Witam, potrzebuję pilną informację na temat wymiany silnika w S14a z automatu do manuala. Jak to wygląda z mocowaniami itp. I czy są jakieś problemy z przełożeniem???
Proszę o odpowiedz. Wiem że pytanie może nie na miejscu ale nie chcę mieć niepotrzebnych problemów.
Silnik od automatu do manuala
Moderator: Moderator
Ostatnio zmieniony czw 18 sie, 2011 07:09 przez hiszpan, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyli po prostu wyciągam stary wkładam nowy od automatu, podpinam odpalam i hula? Czy muszę coś dokupić i przerabiać???
Części mechaniczne SR20DET + osprzęt...
kontakt: 783693864
-
cichy-cichy
- Proszę nie bić nowego

Musisz wymienić część nr 12 na nr. 13

Zamach wydaje mi się to na tyle oczywisty że nie pisałem

Zamach wydaje mi się to na tyle oczywisty że nie pisałem
Ostatnio zmieniony czw 18 sie, 2011 10:18 przez cichy-cichy, łącznie zmieniany 1 raz.
no i rzecz jasna koło zamachowe tak jak na rysunku powyzej.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Tak tak to pójdzie ze starego silnika:) bo to jedyny sprawny element który pozostał. A jeszcze jedno pytanie... jak wyciągnąć silnik? tzn. czy można zdjąć przedni pas i wysunąć go? czy trzeba go dźwigać?;p
- kamilp1908
- -#Klubowicz

- Kontakt:
Trzeba miec zurawia. Bo jakos nie widze innej opcji, zeby podniesc ponad 150 kg.
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować 
-
cichy-cichy
- Proszę nie bić nowego

Odepnij przewody wody/powietrza, elektrykę, odkręć skrzynię, poduszki i do góry.
Tańszą opcją niż żuraw jest wyciągarka łańcuchowa ja mam taką i jest ok.
Tańszą opcją niż żuraw jest wyciągarka łańcuchowa ja mam taką i jest ok.
Załatwiłem fajny podnośnik hydrauliczny z roboty. Silnik dziś poszedł do góry, jutro powinien przyjść ten od automatu i zacznie się wkładanie:) o czymś konkretnym muszę pamiętać?;> wiem że pytania trochę nie na miejscu ale to mój pierwszy raz:D
Małe pytanko odnośnie części nr. 13 z rysunku... jest jakiś dobry sposób żeby ją wymontować ze starego silnika? bądź zna ktoś wymiary?;>
edit co do mojego pytania. Zdjęcia z obu silników... Ten bez tulejki z manuala a ten drugi z automatu no i pytanie jak i co ściągnąć i zamienić??? Proszę o szybką pomoc:)
edit co do mojego pytania. Zdjęcia z obu silników... Ten bez tulejki z manuala a ten drugi z automatu no i pytanie jak i co ściągnąć i zamienić??? Proszę o szybką pomoc:)
Ostatnio zmieniony ndz 28 sie, 2011 18:04 przez hiszpan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
cichy-cichy
- Proszę nie bić nowego

Musisz wyjąć tulejkę z silnika który był w manualu(o ile ją masz) i włożyć ją w miejsce tej z automata.
no jakaś mała podłużna tulejka jest:) Tylko teraz muszę skombinować taki mały ściągacz wewnętrzny;p
-
cichy-cichy
- Proszę nie bić nowego

No z tulejkami poszło lajtowo dzięki tym ściągaczom. Tylko teraz następne pytanie bo w tym silniku od automatu jest inny kolektor ssący który łączy się z wydechowym rurką... w tamtym silniku tego nie było. Przy kolektorze wydechowym była zaślepka a ssący nie ma tego wyprowadzenia jak w tym z automatu nie jestem mechanikiem więc co to jest, do czego i co z tym fantem zrobić???