Tez mi szarpie dziad od kilku dni... Napisze co i jak i co pozmieniałem ....
Wiec szarpanie mam od 2300 rpm - 2800 rpm.... Jak osiaga kolo 3000 rpm nie szarpie ale jest potwornie mułowaty (moze sie czasami dławi) poprostu nie przyspiesza tak jak powinien.... Nie ciagnołem go powyzej 5000 rpm poniewaz uznałem ze nie ma sensu... Słychac tylko ryk wydechu. Czasami mam tak ze jak go rano odpalam to mi przygasa tj obroty spadaja do 500 rpm jak nacisne leciutko gaz ze 2 x to potem normalnie ssanie sie włacza (stalo sie tak po zamontowaniu Fimca i wycieciu kata nigdy wczesniej nie miałem problemów ze ssaniem). Ostatnio miałem tak ze jak go odpaliłem to w momecie w którym silnik został odpalony usłyszałem wystrzał
W czwartek mam zamiar zajac sie tym wszystkim i prosiłbym o pomoc bo niebardzo wiem do czego sie zabrac po tych wszystkich waszych postach
Wymieniłem:
- wydech 2,5 cala na tlumikach m-techa (brak katalizatora wiec odpada mozliwosc zapchania jego)
- kupiłem nowa w pudełku na gwarancji sonde lambda
- zamontowany jest jest Fimc z orurowaniem z kwasówki ( podokrecałem cybanty wszystkie i sprawdzilem szczelnosc.... wyglada na to ze jest szczelny)
- turbo jest Gt28r albo gt28rs własciwie to nie wiem Suchar powinien wiedziec bo on sprawdzał jakos te numery (nie ma luzów i nigdy nie regenerowana, przebieg okolo 30 tys km)
- pompa paliwa jest od mitsubishi eclipsa 4x4 turbo ( nie jestem co do niej przekonany, coprawda wymienialem ja 0,5 roku temu ale jakos dziwnie jest)
- no i BoV Blitza jest szczelny na 100% bo niedawno byl naprawiany (tj nowa sprezyna, nowy tłoczek, i przetoczony wewnatrz) jednym słowem wszystko spasowane.
- SMT6 jest ale nie zestrojone (ustawione jest na mape zerowa czyli nie powinno nic pierdzielic)
- filtr powietrza K&N zmieniony 1000km temu, filtr paliwa nowy okolo 2000 km
Co sprawdzałem:
Przepływke sprawdzalem (kiedys) z Jasiem i w sumie bylo tak samo jak jest teraz wiec przepływka moim zdaniem odpada....
W baku tworzy sie podcisnienie ale jezdze z niedokreconym korkiem i zmiany tez nie widac...
Na mojej starej pompie samochód jasia najpierw jedzil a po kilku godzinach przestał zupełnie jezdzic
Jezeli to pompa to sie wqrwie bo to juz 3 albo 4 która kupowac bede btw montował ktos was tego bosha 234l/h?? Sa jakies problemy ??? Pytam sie bo teraz jak kupie pompe to tylko nowa na gwarancji...
Samochód to 200sx ca18det wersja z lambda i carbon calnistrem 92r
sorry ze tyle pytan ale mam zamiar zabrac sie na powarznie za to wszystko bo mnie to powoli doprowadza do
[/quote]