Miłosz, jakieś 35cm
Poskładane ca18det, wszystko podłączone, ecu na teście pokazuje "55", iskra jest, wtryski paliwo rzucają jak szalone-wczoraj auto jeździło, ale się dusiło przy wchodzeniu na boost. Dzisiaj już nie odpala w ogóle.
Jaka może być przyczyna? Przepływka sprawna, czujnik temp też, świece nowiutkie, pompa działa i podaje, brak dziur w dolocie, dwa kompy na zmiane- na żadnym nie odpala.
Nigdzie nic nie cieknie, bezpieczniki posprawdzane, prąd jest, silnik kręci- próbuje załapać i koniec
Any ideas?
szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
Mam zestaw powiększający skręt od Tomsona i zgubiłem gdzieś tą podkładke od strony kierowcy. Jade do tokarza w poniedziałek dorobić. W zestawie ma 5mm z tego co wiem i tera pytanie, czy mogę dać większą podkładkę? Dodam że mam wahacze od s14 i będzie w Toruniu belka z relokacją magla.
Pozdr
Pozdr
We are INSANITY CREW
Facebook
Instagram
claysman, zobacz sobie jeszcze pod maska bezpieczniki od strony pasazera, mi sie tam spalil ten taki duzy od engine control, i tez mialem taki problem jak ty.
Lolek, to zalezy jakie masz te tomsonowe wydluzki, chodzi o to ze do ori drazkow daje sie podkladki 5-6mm bo przy wiekszych pozostaje za malo gwintu i ci moze wyrwac drazek z magla.
Idea podkladek i relokatorow jest taka, zeby zwiekszyc zakres magla poprzez odsuniecie ogranicznikow ktorymi oryginalnie sa drazki kierownicze, wiec jak masz relokator ktory ma w sobie juz jakby podkladki i jeszcze dolozysz podkladki za duze to mozesz zabic magiel.
Po drugie nie wiadomo ile podkladek tez nie ma sensu jak ci kolo wjedzie w wahacz czy inne ograniczenia,
Zrob sobie takie jak miales, albo dobrze przeanalizuj setup, kazdy z nas ma zawsze troche inne ustawienia.
Lolek, to zalezy jakie masz te tomsonowe wydluzki, chodzi o to ze do ori drazkow daje sie podkladki 5-6mm bo przy wiekszych pozostaje za malo gwintu i ci moze wyrwac drazek z magla.
Idea podkladek i relokatorow jest taka, zeby zwiekszyc zakres magla poprzez odsuniecie ogranicznikow ktorymi oryginalnie sa drazki kierownicze, wiec jak masz relokator ktory ma w sobie juz jakby podkladki i jeszcze dolozysz podkladki za duze to mozesz zabic magiel.
Po drugie nie wiadomo ile podkladek tez nie ma sensu jak ci kolo wjedzie w wahacz czy inne ograniczenia,
Zrob sobie takie jak miales, albo dobrze przeanalizuj setup, kazdy z nas ma zawsze troche inne ustawienia.
Ostatnio zmieniony ndz 30 cze, 2013 09:14 przez szaman, łącznie zmieniany 1 raz.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
- claysman
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
Nie, CAS sprawdzony i jest tak jak byłocanar pisze:Czujnik kąta zapłonu (CAS) gdzieś Ci się nie przekręcił?
Spróbuję, ale jaki może być z tego wniosek? Walnięte w/w elementy?Binio pisze:Claysman, odłącz wtyczkę od czujnika temp wody do ECU, odłącz lambde i przepływke i spróbuj odpalić
Szaman: dzięki, dziś wieczorem ogarnę, a jeśli nie to nadal będę Was męczył. To już ostatni problem który oddala mnie do Torunia...-.-
edit: Auto odpaliło po odpięciu sondy, czujnika temp wody do ECU i przepłwki. Przy podłączaniu z powrotem czujnika temp auto gaśnie. Wniosek? Jutro zamówię nowy czujnik;)
Mam nadzieję, że to czujnik jest problemem- bo bez niego odpala, a z nim gaśnie i się nie wkręca na obroty. Dziwne...rok temu też go wymieniałem.
Ostatnio zmieniony ndz 30 cze, 2013 13:53 przez claysman, łącznie zmieniany 1 raz.
