Siemka. Dzis szybka pasazera odmowila posluszenstwa, mianowicie nie chciala sie podniesc przyciskiem w drzwiach kierowcy ani pasazera. zeby ja zamknac przecialem przewody idace do silniczka i zamienilem miejscami co by podniesc szybke.
Teraz pytanie gdzie szykac przyczyny? w przelaczniku od strony kierowcy czy w jakims przekazniku?
Z gory dzieki za info. nigdzie nie widzialem podobnego tematu dlatego zalozylem nowy.
Szyba odmowila posluszeństwa
Moderator: Moderator
W drzwiach masz przekaźnik (takie czarne pudełeczko małe). Sprawdź też czy silnik pracuje w obie strony. U mnie w drzwiach kierowcy potrafił tylko opuścić szybę a podnieść nie mógł (przekładnia była połamana więc opuścić mu było prościej jak podnieść). Wciśnięty przycisk jak napisał mielnik też może być przyczyną
ale z drugiej strony jeśli mówisz, że ruszyło po zamianie kabli to może przekaźnik zdechł. Jeśli + i - podpięte na sztywno do silnika będą go poruszać w obie strony, a te przecięte kable tylko w jedną stronę to obstawiałbym przekaźnik. Wciśnięty przycisk powinien zablokować Ci ruch i w dół i w górę.
Przedszkole Montessori FaSolLa
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...