PS nie wiedzialem w jakim dziale mam umiescic to pytanie, wiec prosze o ewentualne przeniesienie tematu do wlasciwego
Przeciekajacy Nissan
Moderator: Moderator
Pojawil mi sie "ciekawy" problem. Wczoraj zostawilem samochod poza garazem, w nocy calkiem niezle padalo. Wchodze sobie dzisiaj rano do samochodu i widze, ze wykladzina pod dywanikiem pasazera jest mokra. (tak solidnie mokra, a nie lekko wilgotna)
Co, jak i dlaczego?
Zaznaczam, ze samochod stal, wiec raczej wykluczam jakas dziure w podlodze jako przyczyne problemu... Ma ktos jakies pomysly skad to sie bierze i co mozna z tym zrobic?
PS nie wiedzialem w jakim dziale mam umiescic to pytanie, wiec prosze o ewentualne przeniesienie tematu do wlasciwego
Ostatnio zmieniony czw 27 sie, 2009 11:01 przez thoreg, łącznie zmieniany 1 raz.
- TiGRA
- Postojebca

- Kontakt:
Drzwi pasażera >> okno
>> miałem to samo
Ostatnio zmieniony czw 27 sie, 2009 11:03 przez TiGRA, łącznie zmieniany 1 raz.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Jakaś uszczeleczka nie trzyma przy szybie.
Albo drzwi albo szyba przednia.
Najlepeij niech ktoś usiądzie w aucie, a drugi wodą z węża leje i wypatrywać z kąd będzie się lać.
Albo drzwi albo szyba przednia.
Najlepeij niech ktoś usiądzie w aucie, a drugi wodą z węża leje i wypatrywać z kąd będzie się lać.

Jeszcze Cię Wskrzeszę !!!
A ja dodam od siebie że miałem podobny problem od strony pasażera lało ale jak załączyłem dmuchawę i okazało się że mam zatkany odpływ z tych korytek co spływa do nich woda z szyby rozmontowałem i wsadziłem do wody przewód z kompresora i przedmuchało po kilku chwilach z 5l wody poleciało i od tej pory mam suchutko pozd
Ostatnio zmieniony śr 25 lis, 2009 11:18 przez kali, łącznie zmieniany 1 raz.
- czarny1986r
- Stary Wyjadacz

umnie woda po słuoku leciala az do ecu i sie zjarał:(
Mi też z przodu od strony pasażera leci tylko, że ja mam na słupku przy uszczlce bombelki rudej i na nie obstawiam.
Dodatkowo cieknie mi do bagażnika, zawsze mam prawą strone mokrą. I nie mam pojęcia skąd to...
Dodatkowo cieknie mi do bagażnika, zawsze mam prawą strone mokrą. I nie mam pojęcia skąd to...
- Pieronek
- Coś już wiem

- Kontakt:
mozliwe ze przez lampy albo przez uszczelke klapywis2brwa pisze:Dodatkowo cieknie mi do bagażnika, zawsze mam prawą strone mokrą. I nie mam pojęcia skąd to...
najlepiej rozbierz tapicerke bagaznika wejdz do srodka i niech ktos leje woda to zaraz znajdziesz gdzie cieknie
Ostatnio zmieniony sob 06 sie, 2011 09:18 przez Pieronek, łącznie zmieniany 2 razy.
a ja wam powiem tak:
mi leciało przez lampy z tyłu i zniszczona uszczelke przez bagaznik az pod nogi pasazera - a tez obstawiałem drzwi słupki i inne
mi leciało przez lampy z tyłu i zniszczona uszczelke przez bagaznik az pod nogi pasazera - a tez obstawiałem drzwi słupki i inne
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
www.oknadomino.pl
www.oknadomino.pl
mi leci do bagarznika ale na bank nie przez uszczelke
Przegranymi są ci którzy nie spróbowali walczyć o marzenia
253HP 320Nm
253HP 320Nm
to ja jednak chyba sprawdzę tą uszczelkę 
Przegranymi są ci którzy nie spróbowali walczyć o marzenia
253HP 320Nm
253HP 320Nm
- Nurek200SX
- Stały gość

U mnie jak popada na dywaniku pasażera zawsze pojawia się woda i nie wiadomo skąd, co do bagażnika to ciekło mi przez lampy, rozebrałem nałożyłem takiej uszczelki w formie sylikonu założyłem i jest spokój.
...:::200SX S13:::...
Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
W bagażniku może być niby przez nieszczelny spryskiwacz na dachu.
Ostatnio jak jechałem w ulewie też mi ciekło na dywanik pasażera. W moim przypadku, to raczej nie drzwi, tylko z tego co zauważyłem po podniesieniu maski cieknie woda po ścianie grodziowej na rogach 'rynienki' przy mocowaniu maski. Dalej gdzieś tam przez otwory, po przewodach i mamy mokro w środku.
Uszczelni się ładnie różki, żeby bokiem spływało ładnie i powinno być po kłopocie.
Ostatnio jak jechałem w ulewie też mi ciekło na dywanik pasażera. W moim przypadku, to raczej nie drzwi, tylko z tego co zauważyłem po podniesieniu maski cieknie woda po ścianie grodziowej na rogach 'rynienki' przy mocowaniu maski. Dalej gdzieś tam przez otwory, po przewodach i mamy mokro w środku.
Uszczelni się ładnie różki, żeby bokiem spływało ładnie i powinno być po kłopocie.
podsumujmy:
-lampy tył
-uszczelka klapy bagaznika
-spryskiwacz
tamtedy moze przedostawac sie woda przez bagaznik pod nogi pasażera !!! drzwi pasazera raczej zostawcie w spokoju
-lampy tył
-uszczelka klapy bagaznika
-spryskiwacz
tamtedy moze przedostawac sie woda przez bagaznik pod nogi pasażera !!! drzwi pasazera raczej zostawcie w spokoju
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
www.oknadomino.pl
www.oknadomino.pl