Ok. Te zwykle podkladki za 99zl. Z drugiej strony zastanawiam sie czy te 5mm od strony kierowcy nie jest jakos wyliczone i tyle musi byc a jak sie da wiecej to cos nie bedzie trybic. Od strony pasazera jest 11mm
We are INSANITY CREW
Facebook
Instagram
- claysman
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
Binio: z przepływką i lambdą auto chodzi idealnie i równiutko. Wkręca się poprawnie na obroty.
Jak tylko podłącze czujnik temp. od razu faluje i chce gasnąć.
Ecu pokazuje błąd zarówno po odpięciu jak i przed odpięciem-kilka godzin temu nie pokazywał w ogóle, ale to może dlatego, że teraz podociskałem kostki.
Ecu pokazuje tez błąd przepływki, ale to dziwne, bo jeśli ją odepne, auto chodzi strasznie nierówno- czyli przepływka działa.
Jak tylko podłącze czujnik temp. od razu faluje i chce gasnąć.
Ecu pokazuje błąd zarówno po odpięciu jak i przed odpięciem-kilka godzin temu nie pokazywał w ogóle, ale to może dlatego, że teraz podociskałem kostki.
Ecu pokazuje tez błąd przepływki, ale to dziwne, bo jeśli ją odepne, auto chodzi strasznie nierówno- czyli przepływka działa.
Ostatnio zmieniony ndz 30 cze, 2013 20:47 przez claysman, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie potrzebuje porady, mianowicie jestem w trakcie przekładki hebli z s14 do s13, przy okazji wywalam ABS co wiąże się z nowymi przewodami miedzianymi itd, do tego chce zamontować hydrauliczny hamulec, teraz pytanie czy seryjne przewody gumowe dadzą rade z takim zestawem? czy raczej odżałować te 360zł i kupić w stalowym oplocie??
oryginalne dadza rade, ale jak juz robisz upgrade hamlucow to lepiej odrazu przewody dac lepsze przy jednym odpowietrzaniu 
slyszalem opinie ze w stalowym oplocie przewody tak nie puchna i lepiej sie czuje hamulec, sam jeszcze tego nie potwierdzilem.
slyszalem opinie ze w stalowym oplocie przewody tak nie puchna i lepiej sie czuje hamulec, sam jeszcze tego nie potwierdzilem.
Ostatnio zmieniony pn 01 lip, 2013 22:30 przez szaman, łącznie zmieniany 1 raz.
onepointeightT
Czy przy secie skrętu wahacze od s14 i podkładki tomsonowe te zwykłe pod magiel można coś jeszcze ugrać bądź polepszyć regulowanymi reakcyjnymi? i jak je w ogóle ustawiać? 
Pozdr
PS. Do tych podkładek daje 1mm grubszą niż jest w zestawie od tomsona, zobaczymy co z tego będzie
Pozdr
PS. Do tych podkładek daje 1mm grubszą niż jest w zestawie od tomsona, zobaczymy co z tego będzie
Ostatnio zmieniony pn 01 lip, 2013 23:24 przez Lolson, łącznie zmieniany 1 raz.
We are INSANITY CREW
Facebook
Instagram
- Binio_
- Postojebca Nałogowy

- Kontakt:
bez regulowanych reakcyjnych zaraz moze sie okazać ze koło wjedzie Ci w którąś część budy, albo będzie sie samodokręcała kiera, albo blokowała, albo nie będzie chciała się odkręcać...
Najlepiej zwiększyć troche KWSZ czyli na chłopski rozum dać koło troche do przodu
Najlepiej zwiększyć troche KWSZ czyli na chłopski rozum dać koło troche do przodu
Kupie je ale wolałbym w przyszłym miesiącu bo teraz troche budżet nadszarpniętyszaman pisze:oryginalne dadza rade, ale jak juz robisz upgrade hamlucow to lepiej odrazu przewody dac lepsze przy jednym odpowietrzaniu
- nismo250
- Stały gość

- Kontakt:
kto ma geomaster z driftworksa u siebie ?
chcialbym porozmawiac o odczuciach
[video]http://www.youtube.com/watch?v=DLgB-8x_ ... e=youtu.be[/video]
jak sie jezdzi na takich negatwach?
chcialbym porozmawiac o odczuciach
[video]http://www.youtube.com/watch?v=DLgB-8x_ ... e=youtu.be[/video]
jak sie jezdzi na takich negatwach?
czesci do nissanów 889643199
[center]
[/center]
[center]
[/center]