mam SMT 6 i chce go podłączyc do mojego kompa w nissanie jak to zrobic ? co do czego podlaczyc dysponuje ktos taka wiedza na forum czytalem rozne tematy na forum na temat SMT 6 ale nigdzie nie jest opisane jak to zrobić
chodzi mi jeszcze jak zrobic zeby mozna bylo ustawiac zaplon, wtryski i inne rzeczy za pomocom SMT 6
SMT 6 w s13
Moderator: Moderator
- Kamil Bajko
- Proszę nie bić nowego

http://www.locustom.com/software/smt%20 ... 0Guide.pdf
Myślę, że to powinno pomóc. Gdzieś w sieci widziałem nawet instrukcję konkretnie pod sx-a.
Myślę, że to powinno pomóc. Gdzieś w sieci widziałem nawet instrukcję konkretnie pod sx-a.
czyli na pomoc tengich glow niema co liczyc
szkoda bede szukal i uczyl sie jak ogarnac to wszystko samemu
szkoda bede szukal i uczyl sie jak ogarnac to wszystko samemu
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Ale tu nie trzeba tęgich głów to naprawde podłcza się tak jak jest w pdfach od SMT6. To jest banalne/proste. Są potem niuanse i obiekcje jednak można zrobić tak jak na instrukcji i to działa...
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
-
Delek
czy oprócz egt, do strojenia nalezy miec jakies inne czujnikii? (pomijajace temp oleju , cisnienie oleju, doladowanie) ?
szerokopasmowy 
- xmarv
- Stały gość

- Kontakt:
Podepnę się pod temat.
Czy smt6 lub ecumaster nie wyświetla pomiarów z lambdy odnośnie jakości spalin ?
Jakich informacji dostarcza świnka ?
Co do afr koniecznie musi to być urządzenie za min 600 zł
czy wystarczy wskaźnik który podłącza się pod lambdę ??
Czy smt6 lub ecumaster nie wyświetla pomiarów z lambdy odnośnie jakości spalin ?
Jakich informacji dostarcza świnka ?
Co do afr koniecznie musi to być urządzenie za min 600 zł
= There is no easy way from the earth to the stars =
wskaznik nie musi byc taki drogi tylko musisz kupic sonde szerokopasmowa dos dobra bo bez niej to nawet nie ma co sie brac za strojenie bo bedzie po silniku a sonda nie jest tania
- xmarv
- Stały gość

- Kontakt:
No a lambda nie jest takiego typu sondą ? komputer przecież zbiera informacje właśnie z niej więc czy da się wyświetlić te dane na laptopie po przez smt6 lub ecumastera ? lub przez wskaźnik afr podłączany do lambdy ? Dlaczego tych danych nie można wykorzystać do strojenia ?
- bak3ns
- Coś już wiem

- Kontakt:
Ad.1. Sonda seryjnie montowana w s13 jest sondą wąskopasmową, z której odczyt nie jest tak dokładny jak w przypadku sondy szerkopasmowej. Wobec tego, chcąc dobrze wystroić silnik (również w trosce o jego bezpieczeństwo) obligatoryjny jest zakup szerokopasmówki.xmarv pisze:No a lambda nie jest takiego typu sondą ? komputer przecież zbiera informacje właśnie z niej więc czy da się wyświetlić te dane na laptopie po przez smt6 lub ecumastera ? lub przez wskaźnik afr podłączany do lambdy ? Dlaczego tych danych nie można wykorzystać do strojenia ?
Ad.2. O ile jestem poinformowany, podłączając sondę do smt6 masz możliwość zapisania wartości jakie wskazuje i późniejsze ich odczytanie w postaci log'u.
Oczywiście wartości te są bardzo istotne i wykorzystuje się je przy strojeniu, dbając by mieszanka nie była zbyt uboga/bogata, co z kolei może powodować, np. wzrost temperatury spalin, a w efekcie często spłynięcia tłoka
RS13 ka24de in progress...
'cos there's no replacement for displacement.
'cos there's no replacement for displacement.
- xmarv
- Stały gość

- Kontakt:
Ok, to jeszcze jedno pytanie
można zrobić tak, żeby wyrzucić lambdę i w jej miejsce wkręcić sondę szerokopasmową z zegarem, który umieścimy w kabienie a komputer zostawić bez podłączonej lambdy. Następnie wystroić na śwince mape paliwa tak żeby była "stała", żeby dawka paliwa nie zmieniała się pod wpływem lambdy ?? ^^
sonde orginalna mozna wywalic
a w szerokokopasmowce masz wyjscie analogowe(konkretnie dwa) za pomoca ktorego mozesz podlaczyc ja w miejsce starej sondy
mowa o szerokopasmowce Innovate
a w szerokokopasmowce masz wyjscie analogowe(konkretnie dwa) za pomoca ktorego mozesz podlaczyc ja w miejsce starej sondy
mowa o szerokopasmowce Innovate
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
- xmarv
- Stały gość

- Kontakt:
Tzn chodzi mi o to czy można całkiem wywalić lambde, nie podłączając ją do świnki i wystroić to wszystko według danych jakie wyświetli zegar z zestawu z sondą szerokopasmową ?