szybkie pytanie, szybka odpowiedź

Moderator: Moderator

Wiscoo

No możliwe - ale takiego światła, jak na xenonie, to i tak nie uzyskasz. Ale, jak sam mówisz - poprawa jest.:)
Keisper
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

scooter pisze:
Keisper pisze:kola pasowe Dobre będą do mojego sr z s14 ? Czy może ktoś poleci jakaś firme/osobę od której wziąć ?
koła są w Hong Kongu widziałeś to ?
Tak. To coś istotnego jeśli chodzi o ich jakość ?
Wiscoo

Raczej o czas oczekiwania/transport.:)
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Eee tam, ja jak nie jest napisane ze cos idzie 11-21 dni roboczych to mam to w ok tydzień najczęściej.
Wiscoo

Witam,

Mam taki plan, ale jeszcze nie do końca sprecyzowałem, jak go wykonać.

Mam stary, brzyki i mały kluczyk do mojego nissana - chciałbym zmienić jego obudowę na popularny scyzoryk. Do tego miejsca (o ile wiem) sprawa jest prosta. Natomiast przy okazji, chciałbym założyć w aucie centralny zdalnie sterowany z podnoszeniem klapy bagażnika (realizowanym przez siłownik elektryczny/teleskopowy).

Pytanie jest takie, czy można sterowanie takim centralnym upchnąć do "scyzoryka" i podpiąć pod oryginalne przyciski?

Macie jakieś pomysły na taką "rzeźbkę"?

Pozdrawiam,

W.
Awatar użytkownika
Saqu
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

szukaj na allegro centralki z takim zestawem możliwości i scyzorykiem. wsio funkcje będziesz na nim miał, zostanie Ci obrobić tą surówkę ze scyzoryka na kluczyk.
Poszukuję...
kuduaty
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Wczoraj odwoziłem kumpla i po kilku km auto zaczęło strasznie kopcić na biało. Silnik zgasł po zjechaniu na pobocze. Udało mi się go odpalić i dokulałem się jakoś do swojego garażu. 2 cewki były całe od benzyny i oleju, część maski nad cewkami również. Silnik niedawno miał generalke, uszczelka pod głową cometic metalowa, blok i głowica były pod nią planowane. Jakieś pomysły WTF?! Już powoli tracę siły do tego auta :P
Awatar użytkownika
Lolson
Stały gość
Stały gość

szybkie pytanie, wie ktoś gdzie dostanę łącznik stabilizatora do s13 na tył? intercars odpada, najlepiej w Warszawie..
We are INSANITY CREW✌️
Facebook
Instagram
Wiscoo

Czy dzięki dystansom mogę na piastę o rozstawie 114.3 dopasować każdy inny rozstaw, zakładając, że dobiorę (dorobię) dystans? Są na to jakieś normy? Jak to wygląda u Was, używa ktoś dystansów zmieniających rozstaw śrub?
Awatar użytkownika
Draxan
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

minimalny dystans zmieniajacy rozstaw srob jest grubosci bodajze 18mm (wiekszosc ludzi robi 20mm) , to chyba jedyna norma
Awatar użytkownika
Fer
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

minimalny dystans zmieniajacy rozstaw srob jest grubosci bodajze 18mm (wiekszosc ludzi robi 20mm) , to chyba jedyna norma
Tak, ale przy 18 czy 20mm trzeba szpilki na piaście auta zeszlifować na równo z dystansem oraz mieć super płaskie nakrętki, bo jeżeli felga nie ma wyfrezowań na właśnie nakrętki i szpilki to nam nie wejdzie prosto

Dlatego niektórzy zamawiają 25-27mm dystans by nic nie przerabiać...
Ostatnio zmieniony pt 03 sie, 2012 04:20 przez Fer, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator

Fer pisze:Dlatego niektórzy zamawiają 25-27mm dystans by nic nie przerabiać...
posiadam taki zestaw u siebie: dystanse 27mm, przejscie z 4 na 5 srub by silver project.
kwestia raz to grubosc zeby sie seryjne szpilki zmiescily w dystansie i nie haczyly o felge,
a dwa zeby rozstaw srub dalo sie zmiescic wzgledem ori rozstawu, podane wyzej przejscie 4 na 5 to sie miesci na styk z wykorzystaniem jednej szpilki wspolnej dla obu rozstawow.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Awatar użytkownika
kremat0r
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Panowie, auto ściąga na prawo, przy jeździe lekko przy hamowaniu bardzo mocno. Zbieżność ustawiona przez poprzedniego właściciela, hamulce przód wymienione, sciągało również przed ich wymianą. Co to może być ?
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator

kremat0r pisze:Panowie, auto ściąga na prawo, przy jeździe lekko przy hamowaniu bardzo mocno. Zbieżność ustawiona przez poprzedniego właściciela, hamulce przód wymienione, sciągało również przed ich wymianą. Co to może być ?
co znaczy hamulce wymienione??
tarcze i klocki czy zaciski tez,
moze byc ze masz zapieczone tłoczki w zaciskach (nawet jak byly inne wstawiane zaciski), luzy w zawieszeniu/stare gumy, geometrii mozesz byc pewny jak sobie sam zrobisz.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Awatar użytkownika
kremat0r
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Właściciel wymieniał klocki i tarcze. Mam dwie teorie.
1. Zapieczony tłoczek i nie odbija w prawym kole i ściaga przez to auto.
2. Końcówki drążków reakcyjnych, właściciel twierdzi ze są "dziwnie" podgięte.

A i jeszcze jedno pytanie. Wycie układu napędowego, wyje jakbym jechał na wstecznym. Obstawiam skrzynie, czy to może być to ?

Na geometrie była faktura w aucie, więc raczej zrobiona.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”