szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
Skrzynia i silnik SR20DET. Czy wymienię łożysko oporowe (wyciskowe sprzęgła) bez zdejmowania sprzęgła tylko odkręcając skrzynię?
Czy jeżeli wsadzę NISTUNE do swojego Sky'a R33 to będzie możliwość usunięci limitera prędkości na 180km/h? Czy na Ecumasterze DET3 też da się wywalić limiter?
- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
Będziesz mógł usunąć limiter w Nistune, możesz też odciąć przewód sygnałowy od czujnika w skrzyni do ecu. Wtedy ecu nie bedzie wiedzieć jaka jest prędkość i nie odetnie przy 180 (tylko wtedy chyba prędkościomierz tez nie będzie pokazywać prędkości)
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować 
- borimichal
- -#Moderator

Sygnal z skrzyni najpierw idzie do llicznika , pozniej do kompa.. podpinanie det3 nie ma sensu,lepiej odciac sygnal przy kompie
I tak będe stroił auto i przy okazji wyboru komputera do tego, chcę wiedzieć jak się ma sprawa z limiterem. Na pewno to jest sprawa jednego kabla? bo nigdzie nie mogłem znaleźć informacji o tym, jedynie propozycje zakupu Speed Limit Defencera, a to trochę dziwne dawać 120$ kiedy można załatwić sprawę przecięciem przewodu
- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
Jak ma Ci niby euc odciąć zapłon, jak dla niego prędkość jest cały czas 0. Wystarczy jeden kabelek.
-
dominikgrz4
- Proszę nie bić nowego

http://olx.pl/oferta/spojler-kouki-200- ... b930deed08 ktoś coś na ten temat? dosyć długo wisi już
- MEFisto087
- -#Moderator

dobra przegrzebałem forum i niestety temat zniknął, więc panowie niech ktoś mi opisze jak pojawia się napięcie w przewodach na stacyjce, gdzie jest stałe, gdzie pojawia się po przekręceniu kluczyka, wzbudzenie alternatora, masa i jeszcze coś bo z tego co pamiętam jest tam 5 przewodów a serwisówki nie mam pod ręką w chwili obecnej
Sucz 200sx S13
Pickup D22
Parch Patrol Y60<= Sprzedany
Opinie w dziale Giełda

"If it isn’t broken, don’t fix it"
Pickup D22
Opinie w dziale Giełda

- MEFisto087
- -#Moderator

no właśnie chwilowo tez nie mam pod ręką 
Sucz 200sx S13
Pickup D22
Opinie w dziale Giełda

Pickup D22
Opinie w dziale Giełda

- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
Mi się coś wydaje, że będzie to biały albo czarny przewód. Tak coś mi świta jak robiłem instalacje pod budziki.
- Binio_
- Postojebca Nałogowy

- Kontakt:
Pytasz o lotkę?dominikgrz4 pisze:http://olx.pl/oferta/spojler-kouki-200- ... b930deed08 ktoś coś na ten temat? dosyć długo wisi już
Mam nowe na stanie 2szt w razie co