Przerobienie swiatełek...

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
przemekD
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

clicker200sx pisze:
przemekD pisze:Kolego, zerknij dwa posty wyżej... :lol:
Ten filmik jest na bazie 240sx
w 200sx niestety tak latwo nie da rady.
Nic bardziej mylnego. Po dłuższym namyśle postanowiłem wypróbować tą metodę w swoim Nissanie. Bez obawy, nie przecinałem kabli od światla przeciwmgielnego. Metoda z filmiku działa analogicznie w 200sx, tyle że trzeba ją zastosować na przycisku do otwierania lamp znajdującym sie po prawej stronie kierownicy. 20 min. roboty i mamy efekt jak na youtube.com Niestety jedynym minusem jest fakt, iż w "przymrużonej" pozycji lampy mogą być tylko zgaszone, bo po zapaleniu od razu się podnoszą, ale na to też znajdę sposób ;] Szczerze zachęcam do korzystania z tej przeróbki.
Awatar użytkownika
TURBO maniac
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

przemekD pisze:
clicker200sx pisze:
przemekD pisze:Kolego, zerknij dwa posty wyżej... :lol:
Ten filmik jest na bazie 240sx
w 200sx niestety tak latwo nie da rady.
Nic bardziej mylnego. Po dłuższym namyśle postanowiłem wypróbować tą metodę w swoim Nissanie. Bez obawy, nie przecinałem kabli od światla przeciwmgielnego. Metoda z filmiku działa analogicznie w 200sx, tyle że trzeba ją zastosować na przycisku do otwierania lamp znajdującym sie po prawej stronie kierownicy. 20 min. roboty i mamy efekt jak na youtube.com Niestety jedynym minusem jest fakt, iż w "przymrużonej" pozycji lampy mogą być tylko zgaszone, bo po zapaleniu od razu się podnoszą, ale na to też znajdę sposób ;] Szczerze zachęcam do korzystania z tej przeróbki.
Jest sposób. Wystarczy, że wyciągniesz jeden przekaźnik spod maski. Najlepiej podciągnąć od niego kabelki do przełącznika w kabinie i bajerFULL 8)
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
Awatar użytkownika
DarekAMS
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

A może już ktoś wymyślił inny sposób ?
Ba jak mam tak klikać kilka razy za każdym razem żeby opadły do pożądanej wysokości to mi sie nie uśmiecha.
Awatar użytkownika
matthew
Stały gość
Stały gość

Panowie, ja mam zrobione tak

http://www.youtube.com/watch?v=-IM3lPh4VKo

swojego czasu ten filmik był na TK dodatkowo z pl napisami. Gdyby kogoś interesowało, mam go na kompie.

Ten patent dziala w 100% jak na filmie i jak na moje jest on wygodny.
Ja osobiście przełączniki zamontowałem sobie tak:

[ Dodano: Pon 16 Lis, 2009 10:28 ]
Ps. dość długo ten temat nie był poruszany, no ale cóż... lepiej późno niż wcale :P
Załączniki
DSC00056.JPG
Awatar użytkownika
Kaszi
Coś już wiem
Coś już wiem

matthew pisze:Panowie, ja mam zrobione tak

http://www.youtube.com/watch?v=-IM3lPh4VKo

swojego czasu ten filmik był na TK dodatkowo z pl napisami. Gdyby kogoś interesowało, mam go na kompie.

Ten patent dziala w 100% jak na filmie i jak na moje jest on wygodny.
Ja osobiście przełączniki zamontowałem sobie tak:

[ Dodano: Pon 16 Lis, 2009 10:28 ]
Ps. dość długo ten temat nie był poruszany, no ale cóż... lepiej późno niż wcale :P
Mam podobnie zrobione nawet takie same przełączniki :D
wiszene
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Troszke duzo mieszania z tymi dwoma przełącznikami i tyloma kabelkami,ja mam jeden przełącznik i jeden kabelek pod maske i jest super:)Jutro wrzuce fotki zeby inni mogli skorzystac:)
S13 1JZ
Awatar użytkownika
m0rr1s
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

a ja mam jeszcze inaczej... wyciagniety mam stycznik pod maska, za pomoca wsuwek męskich i damskich połączone 4 z 6 obwodów stycznika.... mogę pokazać fotę jak znajdę chwilkę czasu... wtedy mam tak, ze pokretlem od swiatel moge je wlaczyc, ale sie nie podniosa... nastepnie przycisk od recznego podnoszenia swiatel wciskam [lekko, tak zeby nie złapał] na 'moment' i swiatelka wedruja kawalek do gory... ;) zazwyczaj na tym jednym 'momencie' sie konczy bo stoja dobrze, czasem idzie poprawkowy... zeby je zamknac wylaczam swiatla i klapy wedruja do samej gory po czym opuszczaja sie na dol ;)

od wakacji nic sie nie upaliło jeszcze, motyw zapożyczony od f_zukowskiego, ktory to zapożyczył go chyba od Biedrony ;)
Nissan will get you through times with no money better than money will get you through times with no Nissan.
Obrazek
rtuber
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Mam dokładnie tak samo zrobione jak napisał m0rr1s,
Obrazek
Jeszcze Cię Wskrzeszę !!!
Awatar użytkownika
TiGRA
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Mam ten sam patent co powyższa ekipa juz ponad 2 lata i jest zajebiście...
Full regulacja wzniosu lampek.
Parę fotek z zakładania SleepyEyes
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
matthew
Stały gość
Stały gość

m0rr1s pisze:a ja mam jeszcze inaczej... wyciagniety mam stycznik pod maska, za pomoca wsuwek męskich i damskich połączone 4 z 6 obwodów stycznika....
no to m0rr1s mamy zrobione na tej samej zasadzie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”