Przerobienie swiatełek...

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Qrwa pisze tego posta poraz 3 i mam nadzieje ze tym razem go wysle.... :angered: :angered: :angered: :angered: :angered: :angered:
wiem ze temat był ale w tamtym nie bylo nic konkretnego wiec zakladam nowy w techniczne... nie wiem czy ktos z was juz te przerabiał czy nie ale moze ktos cos bedzie wiedział na ten temat.... Mam zamiar przerobic wyglad przednich reflektorów na soczewki albo cos w tym stylu.... swiatełka tez maja sie nie otwierac do konca ma to byc tzw sleeping eyes... ( moze ktos pamieta gdzie byly jakies schematy do zrobienia tego... Byłbym wdzieczny za info). Zdecydowalem sie na zamontowanie soczewek ale niestety pojawia sie problem poniewaz sa one na zarówki H7 i w tym wypadku niemiał bym swiatel dlugich g:(\ . Dwie soczewki sie nie zmieszcza :| . Wiec pojawia sie pytanie czy ktos ma jakis kontakt do hurdowni ze swiatłami (samochodowymi nie chodzi mi tu o lampke na biurko) :lol: ... Najlepiej by bylo gdyby posiadali pelna oferte w necie bo niebardzo mam czas zeby jechac...
Czy da rade przerobic soczewke z zarówki H7 tak zeby dalo sie do niej wsadzic zarówke H4... Czy robił ktos cos takiego w jakim kolwiek samochodzie??? Ktos mnie namawiał na bixenon warto takie cos ladowac ??? Cena troche odstrasza ale podobno i ladnie wyglada i ladnie swieci... Czy zna ktos miejsce gdzie moge kupic tanio jakies reflektory ??? W słomczynie sa?? tanie?? drogie ???
Sprawa wyglada tak kase mam, pomysł mam, ma mi kto to zrobic za to nie mam skad wziasc materiałów tzn nie wiem skad...
pSyl0

Tutaj masz schemat najprostszej przerobki z przelacznikiem http://streetphase.tripod.com/sleepyeyes.html

a tu dowod ze zmieszcza sie dwie soczewki :] chcialem to robic u siebie ale plany sie zmienily najpier power pozniej look http://users.pandora.be/gerd.blockx/Barry.htm
ChEsTeR

Ten pierwszy opis pokazuje jak zamontowac przelacznik ktoty odcina zasilanie do silnikow podczzasz ich ruchu. Sek w tym ze np u mnie swiatla nie ida rownoczesnie lewe ma minimalne spoznieniw w stosunku do prawego.
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

wlasnie u mnie jest ten sam problem ze swiatła otwieraja sie nierówno :(...

Jak myslicie dalo by rade skrócic ramie od silniczka albo cos w tym stylu??

wie ktos moze gdzie takie swiatełka dostane (reflektory) ???

Najwazniejsze pytanie: Czy da sie przerobic soczewke która swieci swiatlami mijania tak zeby swiecila swiatłami dlugimi ???

Btw dzieki Psylo za link :)
Anonymous

czy ktoś w przybliżeniu może mi powiedzieć ile by kosztowało przerobienie światełek na soczewki bo zajefajnie wyglądają i narodził się pomysł w mojej głowie :)
Fila.
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Zibi to napisz o tym pomysle bo ja juz sie wycofalem ze swojego....
Golak

czemu temat sie urwal jaki jest koszt czegos takiego ma ktos juz cos takiego w polsce ????
kawoj

Ja coś wiem, ale mało. Wstawiałem ostatnio biksenony do mojego amerykańca, jedna soczewka, światło konkretne, wygląd bajka. Po telefonicznym umówieniu przygotowali specjalnie dla mnie te lampy bez zaliczki. Pojechałem, moje stare wyjęli i oddali mi, włożyli nowe, podłączyli i jest OK. Cena 2000zł.
Oni ogólnie w światełkach obcykani są...

http://www.ksenony.koszalin.pl
pawlicki
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

ja chce założyć do mojej s 13 soczewki i angel eyes jak narazie mam tylko schemat jak zrobić ringi brakuje mi opisu na soczewki jka by ktoś miał to dajcie znać. Dzisiaj będe sprawdzał czy będą pasować soczewki z cougara:)[/center]
Awatar użytkownika
kamil79
Coś już wiem
Coś już wiem

Golak

s poko swiatla i cena fajna ale przesylka ile kosztuje jestem ciekawy ile by chcial za kilka kompletow tansza byla by przesylka ?
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

W Polsce zabronione, ale Cziko na takich jeździ.
Też bym kupił.
EMWU is dead
Golak

czemu zabronione te drugie tez ?
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

Bo nie są kierunkowe. Święca wszędzie taką samą siłą czylo oślepiają nadjeżdżające pojazdy.
Czemu chce je kupić. Bo jak jadę po zmroku to nic nie widzę bo mi co drugie auto świeci w gały a sam oświetlam drogę na 5 m przed autem i 10-20 m na długich. I to jest moim zdaniem większe niebezpieczeństwo.
Pająk czy jak Ci wyślemy kasę to zamówisz? Zapytaj jak moiżesz ile wyjdzie przesyłka?

Edit. napisałem priv do Pająka.
Jesli się zgodzi to zamówi nam paczkę - ma doświadczenie.
Kasa będzie musiał być przelana wcześniej na konto. Kto nie wpłaca, ten nie ma.
Proste.
Ostatnio zmieniony śr 04 sty, 2006 11:11 przez Karrlos, łącznie zmieniany 1 raz.
EMWU is dead
Micz

podpinam się do tematu, też chcę zamówić te niebieskie lampki a razem będzie taniej ;)

@Karlos: zgadza się, są zabronione jednak z doświadczenia wiem że w większości przypadków przymykają na to oko nawet na przeglądach o ile lampy są dobrze ustawione i nie biją prosto w oczy innych
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”