szybkie pytanie, szybka odpowiedź

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

nismo250 pisze:panowie szybkie pytanie
liczena szybka odpowiedz
ile mocy pomiesci wydech 2,5" w 2jz ?
niektorzy twierdza ze niby 400>450 koni
ale pytanie jeszcze czy z zewnetrznym wg czy wewnetrznym
Awatar użytkownika
domino
-#Administrator
-#Administrator

bełzi77 pisze:Skręciłem ręcznie, zamknęły się i za chwilę znów otworzyły, czyli masa?
a masz wtyczki od swiateł podpięt?? jeśli nie to podepnij i będzie ok.
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

www.oknadomino.pl
bełzi77
Coś już wiem
Coś już wiem

Tak są podpięte, nawet je kiedyś rozłączyłem i połączyłem na nowo bo myślałem że coś nie łączy.
Awatar użytkownika
nismo250
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

eaton m90
czesci do nissanów 889643199
[center]Obrazek[/center]
Awatar użytkownika
kacus13
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

bełzi77 pisze:Skręciłem ręcznie, zamknęły się i za chwilę znów otworzyły, czyli masa?
masa napewno nie... ale zamkneles recznie lampy wlaczyles swiatla, otworzyly sie wylaczyles swiatla zamknely sie? guzikiem sie zamykaja (tym od stalego otwarcia) czy po wszystkich tych probach dalej powraca do pozycji otwartych swiatel?
bełzi77
Coś już wiem
Coś już wiem

kacus13 pisze:
masa napewno nie... ale zamkneles recznie lampy wlaczyles swiatla, otworzyly sie wylaczyles swiatla zamknely sie? guzikiem sie zamykaja (tym od stalego otwarcia) czy po wszystkich tych probach dalej powraca do pozycji otwartych swiatel?
Dokładnie tak, zamknąłem ręcznie lampy, włączyłem światła po czym lampy sie otworzyły, przy próbie zamknęcia gasną tylko żarówki a lampy pozostają otwarte, tak samo przy zamknętych próbuje samym przyciskiem do otwierania samych lamp i to samo..
Shakur91
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Koledzy, powoli będę się przymierzał do szukania s13, niestety nie znalazłem żadnego tematu w stylu "poradnik kupującego". Może macie jakieś wskazówki na co zwrócić szczególną uwagę? Pięć lat spędziłem przy Hondach, wiem bardzo dobrze jakie są ich wady, na czym się skupić, ale w Nissanach moja wiedza jest niewielka.
Awatar użytkownika
karols
-#Klubowicz
-#Klubowicz

Temat podpięty do działu "Ogólne" topics10/apropo-artykulow-na-stronie-po ... -vt321.htm
Ostatnio zmieniony śr 23 lip, 2014 09:17 przez karols, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nero
Stały gość
Stały gość

Czy jest ktos od Nss z Wielunia lub okolic? Rozsypala nam sie nysa i jestesmy na s8, czekamy na lawete. Jesli ktos jest stad prosilbym o kontakt do mnie 885 103 885, jesli nieodbiore to sms i oddzwonie.
Oo\_____/oO VS Oo\_____/oO
Shakur91
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Znalazłem ładną (chyba) serię s13, i po wstępnych oględzinach stwierdzam następujące przypadłości:
- słychać popychacze (szklanki), jaki jest koszt wymiany?
- silnik na wolnych obrotach się delikatnie buja (cewki, poducha?), robi to w sposób nierównomierny. Jaka może być przyczyna?
- szarpanie w zakresie 2-3 tysięcy rpm, koleś twierdzi że to norma. Prawda?
- wał jest już po pierwszym szlifie, obawiać się tego?

Generalnie zaczynają lecieć powoli nadkola z tyłu, ale chyba problemu z dostępnością nie ma?
Stoi za 8,5k. Wymaga włożenia trochę pracy, więcej stoi niż jeździ, co widać. Podoba mi się, i chyba chce go uratować. Poczekam na wasze odpowiedzi na powyższe pytania :)
Majkelll
-#Sympatyk
-#Sympatyk

Tak na szybko, które z tych nakrętek kupić między T28 a kolektor wydechowy a które między głowicę a kolektor? Silnik CA18 DET. Oraz czy ta uszczelka między kolektor a turbo daje jakoś radę? bo od lublina nie mogę nigdzie w okolicy ogarnąć :(

http://fmic.pl/48-inne
Ostatnio zmieniony wt 29 lip, 2014 13:04 przez Majkelll, łącznie zmieniany 1 raz.
CA18DET - Jeden osiem Turbo burbo...
Awatar użytkownika
Golec
-#Klubowicz
-#Klubowicz

ja wszystko poskrecalem u siebie na stare nakretki, smiga i nic sie nie odkreca. uszczelke miedzy turbo a kolektor kupowalem na fmic.pl
Awatar użytkownika
HaKeN
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

ktoś zna właściciela ? https://picasaweb.google.com/dolny.nkp. ... 1979520626 jak tak to PW albo nick :) będę wdzięczny !
bełzi77
Coś już wiem
Coś już wiem

Muszę zmienić świece, czy takie będą odpowiednie? NGK BKR7EIX czy może coś innego zimniejszego?
Awatar użytkownika
Golec
-#Klubowicz
-#Klubowicz

W s13 z automatem dyfer byl ze szpera? 89rok produkcji
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”