Szyba odmowila posluszeństwa

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Artur1020
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Siemka. Dzis szybka pasazera odmowila posluszenstwa, mianowicie nie chciala sie podniesc przyciskiem w drzwiach kierowcy ani pasazera. zeby ja zamknac przecialem przewody idace do silniczka i zamienilem miejscami co by podniesc szybke.

Teraz pytanie gdzie szykac przyczyny? w przelaczniku od strony kierowcy czy w jakims przekazniku?

Z gory dzieki za info. nigdzie nie widzialem podobnego tematu dlatego zalozylem nowy.
Niesz sztuka zabić muche przednia szyba tylko boczną =)))
Awatar użytkownika
mielnik
Stały gość
Stały gość

A sprawdziles ten piekielny guzik do blokowania szyby pasazera? Ja o nim raz zapomnialem i tez myslalem ze szyba sie zepsula...
kamil 240
Stały gość
Stały gość

sprawdz styki moze zasniedzialy
Ostatnio zmieniony pt 16 wrz, 2011 07:29 przez kamil 240, łącznie zmieniany 1 raz.
gshock
Coś już wiem
Coś już wiem

ja mialem podobnie - w drzwiach kierowcy jest sterownik od szyb, trzeba wymienic w nim przekaznik
Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

W drzwiach masz przekaźnik (takie czarne pudełeczko małe). Sprawdź też czy silnik pracuje w obie strony. U mnie w drzwiach kierowcy potrafił tylko opuścić szybę a podnieść nie mógł (przekładnia była połamana więc opuścić mu było prościej jak podnieść). Wciśnięty przycisk jak napisał mielnik też może być przyczyną ;) ale z drugiej strony jeśli mówisz, że ruszyło po zamianie kabli to może przekaźnik zdechł. Jeśli + i - podpięte na sztywno do silnika będą go poruszać w obie strony, a te przecięte kable tylko w jedną stronę to obstawiałbym przekaźnik. Wciśnięty przycisk powinien zablokować Ci ruch i w dół i w górę.
Przedszkole Montessori FaSolLa

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Awatar użytkownika
Artur1020
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

tak po za tym wcisnieta blokada blokuje tylko prawy przycisk a lewym nadal mozna sterowac.

mogl by ktos pokazac ktory to przekaznik?
Awatar użytkownika
mielnik
Stały gość
Stały gość

Artur1020 pisze:tak po za tym wcisnieta blokada blokuje tylko prawy przycisk a lewym nadal mozna sterowac.
u mnie po wcisnietej blokadzie nie da sie zamknac okna zadnym z dwoch guzikow :P
Awatar użytkownika
Artur1020
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

tak tak po pieprzylo mi sie chodzi o to ze blokada jest tylko na prawe okno ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”