szybkie pytanie, szybka odpowiedź

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
claysman
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Miłosz, jakieś 35cm

Poskładane ca18det, wszystko podłączone, ecu na teście pokazuje "55", iskra jest, wtryski paliwo rzucają jak szalone-wczoraj auto jeździło, ale się dusiło przy wchodzeniu na boost. Dzisiaj już nie odpala w ogóle.
Jaka może być przyczyna? Przepływka sprawna, czujnik temp też, świece nowiutkie, pompa działa i podaje, brak dziur w dolocie, dwa kompy na zmiane- na żadnym nie odpala.
Nigdzie nic nie cieknie, bezpieczniki posprawdzane, prąd jest, silnik kręci- próbuje załapać i koniec
Any ideas?
Ostatnio zmieniony sob 29 cze, 2013 17:06 przez claysman, łącznie zmieniany 1 raz.
canar
Coś już wiem
Coś już wiem

Czujnik kąta zapłonu (CAS) gdzieś Ci się nie przekręcił?
Awatar użytkownika
Lolson
Stały gość
Stały gość

Mam zestaw powiększający skręt od Tomsona i zgubiłem gdzieś tą podkładke od strony kierowcy. Jade do tokarza w poniedziałek dorobić. W zestawie ma 5mm z tego co wiem i tera pytanie, czy mogę dać większą podkładkę? Dodam że mam wahacze od s14 i będzie w Toruniu belka z relokacją magla.
Pozdr
We are INSANITY CREW✌️
Facebook
Instagram
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator

claysman, zobacz sobie jeszcze pod maska bezpieczniki od strony pasazera, mi sie tam spalil ten taki duzy od engine control, i tez mialem taki problem jak ty.

Lolek, to zalezy jakie masz te tomsonowe wydluzki, chodzi o to ze do ori drazkow daje sie podkladki 5-6mm bo przy wiekszych pozostaje za malo gwintu i ci moze wyrwac drazek z magla.

Idea podkladek i relokatorow jest taka, zeby zwiekszyc zakres magla poprzez odsuniecie ogranicznikow ktorymi oryginalnie sa drazki kierownicze, wiec jak masz relokator ktory ma w sobie juz jakby podkladki i jeszcze dolozysz podkladki za duze to mozesz zabic magiel.
Po drugie nie wiadomo ile podkladek tez nie ma sensu jak ci kolo wjedzie w wahacz czy inne ograniczenia,
Zrob sobie takie jak miales, albo dobrze przeanalizuj setup, kazdy z nas ma zawsze troche inne ustawienia.
Ostatnio zmieniony ndz 30 cze, 2013 09:14 przez szaman, łącznie zmieniany 1 raz.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

5-6mm , nie więcej

Claysman, odłącz wtyczkę od czujnika temp wody do ECU, odłącz lambde i przepływke i spróbuj odpalić
Awatar użytkownika
claysman
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

canar pisze:Czujnik kąta zapłonu (CAS) gdzieś Ci się nie przekręcił?
Nie, CAS sprawdzony i jest tak jak było
Binio pisze:Claysman, odłącz wtyczkę od czujnika temp wody do ECU, odłącz lambde i przepływke i spróbuj odpalić
Spróbuję, ale jaki może być z tego wniosek? Walnięte w/w elementy?

Szaman: dzięki, dziś wieczorem ogarnę, a jeśli nie to nadal będę Was męczył. To już ostatni problem który oddala mnie do Torunia...-.-

edit: Auto odpaliło po odpięciu sondy, czujnika temp wody do ECU i przepłwki. Przy podłączaniu z powrotem czujnika temp auto gaśnie. Wniosek? Jutro zamówię nowy czujnik;)
Mam nadzieję, że to czujnik jest problemem- bo bez niego odpala, a z nim gaśnie i się nie wkręca na obroty. Dziwne...rok temu też go wymieniałem.
Ostatnio zmieniony ndz 30 cze, 2013 13:53 przez claysman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Czy po odłączeniu go komp widzi błąd ?
z przepływką i lambdą podłączoną wszystko praży poprawnie ?
Awatar użytkownika
Lolson
Stały gość
Stały gość

