Przeciekajacy Nissan

Sprawy techniczne dotyczące nadwozia [blacharka itp]

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
thoreg
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Pojawil mi sie "ciekawy" problem. Wczoraj zostawilem samochod poza garazem, w nocy calkiem niezle padalo. Wchodze sobie dzisiaj rano do samochodu i widze, ze wykladzina pod dywanikiem pasazera jest mokra. (tak solidnie mokra, a nie lekko wilgotna) :/ Co, jak i dlaczego? :D Zaznaczam, ze samochod stal, wiec raczej wykluczam jakas dziure w podlodze jako przyczyne problemu... Ma ktos jakies pomysly skad to sie bierze i co mozna z tym zrobic?

PS nie wiedzialem w jakim dziale mam umiescic to pytanie, wiec prosze o ewentualne przeniesienie tematu do wlasciwego :)
Ostatnio zmieniony czw 27 sie, 2009 11:01 przez thoreg, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
TiGRA
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Drzwi pasażera >> okno :| >> miałem to samo
Ostatnio zmieniony czw 27 sie, 2009 11:03 przez TiGRA, łącznie zmieniany 1 raz.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
m0rr1s
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

mi wali wody do srodka jak na myjce po szybach psiukam...
rtuber
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Jakaś uszczeleczka nie trzyma przy szybie.
Albo drzwi albo szyba przednia.

Najlepeij niech ktoś usiądzie w aucie, a drugi wodą z węża leje i wypatrywać z kąd będzie się lać.
Obrazek
Jeszcze Cię Wskrzeszę !!!
Awatar użytkownika
kali
Stały gość
Stały gość

A ja dodam od siebie że miałem podobny problem od strony pasażera lało ale jak załączyłem dmuchawę i okazało się że mam zatkany odpływ z tych korytek co spływa do nich woda z szyby rozmontowałem i wsadziłem do wody przewód z kompresora i przedmuchało po kilku chwilach z 5l wody poleciało i od tej pory mam suchutko pozd
Ostatnio zmieniony śr 25 lis, 2009 11:18 przez kali, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
czarny1986r
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

umnie woda po słuoku leciala az do ecu i sie zjarał:(
Awatar użytkownika
wis2brwa
-#Sympatyk
-#Sympatyk
Kontakt:

Mi też z przodu od strony pasażera leci tylko, że ja mam na słupku przy uszczlce bombelki rudej i na nie obstawiam.

Dodatkowo cieknie mi do bagażnika, zawsze mam prawą strone mokrą. I nie mam pojęcia skąd to...
Awatar użytkownika
Pieronek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

wis2brwa pisze:Dodatkowo cieknie mi do bagażnika, zawsze mam prawą strone mokrą. I nie mam pojęcia skąd to...
mozliwe ze przez lampy albo przez uszczelke klapy

najlepiej rozbierz tapicerke bagaznika wejdz do srodka i niech ktos leje woda to zaraz znajdziesz gdzie cieknie
Ostatnio zmieniony sob 06 sie, 2011 09:18 przez Pieronek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
domino
-#Administrator
-#Administrator

a ja wam powiem tak:

mi leciało przez lampy z tyłu i zniszczona uszczelke przez bagaznik az pod nogi pasazera - a tez obstawiałem drzwi słupki i inne
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

www.oknadomino.pl
Awatar użytkownika
detroit22
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

mi leci do bagarznika ale na bank nie przez uszczelke
Przegranymi są ci którzy nie spróbowali walczyć o marzenia
253HP 320Nm
MarioWawa
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

U mnie też zalewało bagażnik,przyczyną była uszczelka lampy tylnej.
Wszystkie części s13/512-170-449
Awatar użytkownika
detroit22
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

to ja jednak chyba sprawdzę tą uszczelkę :)
Przegranymi są ci którzy nie spróbowali walczyć o marzenia
253HP 320Nm
Awatar użytkownika
Nurek200SX
Stały gość
Stały gość

U mnie jak popada na dywaniku pasażera zawsze pojawia się woda i nie wiadomo skąd, co do bagażnika to ciekło mi przez lampy, rozebrałem nałożyłem takiej uszczelki w formie sylikonu założyłem i jest spokój.
...:::200SX S13:::...

Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
Awatar użytkownika
matthew
Stały gość
Stały gość

W bagażniku może być niby przez nieszczelny spryskiwacz na dachu.

Ostatnio jak jechałem w ulewie też mi ciekło na dywanik pasażera. W moim przypadku, to raczej nie drzwi, tylko z tego co zauważyłem po podniesieniu maski cieknie woda po ścianie grodziowej na rogach 'rynienki' przy mocowaniu maski. Dalej gdzieś tam przez otwory, po przewodach i mamy mokro w środku.
Uszczelni się ładnie różki, żeby bokiem spływało ładnie i powinno być po kłopocie.
Awatar użytkownika
domino
-#Administrator
-#Administrator

podsumujmy:

-lampy tył
-uszczelka klapy bagaznika
-spryskiwacz

tamtedy moze przedostawac sie woda przez bagaznik pod nogi pasażera !!! drzwi pasazera raczej zostawcie w spokoju
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

www.oknadomino.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie”