szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
-
Wiscoo
No możliwe - ale takiego światła, jak na xenonie, to i tak nie uzyskasz. Ale, jak sam mówisz - poprawa jest.
-
Keisper
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Tak. To coś istotnego jeśli chodzi o ich jakość ?scooter pisze:koła są w Hong Kongu widziałeś to ?Keisper pisze:kola pasowe Dobre będą do mojego sr z s14 ? Czy może ktoś poleci jakaś firme/osobę od której wziąć ?
- Draxan
- Postojebca

- Kontakt:
Eee tam, ja jak nie jest napisane ze cos idzie 11-21 dni roboczych to mam to w ok tydzień najczęściej.
Projekt 300ZX z32 Twin Turbo (504BHP / 630Nm) :
Temat - topics37/z32-stock-300zx-twin-turbo-vt20452.htm
Foty - https://picasaweb.google.com/draxan1980 ... directlink
-
Wiscoo
Witam,
Mam taki plan, ale jeszcze nie do końca sprecyzowałem, jak go wykonać.
Mam stary, brzyki i mały kluczyk do mojego nissana - chciałbym zmienić jego obudowę na popularny scyzoryk. Do tego miejsca (o ile wiem) sprawa jest prosta. Natomiast przy okazji, chciałbym założyć w aucie centralny zdalnie sterowany z podnoszeniem klapy bagażnika (realizowanym przez siłownik elektryczny/teleskopowy).
Pytanie jest takie, czy można sterowanie takim centralnym upchnąć do "scyzoryka" i podpiąć pod oryginalne przyciski?
Macie jakieś pomysły na taką "rzeźbkę"?
Pozdrawiam,
W.
Mam taki plan, ale jeszcze nie do końca sprecyzowałem, jak go wykonać.
Mam stary, brzyki i mały kluczyk do mojego nissana - chciałbym zmienić jego obudowę na popularny scyzoryk. Do tego miejsca (o ile wiem) sprawa jest prosta. Natomiast przy okazji, chciałbym założyć w aucie centralny zdalnie sterowany z podnoszeniem klapy bagażnika (realizowanym przez siłownik elektryczny/teleskopowy).
Pytanie jest takie, czy można sterowanie takim centralnym upchnąć do "scyzoryka" i podpiąć pod oryginalne przyciski?
Macie jakieś pomysły na taką "rzeźbkę"?
Pozdrawiam,
W.
szukaj na allegro centralki z takim zestawem możliwości i scyzorykiem. wsio funkcje będziesz na nim miał, zostanie Ci obrobić tą surówkę ze scyzoryka na kluczyk.
Poszukuję...
Wczoraj odwoziłem kumpla i po kilku km auto zaczęło strasznie kopcić na biało. Silnik zgasł po zjechaniu na pobocze. Udało mi się go odpalić i dokulałem się jakoś do swojego garażu. 2 cewki były całe od benzyny i oleju, część maski nad cewkami również. Silnik niedawno miał generalke, uszczelka pod głową cometic metalowa, blok i głowica były pod nią planowane. Jakieś pomysły WTF?! Już powoli tracę siły do tego auta 
-
Wiscoo
Czy dzięki dystansom mogę na piastę o rozstawie 114.3 dopasować każdy inny rozstaw, zakładając, że dobiorę (dorobię) dystans? Są na to jakieś normy? Jak to wygląda u Was, używa ktoś dystansów zmieniających rozstaw śrub?
- Draxan
- Postojebca

- Kontakt:
minimalny dystans zmieniajacy rozstaw srob jest grubosci bodajze 18mm (wiekszosc ludzi robi 20mm) , to chyba jedyna norma
Projekt 300ZX z32 Twin Turbo (504BHP / 630Nm) :
Tak, ale przy 18 czy 20mm trzeba szpilki na piaście auta zeszlifować na równo z dystansem oraz mieć super płaskie nakrętki, bo jeżeli felga nie ma wyfrezowań na właśnie nakrętki i szpilki to nam nie wejdzie prostominimalny dystans zmieniajacy rozstaw srob jest grubosci bodajze 18mm (wiekszosc ludzi robi 20mm) , to chyba jedyna norma
Dlatego niektórzy zamawiają 25-27mm dystans by nic nie przerabiać...
Ostatnio zmieniony pt 03 sie, 2012 04:20 przez Fer, łącznie zmieniany 1 raz.
posiadam taki zestaw u siebie: dystanse 27mm, przejscie z 4 na 5 srub by silver project.Fer pisze:Dlatego niektórzy zamawiają 25-27mm dystans by nic nie przerabiać...
kwestia raz to grubosc zeby sie seryjne szpilki zmiescily w dystansie i nie haczyly o felge,
a dwa zeby rozstaw srub dalo sie zmiescic wzgledem ori rozstawu, podane wyzej przejscie 4 na 5 to sie miesci na styk z wykorzystaniem jednej szpilki wspolnej dla obu rozstawow.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Panowie, auto ściąga na prawo, przy jeździe lekko przy hamowaniu bardzo mocno. Zbieżność ustawiona przez poprzedniego właściciela, hamulce przód wymienione, sciągało również przed ich wymianą. Co to może być ?
co znaczy hamulce wymienione??kremat0r pisze:Panowie, auto ściąga na prawo, przy jeździe lekko przy hamowaniu bardzo mocno. Zbieżność ustawiona przez poprzedniego właściciela, hamulce przód wymienione, sciągało również przed ich wymianą. Co to może być ?
tarcze i klocki czy zaciski tez,
moze byc ze masz zapieczone tłoczki w zaciskach (nawet jak byly inne wstawiane zaciski), luzy w zawieszeniu/stare gumy, geometrii mozesz byc pewny jak sobie sam zrobisz.
onepointeightT
Właściciel wymieniał klocki i tarcze. Mam dwie teorie.
1. Zapieczony tłoczek i nie odbija w prawym kole i ściaga przez to auto.
2. Końcówki drążków reakcyjnych, właściciel twierdzi ze są "dziwnie" podgięte.
A i jeszcze jedno pytanie. Wycie układu napędowego, wyje jakbym jechał na wstecznym. Obstawiam skrzynie, czy to może być to ?
Na geometrie była faktura w aucie, więc raczej zrobiona.
1. Zapieczony tłoczek i nie odbija w prawym kole i ściaga przez to auto.
2. Końcówki drążków reakcyjnych, właściciel twierdzi ze są "dziwnie" podgięte.
A i jeszcze jedno pytanie. Wycie układu napędowego, wyje jakbym jechał na wstecznym. Obstawiam skrzynie, czy to może być to ?
Na geometrie była faktura w aucie, więc raczej zrobiona.