Ok. Te zwykle podkladki za 99zl. Z drugiej strony zastanawiam sie czy te 5mm od strony kierowcy nie jest jakos wyliczone i tyle musi byc a jak sie da wiecej to cos nie bedzie trybic. Od strony pasazera jest 11mm
We are INSANITY CREW✌️
Facebook
Instagram
Awatar użytkownika
claysman
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Binio: z przepływką i lambdą auto chodzi idealnie i równiutko. Wkręca się poprawnie na obroty.
Jak tylko podłącze czujnik temp. od razu faluje i chce gasnąć.
Ecu pokazuje błąd zarówno po odpięciu jak i przed odpięciem-kilka godzin temu nie pokazywał w ogóle, ale to może dlatego, że teraz podociskałem kostki.
Ecu pokazuje tez błąd przepływki, ale to dziwne, bo jeśli ją odepne, auto chodzi strasznie nierówno- czyli przepływka działa.
Ostatnio zmieniony ndz 30 cze, 2013 20:47 przez claysman, łącznie zmieniany 1 raz.
bełzi77
Coś już wiem
Coś już wiem

Panowie potrzebuje porady, mianowicie jestem w trakcie przekładki hebli z s14 do s13, przy okazji wywalam ABS co wiąże się z nowymi przewodami miedzianymi itd, do tego chce zamontować hydrauliczny hamulec, teraz pytanie czy seryjne przewody gumowe dadzą rade z takim zestawem? czy raczej odżałować te 360zł i kupić w stalowym oplocie??
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator

oryginalne dadza rade, ale jak juz robisz upgrade hamlucow to lepiej odrazu przewody dac lepsze przy jednym odpowietrzaniu ;)
slyszalem opinie ze w stalowym oplocie przewody tak nie puchna i lepiej sie czuje hamulec, sam jeszcze tego nie potwierdzilem.
Ostatnio zmieniony pn 01 lip, 2013 22:30 przez szaman, łącznie zmieniany 1 raz.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Awatar użytkownika
Lolson
Stały gość
Stały gość

Czy przy secie skrętu wahacze od s14 i podkładki tomsonowe te zwykłe pod magiel można coś jeszcze ugrać bądź polepszyć regulowanymi reakcyjnymi? i jak je w ogóle ustawiać? :D
Pozdr
PS. Do tych podkładek daje 1mm grubszą niż jest w zestawie od tomsona, zobaczymy co z tego będzie ;)
Ostatnio zmieniony pn 01 lip, 2013 23:24 przez Lolson, łącznie zmieniany 1 raz.
We are INSANITY CREW✌️
Facebook
Instagram
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

bez regulowanych reakcyjnych zaraz moze sie okazać ze koło wjedzie Ci w którąś część budy, albo będzie sie samodokręcała kiera, albo blokowała, albo nie będzie chciała się odkręcać...

Najlepiej zwiększyć troche KWSZ czyli na chłopski rozum dać koło troche do przodu :P
bełzi77
Coś już wiem
Coś już wiem

szaman pisze:oryginalne dadza rade, ale jak juz robisz upgrade hamlucow to lepiej odrazu przewody dac lepsze przy jednym odpowietrzaniu ;)
slyszalem opinie ze w stalowym oplocie przewody tak nie puchna i lepiej sie czuje hamulec, sam jeszcze tego nie potwierdzilem.
Kupie je ale wolałbym w przyszłym miesiącu bo teraz troche budżet nadszarpnięty :P Jakie końcówki bede potrzebował do starych przewodów s13 i zacisku z s14??
Awatar użytkownika
nismo250
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

kto ma geomaster z driftworksa u siebie ?
chcialbym porozmawiac o odczuciach
[video]http://www.youtube.com/watch?v=DLgB-8x_ ... e=youtu.be[/video]
jak sie jezdzi na takich negatwach?
czesci do nissanów 889643199
[center]Obrazek[/center]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”