Grzeje sie i wywala płyn

chłodnice wody, chłodnice oleju, oleje, termostaty itp.

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
domino
-#Administrator
-#Administrator

ha ha to samo chciałem napisać ze fura edka po turbinie idzie poznać no i 100% jest uszczelka zreszta sprzedawca na to wskazywał
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

www.oknadomino.pl
wretched
Coś już wiem
Coś już wiem

I nie męcz tego silnika na tym valvo ;)
Awatar użytkownika
djlasior
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Panowie podepne się pod temat gdysz według objawów ktore sie zgadzaja z moimi przypuszczam uszczelke pod głowica. Teraz ale silnik po remoncie przejechane ma zaledwie 1800 km uszczelka byla zakladana elringa wylacznie ze srubami nowymi dokrecone na max bodajze 120 gdzies wyczytałem ze wytrzyma bez niczego. panowie a da cos dokrecenie głowicy bo gdzies czytałem ze sie ja dokreca po 1000 km tylko ja nie dokrecałem? Moje pytanie czy po tak krutkim czasie moze pujsc uszczelka pod głowica?
Ostatnio zmieniony pn 06 sie, 2012 17:14 przez djlasior, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Jak płaszczyzny są 'krzywe' to może i szybciej polecieć.
Miekkich uszczelek jak elring czy inne tanie oraz ori ( nie metalowe uszczelki ) się chyba nie dociąga ?
Na szpilkach elringa nie dociągał bym mocniej niz 120nm , ori albo arp można czasem mocniej jak trzeba ( zdarzały sie przypadki po 140nm ale trzeba uwazać bo jak pęknie to ....
Awatar użytkownika
djlasior
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Aha ok planowany był blok i głowica widocznie musze zmienic szlifiernie.
Awatar użytkownika
dziubas
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Kontakt:

mi w s13 taka uszczelka poszła po tygodniu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ chłodzenia, ciecze”