cisnienie paliwa
Moderator: Moderator
jakie powinno być ciśnienie paliwa w s 13 bo jush sam nie wiem co się dzieje z tym samochodem
sprzedam koguta tel 997
Ja miałem 1,4 atm jak mi sprawdzali i jest wszystko ok. 
Oby asfalt zawsze był suchy, gładki i lśniący. Amen
w servisówce znalazłem takie coś tylko nie wiem czy powinno mieć dolna czy górną granicę ale pewnie górna tak mi się wydaje
- Załączniki
-
- pompa.JPG (35.5 KiB) Przejrzano 9920 razy
sprzedam koguta tel 997
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Pisałem na o tym już wiele razy w dodatku jest o tym opisane na turbokilers.prv.pl.
Jest tak jak pisze Komis
Jest tak jak pisze Komis
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
-
AUTO-LIDER
warto sprawdzić przwód podciśnieniowy i działnie regulatora, tak jak przedstawia rysunek
1.96bar z podłączonym podciśnieniem
2.5 bar z odłaczonym
co ma dość duże znaczenie przy zmianch podciśnienie/nadciśnienie dla poprawnego AFR przy WOT
1.96bar z podłączonym podciśnieniem
2.5 bar z odłaczonym
co ma dość duże znaczenie przy zmianch podciśnienie/nadciśnienie dla poprawnego AFR przy WOT
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Dlatego za każdym razem jak zakładam Chipa sprawdzam cały układ z manometrem i to przez cały czas pracy silnika.
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
odkopalem bo zaginolem ...
U mnie wyglada to tak....
wolne obroty 2.41 bara
ssanie na wolnych 3.1 bara
Podczas przyspieszania przy około 2500 rpm samochodem lekko szarpie cisnienie paliwa rosnie od 2.4 do 3.2 a czasami wlazi nawet na 3,5-3,6 bara
... szarpanie zaczyna sie przy okolo 2300 rpm jak juz cisnienie paliwa wynosi 3,2 bara...
AFR pokazuje bogato nawet bardzo....
Z waszych wypowiedzi wywnioskowałem ze mam za bogato i to duzo za bagoto..... Mam racje ??
Dodam jeszcze ze czasami po wylaczeniu silnika cisnienie z listwy spada odrazu do 0... czasami spada godzine do 0 a czasmi blokuje sie na 1,5 bara i nie chce zejsc.... Zegar sprawny i dokładny autometera nic mu nie dolega.... Acha po przekreceniu kluczyka i właczeniu pompy nabija 3,2 bara
Czemu am takie wysokie cisnienie ?? mozliwe ze to przez regulator cisnienia paliwa który sie blokuje ?? Dodam ze jest seryjny..
Dzieki za pomoc
U mnie wyglada to tak....
wolne obroty 2.41 bara
ssanie na wolnych 3.1 bara
Podczas przyspieszania przy około 2500 rpm samochodem lekko szarpie cisnienie paliwa rosnie od 2.4 do 3.2 a czasami wlazi nawet na 3,5-3,6 bara
AFR pokazuje bogato nawet bardzo....
Z waszych wypowiedzi wywnioskowałem ze mam za bogato i to duzo za bagoto..... Mam racje ??
Dodam jeszcze ze czasami po wylaczeniu silnika cisnienie z listwy spada odrazu do 0... czasami spada godzine do 0 a czasmi blokuje sie na 1,5 bara i nie chce zejsc.... Zegar sprawny i dokładny autometera nic mu nie dolega.... Acha po przekreceniu kluczyka i właczeniu pompy nabija 3,2 bara
Czemu am takie wysokie cisnienie ?? mozliwe ze to przez regulator cisnienia paliwa który sie blokuje ?? Dodam ze jest seryjny..
Dzieki za pomoc
W pompie lub niedaleko niej chyba powinien być zaworek zwrotny i to on powinien utrzymywać ciśnienie. Kumpel miał w hondzie bardzo podobnie ale to była wina regulatora ciśnienia. On odkręcał listwę paliwową i prawdopodobnie się zapowietrzył regulator. Sciągnęliśmy przewód powrotny i paliwo płynęło z bańkami powietrza, czekaliśmy tak długo aż przestaną pokazywać się bańki i wszystko wróciło do normy tzn. regulator zaczął pracować poprawnie.
Oby asfalt zawsze był suchy, gładki i lśniący. Amen
Nie da sie wykrecic tego pier.... regulatora paliwa...
Musze chyba sciagnac cała listwe...
Jedna srubke odkrecilem ale druga ma zjechany lepek i nie da rady....
Musze chyba sciagnac cała listwe...
Jedna srubke odkrecilem ale druga ma zjechany lepek i nie da rady....
Ok nowy regulator zamontowany.
3 godziny na sloncu w 40 C 
Efekt były takie.
- srubka regulujaca jak byla zupełnie poluzowana cisnienie paliwa bylo za niskie i
samochodem rzucało... ( cisnienie mniej jak 2 bary)
- wkrecilem do połowy i cisnienie które mi na regulatorze pokazuje to 48 psi = 3,3 bara
(cisnienie na listwie paliwowej)
- wskaznik w kabinie podlaczony jest za filtrem paliwa ( tj miedzy filtrem paliwa a
kolektorem) i pokazuje mi cisnienie 58 psi = 4 bary
( czyli podlaczony jest przed
listwa paliwowa)
Czemu jest taka rozbieznosc... mozliwe jest ze wskaznik z kabiny pokazuje mi cisnienie jakie daje pompa paliwa a wskaznik regulatora jakie jest cisnienie na listwie paliwowej ??
rozumiem ze mam za wysokie cisnienie i obizyc je za pomoca srubki....
Pomiary byly robione jak samochód stał (bieg jałowy)... Nie mialem sily jezdzic...
Efekt były takie.
- srubka regulujaca jak byla zupełnie poluzowana cisnienie paliwa bylo za niskie i
samochodem rzucało... ( cisnienie mniej jak 2 bary)
- wkrecilem do połowy i cisnienie które mi na regulatorze pokazuje to 48 psi = 3,3 bara
(cisnienie na listwie paliwowej)
- wskaznik w kabinie podlaczony jest za filtrem paliwa ( tj miedzy filtrem paliwa a
kolektorem) i pokazuje mi cisnienie 58 psi = 4 bary
listwa paliwowa)
Czemu jest taka rozbieznosc... mozliwe jest ze wskaznik z kabiny pokazuje mi cisnienie jakie daje pompa paliwa a wskaznik regulatora jakie jest cisnienie na listwie paliwowej ??
rozumiem ze mam za wysokie cisnienie i obizyc je za pomoca srubki....
Pomiary byly robione jak samochód stał (bieg jałowy)... Nie mialem sily jezdzic...
I co nikt nic nie wie ??
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Jeden i drógi manometr mierzy to samo ciśnienie. To ciśnienie jest od pompy paliwa aż do rekulatora poprzez filtr i listwe paliwową.
Ciśnienie na jednym i drugim manometrze powinno być takie zamo a jeśli nie jest to poprostu któryś z manometrów nie halo....
Ciśnienie na jednym i drugim manometrze powinno być takie zamo a jeśli nie jest to poprostu któryś z manometrów nie halo....
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
ok dzieki wielkie ustawilem 2 bary na wolnych i w góre na wysokich 
Nie ma juz szarpania. Wszystko ladnie i plynnie dziala.
Nie ma juz szarpania. Wszystko ladnie i plynnie dziala.