mam pytanie o ssanie xD
Moderator: Moderator
- wezner
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
witam mam problem z ssaniem w 200sx'e s13 nie wiem co jest przyczyną samochód odpala dobrze na zimnym silniku ma za niskie obroty muszę przez chwilę trzymać go na delikatnie na gazie jak już się trochę rozgrzeje jest już okej co mam zrobić/wymienić
o ssaniu juz bylo na forym poszukaj dobrze a napewno znajdziesz 
bmw e36 320 było:)
nissan 200sx CA18DET jest:D
nissan 200sx V8 bedzie^^
nissan 200sx CA18DET jest:D
nissan 200sx V8 bedzie^^
-
wezner
doszukałem się że może to być wina czujnika temperatury ale gdzie on się znajduje
Ps wiem że gdzieś pod maską
Ps wiem że gdzieś pod maską
Witam. Mam ten sam problem. Jak auto stoi wiecej niz 2 godzinki musze trzymac go chwile na gazie zeby sie uspokoil Pozniej jak juz temperatura wzrosnie do prawidlowej pracy silnika to z 700 robi sie 1200 1300 rpm. Co moze byc tego powodem???
napewno wszystko przez ten magnetyzer powietrza
a tak na poważnie to mi sie wydaje ze to wina krokowca, wyjmij, wyczyść i sprawdź jak będzie
a tak na poważnie to mi sie wydaje ze to wina krokowca, wyjmij, wyczyść i sprawdź jak będzie
"... gdyby Bóg preferował przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami..."
Ja magnetyzera nie mam:D A krok byl czyszczony juz ze dwa razy. I nawet sie moczylu czasteczki jego w detersilu i nic. Kurde kompletnie nic.
Ziom. Jesli mozesz to powiedz mi jak sie to sprawdza bo poprostu nie mam pojecia. tylko nie wysylaj mi linka do zabezpieczonego forum bo i tak nie zaplacilem. Wiec walek.
Jesli mozesz to powiedz mi jak to sie ustawia.
w nistune ostatnio patrzylem i przy zamknietej przepustnicy powinno byc chyba 0.40V, wtedy jest uznawana za zamknieta
No fajnie. 0.40. Ale gdzie ma byc. N ktorej kostce to sprawdzic????
Zmierzylem napiecia na wtyce czujnika, sciagasz gumowa oslonke i zobaczysz 2 kable.
Wlacz zaplon, wpinasz +miernika w pierwszy z gory przewod, drugi do masy na aku, przy zamknietej przepustnicy mam 9.37V, przy max otwartej 0.07V
drugi kabel tak samo podlaczasz i sprawdzasz napiecie, zamknieta - 9.37, otwarta na max - 11.6
Wlacz zaplon, wpinasz +miernika w pierwszy z gory przewod, drugi do masy na aku, przy zamknietej przepustnicy mam 9.37V, przy max otwartej 0.07V
drugi kabel tak samo podlaczasz i sprawdzasz napiecie, zamknieta - 9.37, otwarta na max - 11.6