wskaznik cisnienia problem

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
p.g.
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

jak w temacie zaowazylem dzisiaj problem furka stoi odpoczywa ode mnie w garazu dzisiaj podlaczylem aku i odpalilem zeby troszke pochodzila i zdziwila mnie jedna rzecz (byc moze ma to powiazanie z tym co pisalem w temacie dymi po remoncie) zawsze na zimnym silniku pokazywalo mi okolo 5.6 na cieplym okolo 2.5 a przy 4 tysiacach okolo 4.2-4.4 teraz po odpaleniu wskazowa zaowa na koniec skali i nawet po rozgzaniu silnika nie opada, malo tego po wylaczeniu dalej zostaje w maxymalnym wychyleniu. puknelem lekko w wskaznik ale nic to nie dalo dopiero po jakis 5 minutach jak lekko puknelem to wskazowka opadla do 0. po ponownym odpaleniu to samo. jakies pomysly?
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

a bez pukania opada?
wygląda mi na zwalony wskaźnik/czujnik..

nawet jakby ci się powiesił zaworek regulujący w pompie, to nie ma prawa trzymać ciśnienia po wyłączeniu silnika
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Ban0ff
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Co to za zegar i gdzie zamontowales czujnik?
Awatar użytkownika
p.g.
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

wskanizk to niestety auto gauge indiglo wczesniej problem sie nie pojawial dopiero wczoraj a furka stoi chyba prawie miesiac i wpadam raz na tydzien ja przepalic. do czego jest podlaczony to nie wiem bo poprzedni wlasciciel go podlaczal sprawdze jutro jak bede sie widzial z moja nyska. aha zapomnialem nawet po wylaczeniu zaplonu nie chce opsac wskazowka dopiero po jakims czasie. sprawdze jeszcze czy sie podnosi przy odpaleniu czy po przekreceniu zaplonu.
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

to nie ma o czym mówić - wskaźnik ci nawala...

jest prosta sprawa, jak ci się tak zawiesi i włączysz zapłon - ale na wyłączonym silniku to świeci ci się kontrolka oleju na desce?
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”