http://serwisy.gazetaprawna.pl/transpor ... _8_zl.html
http://moto.gadu-gadu.pl/56825526029434 ... o-nie-zart
paliwo zdrozeje?
Moderator: Moderator
Pisanie głupot jeśli chodzi o te artykuły...
Najlepiej zrobić sztuczny dym, że będzie po 8 zł to ludziska się będą cieszyć z podniesienia akcyzy przez rząd bo nam paliwo od stycznia tylko do 6 podskoczy. Naczytacie się, że będzie po 8 przez arabów to z podwyżki do 6 nawet będziecie zadowoleni "bo zawsze mogłoby to być 8".
Jesli UE nałoży sankcje na Iran to tylko Iran podwyższy ceny. To jak u nich będzie drogo a w innych krajach taniej - to dalej w Iranie będziemy kupować? Sankcje na Iran nie spowodują wzrosu cen ropy na całym świecie - o to możecie być spokojni.
Bardziej mnie wkur.... fakt, że gazety robią sztuczny dym o 8 zł po to żeby na spokojnie przyjąć wprowadzenie zwiększonej akcyzy od nowego roku - bo przez to tylko ceny podskoczą do 6 za litr...
Radzę pamiętać o tym, że od nowego roku wchodzi większa akcyza - skupmy się na tym bo to nas czeka na 100%, a nie na bajkach o światowym drastycznym wzroście cen bo na jeden kraj nałożą sankcje...
Najlepiej zrobić sztuczny dym, że będzie po 8 zł to ludziska się będą cieszyć z podniesienia akcyzy przez rząd bo nam paliwo od stycznia tylko do 6 podskoczy. Naczytacie się, że będzie po 8 przez arabów to z podwyżki do 6 nawet będziecie zadowoleni "bo zawsze mogłoby to być 8".
Jesli UE nałoży sankcje na Iran to tylko Iran podwyższy ceny. To jak u nich będzie drogo a w innych krajach taniej - to dalej w Iranie będziemy kupować? Sankcje na Iran nie spowodują wzrosu cen ropy na całym świecie - o to możecie być spokojni.
Bardziej mnie wkur.... fakt, że gazety robią sztuczny dym o 8 zł po to żeby na spokojnie przyjąć wprowadzenie zwiększonej akcyzy od nowego roku - bo przez to tylko ceny podskoczą do 6 za litr...
Radzę pamiętać o tym, że od nowego roku wchodzi większa akcyza - skupmy się na tym bo to nas czeka na 100%, a nie na bajkach o światowym drastycznym wzroście cen bo na jeden kraj nałożą sankcje...
Przedszkole Montessori FaSolLa
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
Dokładnie tak jak piszesz. media są skorumpowane i próbują robić taką kaszane z mózgu że aż się żyć odechciewa
Manipulowanie społeczeństwem jak się patrzy
-
Wiscoo
Wiadomo, że musi być chwytliwy tytuł, bo ilość kliknięć jest ważna. Cena paliwa musi być ekonomicznie efektywna, taka cena paliwa nikomu dobrze by nie zrobiła wbrew pozorom.
w czwartek 1 grudnia byłem w u zachodnich sasiadów i patrze na ceny ropy i nie moge uwierzyc okolo 15 centów tańsza i pytam sie co jest za promocja. a koles mi mowi ze cena ropy spadła na światowym rynku i w sprzedaży w całych niemczech (ja byłem w Hamburgu) cene obniżono. 15 centówprzy kursie 4,3 to okolo 64 grosze i tu zadaje pytanie: A CO U NAS? SPADŁA CENA?
I inna sprawa. Tam zarabiaja srednio od 8-10 euro (dane z dolnej polki) a ropa kosztuje 1,35 euro (tez zalezy od stacji). wiec małe podsumowanie
Niemcy zarobki 9 euro - ropa 1,35 euro
Polska zarobki 10 zł - ropa 6,20 zł
dobre nie?
I inna sprawa. Tam zarabiaja srednio od 8-10 euro (dane z dolnej polki) a ropa kosztuje 1,35 euro (tez zalezy od stacji). wiec małe podsumowanie
Niemcy zarobki 9 euro - ropa 1,35 euro
Polska zarobki 10 zł - ropa 6,20 zł
dobre nie?
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
www.oknadomino.pl
www.oknadomino.pl
Szara polska rzeczywistość
Tez tankowałem paliwo w Belgii czysta przyjemność
Dla niektórych JDM jest jedynie sposobem na przeróbki auta, inni idą znacznie dalej i czynią styl JDM swoim sposobem na życie, przejawiającym się we wszystkich jego dziedzinach
- Nurek200SX
- Stały gość

I jak by nie patrzył zachodnie paliwo jest lepsze od naszego. Unia wymaga od Polski cen zgodnych z normami unijnymi lecz pomyśleć żeby podwyższyć zarobki nie ma komu.
...:::200SX S13:::...
Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D