Car audio

Porady i problemy związane z muzą

Moderator: Moderator

Assassin
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

ja kupowalem maty od kolegi po 5,5 pln za sztuke i ... jestem zajebiscie zadowolony. Nie sa to app (ktore byly uzyte w kolegi aucie... tydzien temu zerwal wszystkie :-) ) ... hmmm... nie pamietam jaki to rodzaj maty ale kolega ktory siedzi w CA stwierdzil ze 5,5 pln za ta mate to darmo :-D latem nie bylo z nimi zadnych problemow... zima... sa elastyczne, nic sie z nimi nie dzieje. Jak ktos chce moge wyslac kawalek zeby zobaczyl co to jest :) acha i sa o wiele lzejsze od app.

ktos wczesniej pytal o rozmiar glosnikow w przednich drzwiach w s13... to nie jest 6x9 ani nawet 5x7... tak naprawde ch..j wie jaki to ma rozmiar ale sa strasznie male i powinny byc clariona ;)
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Assassin daj moze namiary gdzie to mozna kupic. Mowisz chyba o tej macie co jest na zdjeciach twojego autka, wyglada ona przyzwoicie - pytanie jak zdaje egzamin jako wytlumienie. Niom a co do APP to gdyby nie zima i zostawienie mat w bagazniku auta to bym jeszcze ten syf zalozyl. Tak naszczescie sie polamaly i zobaczylem co sa warte - nie chcial bym potem sie meczyc i rwac to z drzwi bo trudno by sie to zrywalo...
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Głośniki z przodu to clariony 4x6".
Assassin
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

to dokladnie te co sa na zdjeciach :)
nie mam pojecia gdzie je kupic... :)
kupowalem je od kolegi i nie mam pojecia skad on je bierze ale nie zawsze ma, czasami trzeba poczekac 8)

jako wytlumienie sa calkiem niezle chociaz to jest jeszcze kwestia odpowiedniego wyklejenia...
Awatar użytkownika
kubus
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

ToM pisze:nie chcial bym potem sie meczyc i rwac to z drzwi bo trudno by sie to zrywalo...
oj nie chcial bys :) pecherze na paluchach gwarantowane :alien: :alien:
Thou S-H-to-tha-izzalt not bear false witness against thy neighbour n' shit.

Nissan Klizzay Pusha - Nissan 200sx,300zx, Skyline K-L-to-tha-izzub.
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Mam pytanko czy ktos robil moze panele z mdf do s13 pod 16-tki i ewentualnie ma jakies zdjecia ?
Assassin
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

ToM pisze:Mam pytanko czy ktos robil moze panele z mdf do s13 pod 16-tki i ewentualnie ma jakies zdjecia ?
Ja... mam zamiar :) dopiero sie przymierzam ale czekam az sie zrobi cieplej 8)
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Assassin pisze:
ToM pisze:Mam pytanko czy ktos robil moze panele z mdf do s13 pod 16-tki i ewentualnie ma jakies zdjecia ?
Ja... mam zamiar :) dopiero sie przymierzam ale czekam az sie zrobi cieplej 8)
qrde niom fakt moglo by byc cieplej bo tez nie mam warunkow gdzie by auto w cieplym postawic i zrobic. Ale boli mnie to ze sprzet i glosniki leza w szafce... i sie chyba zmusze do tego

Assassin wlasnie zakladales glosniki na blache, jak widzisz mniejwiecej wykonanie paneli... ja jakos nie przygladnelem sie za dobrze oryginalnym miejsca w s13 jak ostatnio zdejmowalem tapicerke (robilem to w innym celu). Jak tam wyglada blacha jest rowna czy jakos pochylona ??? jaki odstep jest od blachy do tapicerki ??? wszelkie informacje mile widziane... Choc i tak nie ominie mnie pomierzenie wszystkiego na mrozie - brrr :(
Ale zawsze bedzie latwiej jak beda jakies zalozenia i informacje...
Assassin
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

blacha?? za glosnikiem jest normalny profil drzwi jaki widac z drugiej strony (od zewnatrz) ; glosnik trzyma sie w platikowym koszu (taki bialy) ktory trzeba przystosowac aby mozna bylo przytwierdzic glosnik 16,5... moje glosniki nie sa za plytkie ale magnes na szczescie jest w odleglosci okolo 1 cm od blachy drzwi. Niestety z drugiej strony nie wyglada to tak pieknie... musialem wyciac w boczku dziure przez ktora wystaje glosnik. Czekam tylko ze zrobieniem paneli ktore przytwierdzone do boczkow zaslonia ta dziure...
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Assassin pisze:moje glosniki nie sa za plytkie ale magnes na szczescie jest w odleglosci okolo 1 cm od blachy drzwi. ...
przeciez tam zjeżdża szyba!! co Ty, okien nie otwierasz? szyba zabiera ok. 3-4 cm przestrzeni
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

niom juz mniejwiecej wiem co i jak, dokladniej ogladnolem zdjecia twojego autka podczas montazu glosnikow. Mam juz pewien plan, zamiast tego plastiku wytne plyte z MDF-u tak by przykrecana byla w miejscach gdzie plastik, w plycie wycieta oczywiscie dziura na glosnik i naklejone pierscienie o odpowiedniej grubosci... Z zewnatrz narazie brak planow, ale troche wlukna, zywicy, szpachli oraz tapicer powinien zalatwic sprawe :)
Assassin
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

dr Mike pisze:
Assassin pisze:moje glosniki nie sa za plytkie ale magnes na szczescie jest w odleglosci okolo 1 cm od blachy drzwi. ...
przeciez tam zjeżdża szyba!! co Ty, okien nie otwierasz? szyba zabiera ok. 3-4 cm przestrzeni
okna sie otwieraja bez problemu... nie pamietam aby byl z tym jakis problem
Awatar użytkownika
200sx
Coś już wiem
Coś już wiem

ToM musisz wywalic kosz plastykowy bo inaczej zaden glosnik nie wejdzie. Powstaje w ten sposob przestrzen na plyte MDF 20 mm i po wycieciu otworu spokojnie sie miesci glosnik 16 cm. Jak sie troche pobawisz to uda ci sie tak ustawic glosnik ze bedzie idealnie w oryginalnym otworze drzwiowym. Mozna go jedynie troche podciac na brzegach i wtedy 100% glosnika bedzie widoczne. Proponuje tylko zmienic maskownice bo te nissanowskie troche zmniejszaja otwor. Ja sobie to zrobilem chalupniczo ale efekt calkiem dobry. Jezeli chcesz ladnie to Lutek robil profi panele MDF w firmie. No i jeszcze szyba otwiera sie bez problemu.
r4 turbo jest super, a V10 bi-turbo...
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

:arrow: 200sx Masz moze mozliwosc zrobienia zdjec jak wygladaja twoje maskownice, a co do paneli to jutro cos bede chcial pokombinowac. Choc nie wiem czy uda mi sie znalezc czas na to... No ale przynajmniej bede chcial pomierzyc i zrobic jakies szablony ewentualnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”