ja mialem u siebie 2 wydechowe i regulowane kola, przeskok o zab to dosc duzo i na gotowym czipie bym nic nie kombinowal bo szybko sie mozesz z silnikiem pozegnac.
U mnie siedzial nistune i po kazdym modzie moglem dostroic.
300+
Moderator: Moderator
Sprzedam przewody teflonowe do turbo w oplocie stalowym, komplet do CA18 (t25/t28/gt2x) 300zl, SR20 320zl info na priv
S13 2JZ / 730HP 820NM
S13 2JZ / 730HP 820NM
ok to świece Irydowe DENSO IQ22 jutro będą u mnie:D tak bezpiecznie chyba bo z tymi IQ24 tak nie jestem już przekonany. Mam nadzieje że są spoko bo tak zachwalają je wszędzie. W tygodniu ten rozrząd ustawie na fabrykę i zobaczę jak z punktami wychodzi sprawa. Czy od razu kupić regulowane kółko? czy oba? Jak to wygląda?
na twoim miejscu sprzedałbym maf z32 i chipa,zamiast tego kupił Ecumastera 3,zrobił konwersję na mapsensor,wstawić wałek wydechowy w miejsce ssącego i przyśpiesszyć,po czym porządnie wystroić.
Masz stożek i dp 3"?
Masz stożek i dp 3"?
pozdro
det3 w opcji FIT to jest bdb opcja seryjny komp tylko do sterowania zaplonem.
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
DP mam seryjny. Ale dla mnie nie problem to zmienić;) Biorę z półki rurę 3" i w 2h zrobiony.
Mi zależy na tym, żeby wydech był cichy więc nie przesadzałem z średnicą. Mam 2,5" teraz przelot. Ja to tak troszkę nikim budżetem idę, bo na zimę chcę za jakąś terenówkę się zabrać;)
Mi zależy na tym, żeby wydech był cichy więc nie przesadzałem z średnicą. Mam 2,5" teraz przelot. Ja to tak troszkę nikim budżetem idę, bo na zimę chcę za jakąś terenówkę się zabrać;)
Istotne jest mieć downpipe 3' dalej spoko 2,5' może być ale jak zmienisz z seryjnego na 3' to powinieneś poczuć różnicę.
Mówisz i masz hehe. Dzisiaj wydmuchało mi uszczelkę metalową z pod głowy
więc będzie ułatwione dojście do DP;) muszę wytargać Ukochane CA z pod maski. Ale nie mam siły i chęci. Kupiłem jeszcze dystanse 25mm x 4szt, klatkę, świece, nowy zawias, samochód zacząłem już obklejać na mat.(łamię się czy kleić cały czy nie) szybę wymieniłem i pasek 25cm nakleiłem na nią;), nowe uszczelniacze do skrzyni i szperę będę zacieśniał, ehh i zapału zbrakło na razie. A ta uszczelka dziś wbiła mi kose w plecy.
Wstawił bym do warsztatu ale jakoś nie ufam, że będzie dobrze poskładane to wszystko.
Jeszce się zastanawiam czy Blow of zamontować przy tym 1,3-1,5bar - leżą ze dwa na półce.
Jeszcze budowa domu i warsztatu na głowie.
Też nie waham się z tą uszczelką. Była metalowa 1,66mm i nie wiem czy wstawić znowu taką czy inną. A może fabryczna jednak najlepsza ehh.
PS: Ale teraz zapier... KONKRET:D:D:D:D
Wstawił bym do warsztatu ale jakoś nie ufam, że będzie dobrze poskładane to wszystko.
Jeszce się zastanawiam czy Blow of zamontować przy tym 1,3-1,5bar - leżą ze dwa na półce.
Też nie waham się z tą uszczelką. Była metalowa 1,66mm i nie wiem czy wstawić znowu taką czy inną. A może fabryczna jednak najlepsza ehh.
PS: Ale teraz zapier... KONKRET:D:D:D:D
Ostatnio zmieniony wt 23 sie, 2011 19:58 przez gh, łącznie zmieniany 1 raz.
jaka firma, jakie sruby, jak przygotowana powierzchnia pod uszczelke?gh pisze:Była metalowa 1,66mm
a i jeszcze jak ci ja wydmuchalo, miedzy garami czy w inne kanaly, najlepiej zapodaj foto
informacje dla potomnych
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Jak rozbiorę to podeślę. Na razie wlałem olej do jednego gara i patrze, że ten obok też pełen się zrobił;)
Metalowa dorabiana. Mamy tu w 3mieście jeden zakład co wszystkim uszczelki robią;)
Wszystko przygotowane było tak jak ma być. Śruby oryginalne. Nie widziałem potrzeby wymiany na mocniejsze.
Najprawdopodobniej wyleciała tylko miedzy 3 a 4 cylindrem. Olej z wodą się nie miesza a ni nie dymi. Po prostu chodzi na 2,5 garach. W pierwszym momencie myślałem, że panewkę przekręciłem - jak mnie zaatakowała dolegliwość. Bo tak śmiesznie klekocze pod obciążeniem. Ale to albo spalanie stukowe albo kompresja która przelatuje miedzy cylindrami.
Metalowa dorabiana. Mamy tu w 3mieście jeden zakład co wszystkim uszczelki robią;)
Wszystko przygotowane było tak jak ma być. Śruby oryginalne. Nie widziałem potrzeby wymiany na mocniejsze.
Najprawdopodobniej wyleciała tylko miedzy 3 a 4 cylindrem. Olej z wodą się nie miesza a ni nie dymi. Po prostu chodzi na 2,5 garach. W pierwszym momencie myślałem, że panewkę przekręciłem - jak mnie zaatakowała dolegliwość. Bo tak śmiesznie klekocze pod obciążeniem. Ale to albo spalanie stukowe albo kompresja która przelatuje miedzy cylindrami.
o powierzchnie chodzilo mi czy blok i glowica planowane 
onepointeightT
- Binio_
- Postojebca Nałogowy

- Kontakt:
dokladnie , dorabiane dobre są do aut seryjnych lub z nieduzym podkreceniem 
planuj głowe jesli blok wyglada zle to juz gorzej , jak ok to tylko głowe + cometic + uszczelniajaca miedz w sprayu. do tego seryjne szpilki na 120Nm i powinno trzymac
pozostałe wywody sa nie do tematu , zakładaj temat w projektach to pogadamy o innych rzeczach jak szyba czy dystanse
planuj głowe jesli blok wyglada zle to juz gorzej , jak ok to tylko głowe + cometic + uszczelniajaca miedz w sprayu. do tego seryjne szpilki na 120Nm i powinno trzymac
pozostałe wywody sa nie do tematu , zakładaj temat w projektach to pogadamy o innych rzeczach jak szyba czy dystanse

[/center]