moze panele z mdf do s13 pod 16-tki i ewentualnie ma jakies zdjecia ?
Ja... mam zamiarToM pisze:Mam pytanko czy ktos robil moze panele z mdf do s13 pod 16-tki i ewentualnie ma jakies zdjecia ?
qrde niom fakt moglo by byc cieplej bo tez nie mam warunkow gdzie by auto w cieplym postawic i zrobic. Ale boli mnie to ze sprzet i glosniki leza w szafce... i sie chyba zmusze do tegoAssassin pisze:Ja... mam zamiarToM pisze:Mam pytanko czy ktos robil moze panele z mdf do s13 pod 16-tki i ewentualnie ma jakies zdjecia ?dopiero sie przymierzam ale czekam az sie zrobi cieplej
Assassin wlasnie zakladales glosniki na blache, jak widzisz mniejwiecej wykonanie paneli... ja jakos nie przygladnelem sie za dobrze oryginalnym miejsca w s13 jak ostatnio zdejmowalem tapicerke (robilem to w innym celu). Jak tam wyglada blacha jest rowna czy jakos pochylona ??? jaki odstep jest od blachy do tapicerki ??? wszelkie informacje mile widziane... Choc i tak nie ominie mnie pomierzenie wszystkiego na mrozie - brrr
Ale zawsze bedzie latwiej jak beda jakies zalozenia i informacje...
blacha?? za glosnikiem jest normalny profil drzwi jaki widac z drugiej strony (od zewnatrz) ; glosnik trzyma sie w platikowym koszu (taki bialy) ktory trzeba przystosowac aby mozna bylo przytwierdzic glosnik 16,5... moje glosniki nie sa za plytkie ale magnes na szczescie jest w odleglosci okolo 1 cm od blachy drzwi. Niestety z drugiej strony nie wyglada to tak pieknie... musialem wyciac w boczku dziure przez ktora wystaje glosnik. Czekam tylko ze zrobieniem paneli ktore przytwierdzone do boczkow zaslonia ta dziure...
przeciez tam zjeżdża szyba!! co Ty, okien nie otwierasz? szyba zabiera ok. 3-4 cm przestrzeniAssassin pisze:moje glosniki nie sa za plytkie ale magnes na szczescie jest w odleglosci okolo 1 cm od blachy drzwi. ...
niom juz mniejwiecej wiem co i jak, dokladniej ogladnolem zdjecia twojego autka podczas montazu glosnikow. Mam juz pewien plan, zamiast tego plastiku wytne plyte z MDF-u tak by przykrecana byla w miejscach gdzie plastik, w plycie wycieta oczywiscie dziura na glosnik i naklejone pierscienie o odpowiedniej grubosci... Z zewnatrz narazie brak planow, ale troche wlukna, zywicy, szpachli oraz tapicer powinien zalatwic sprawe 
okna sie otwieraja bez problemu... nie pamietam aby byl z tym jakis problemdr Mike pisze:przeciez tam zjeżdża szyba!! co Ty, okien nie otwierasz? szyba zabiera ok. 3-4 cm przestrzeniAssassin pisze:moje glosniki nie sa za plytkie ale magnes na szczescie jest w odleglosci okolo 1 cm od blachy drzwi. ...
ToM musisz wywalic kosz plastykowy bo inaczej zaden glosnik nie wejdzie. Powstaje w ten sposob przestrzen na plyte MDF 20 mm i po wycieciu otworu spokojnie sie miesci glosnik 16 cm. Jak sie troche pobawisz to uda ci sie tak ustawic glosnik ze bedzie idealnie w oryginalnym otworze drzwiowym. Mozna go jedynie troche podciac na brzegach i wtedy 100% glosnika bedzie widoczne. Proponuje tylko zmienic maskownice bo te nissanowskie troche zmniejszaja otwor. Ja sobie to zrobilem chalupniczo ale efekt calkiem dobry. Jezeli chcesz ladnie to Lutek robil profi panele MDF w firmie. No i jeszcze szyba otwiera sie bez problemu.
r4 turbo jest super, a V10 bi-turbo...