do usuniecia

Wachacze, klatki , rozpórki, armortyzatory, drązki, gumy itp.

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
kaszub
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

jw
Ostatnio zmieniony pt 16 lis, 2012 22:11 przez kaszub, łącznie zmieniany 3 razy.
... no mazna po wierzchy wysmarowac i tak sie wezre... GOSCIU mial racje jestem niedoro-zwojem...
ja pier..le jak ja pisze kaszub naucz mnie w koncu czytac bo to wicha co ja wyczyniam

ca18det JDM stage 2, PRESTIŻ garage
Awatar użytkownika
Nurek200SX
Stały gość
Stały gość

Mam podobnie jak Ty. U mnie przy zrywaniu przyczepności tył strasznie skacze a reszta jest normalnie nic nie pływa itp. Koła to 16/55/205.
...:::200SX S13:::...

Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
Awatar użytkownika
kaszub
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

jw
Ostatnio zmieniony pt 16 lis, 2012 22:12 przez kaszub, łącznie zmieniany 1 raz.
... no mazna po wierzchy wysmarowac i tak sie wezre... GOSCIU mial racje jestem niedoro-zwojem...
ja pier..le jak ja pisze kaszub naucz mnie w koncu czytac bo to wicha co ja wyczyniam

ca18det JDM stage 2, PRESTIŻ garage
Awatar użytkownika
GRAQ
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

To nie jest normalne. Sprawdź tulejki na tylnych wahaczach i mocowanie wózka.
Awatar użytkownika
moryc7
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

jak masz opony na tyle w slabym stanie to chyba jasne ze tak sie bedzie dzialo. mialem to samo w nissanie 100nx (co prawda przod napęd ale bez roznicy) - z tylu bardzo slabe opony i na rownej drodze czuc bylo jak płwal i nim rzucalo, tak przelatałem w lecie aż założyłem nowe zimowki i nie bylo tego problemu w ogole (nawet na idealnie suchym asfalcie jak sniegu nie bylo, wiec problem musial byc w oponach.
Zapraszamy do Zakopanego!! http://www.zol.pl/nocleg/sfinks

-#Moderator
-#Moderator

najprawdopodobniej masz wybite tuleje w tylnym wozku, tam sa 4 tuleje miedzy wozkiem a buda, w przednich masz wewnatrz gumy olej/smar i powinno byc widac czy ci to nie wycieka.

objaw jest taki ze na koleinach i przy wcisnieciu gazu czujesz jakby ci auto dzialalo jak autobus przegubowy ;)
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Awatar użytkownika
Artur1020
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

mam to samo i mam wyjebane tyleje wozek-buda, w dodatku jakbys mial z przodu szersze opony jak z tylu to tez by sie tak moglo dziac, ale ty masz spoko.
Niesz sztuka zabić muche przednia szyba tylko boczną =)))
Awatar użytkownika
Bercik
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Też podepnę się pod temat. Przy ostrym starcie tylne koła podskakują, najczesciej dzieje sie to na mokrym. Od czego się tak dzieje i co z tym zrobić?
Pacjent S14, gwint, reg. wahacze, poli w wózku
Awatar użytkownika
Saqu
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

a czujesz, że przenosi się to na drążek zmiany biegów np? bo u siebie np mam do wymiany raczej poduszkę skrzyni biegów i podporę wału, i się trochę to trzęsie przy buksowaniu kół tak w okolicy 4tys obr jak zrywa, i dopiero później to jest jakoś koło 6tys znika ten objaw

z tym, że u mnie nie ma efektu pływania, bujania itp, jest sztywno na drodze, pewnie.
Ostatnio zmieniony śr 22 lut, 2012 23:25 przez Saqu, łącznie zmieniany 1 raz.
Poszukuję...
Awatar użytkownika
Fer
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Bercik pisze: Przy ostrym starcie tylne koła podskakują, najczesciej dzieje sie to na mokrym.
Sprawdzałeś na trzepakach w jakim stanie są amortyzatory z gwintu ? U mnie na seryjnym zawieszeniu jak rozszczelnił się amortyzator było właśnie jakby koło po tarce/nierównościach jechało a ono poprostu buksowało i podskakiwało ...
Awatar użytkownika
Bercik
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Fer pisze: Sprawdzałeś na trzepakach w jakim stanie są amortyzatory z gwintu ?
Niesprawdzałem, z tym ze gwint ma 2 sezony i ok. 15k przebiegu.
Majkelll
-#Sympatyk
-#Sympatyk

Kurcze, mi też strasznie wali z tyłu z prawej strony, bez różnicy jakie opony. Myślałem że to może łączniki stabilizatora ale wymienione i niestety cały czas ten sam problem :roll: W sobotę będę na podnośniku to zobaczę co tam jeszcze może niedomagać...
CA18DET - Jeden osiem Turbo burbo...
Awatar użytkownika
Andrew
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Panowie,
Polecam sprawdzić zbieżność jeśli komuś ciągnie budę na dziurach "to w tą to w tamtą".
...IK URODZENI MORDERCY...
Awatar użytkownika
Neo2005
Sponsor
Sponsor
Kontakt:

Na "szerokich" kapciach jest całkiem normalne że na wybojach/koleinach będzie nosić w prawo/lewo i trzeba robić kontry kierownicą.
Części tuningowe bovy, naby, pasy szelkowe, wskazniki, turbo timery,stozki, kierownice i wiele wiele innych - zawsze w dobrych cenach !!! 505-205-558

Lista części: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=14275251

My project s13 http://forum.turbokillers.com/tematy23/ ... vt9286.htm
Awatar użytkownika
Andrew
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

No nie wiem... też mi tak mówił człowiek od którego kupowałem samochód... A po ustawieniu geometrii jak ręką odjął.

A po za tym myślę że warto co jakiś czas sprawdzać geometrię - zwłaszcza że polskie drogi są jakie są...
...IK URODZENI MORDERCY...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie / Usztywnienie”