ELEKTRYKA

anteny, oświetlenia deski, centralny, wycieraczki oraw szystko co miga i pipa na 12V bądź 30kV ;)

Moderator: Moderator

xree
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Coś mi się popsuło.......:) wczoraj jeździłem cały dzień i było wszystkow pożądku ale dzisiaj wsiadam do auta i.......porażka. Zegarek działa tylko jak sie włączy światła i zamknie dzwi(jak są otwarte nie działa), kontrolka od zamknięcia dzwi żaży się, radio nie żyje....... a jak wcisne przeciw mgielne to mi się zaświeca jasno kontrolka od dzwi:( Co to może być??? Jeszcze nie maiłem czasu podłubać bo dopiero do roboty dojechałem (ps. wczoraj cały dzień deszcz padał). Pozdrawiam,.
Awatar użytkownika
faon
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Przez deszcz masz gdzieś przebicie ale bym obstawiał na 99% że poprostu gdzieś masa se uciekła lub zaśniedziała.
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

koło nóg kierowcy jest skrzynka bezpieczników
sprawdź ten zaznaczony przez "x"

- -
- -
- x
- -
- -
- -
- -
- -
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
xree
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Po 15 bede w domu to lukne w te bezpieczniki i powiem czy pomogło:) moze jak wsiąde po robocie to sie sam naprawi??? heh:P PS. Wam też sie śrubki luzują na kolektorze wydechowym te trzymające te wszystki blachy obudowy itd...??? Wczoraj pojezdziłem mocniej i mi sie poluzowały, jedna gdzieś znikła:P i zaczeło brzęczeć ....brrr:( ten na klucz 10:)

[ Dodano: Pon Lip 30, 07 16:53 ]
Sprawdziłem - dokładnie ten bezpiecznik:) Musiało mi go wywalić jak wyciągałem żarówkę z bagażnika żeby nie swieciło całą noc w garażu bo klape zostawiałem otwartą - dzięki.
Awatar użytkownika
Remus
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Kiedyś miałem dokładnie to samo - wywalało bezpiecznik - nie paliła się lampka w środku i w bagażniku, nie działało radio, zapalniczka i antena. :roll: Okazało się że lampaka w bagażniku robi zwarcie :mrgreen:
Człowiek rodzi się po to by umrzeć
Awatar użytkownika
przemekD
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Jestem zmuszony odgrzać kotleta, gdyż mam tą samą przypadłość co "xree". Mianowicie w normalnych warunkach nie działa radio (tym samym antena), lampka wew., umarły cyfry zegarka. Wszystko zmienia się po odpaleniu silnika - odżywa zegarek, ale kasuje się i gasną cyfry, gdy otworzę drzwi. Radio wciąż nie gra. Gdy drzwi są zamknięte kontrolka otwartych drzwi pulsuje. Nie mam pomysłów, bo wszystkie bezpieczniki są całe, a samochód stoi głównie w suhym garażu, więc próżno dopatruję się przebić z powodu wilgoci. Dodam, że stan zegarka jest uzależniony od położenia lampki.

btw. w s13 jest lampka w bagażniku ?? :shock:
Awatar użytkownika
f_zukowski
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

tak , z prawej strony...
(...) aaa , oprócz słodyczy , drogi św. Mikołaju , prosze tak na marginesie jeszcze o Mustanga '68 GT500 ..........
Marko609
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witam mam taki sam problem jak kolega xree mianowicie było tak... Kupiłem nyskę potem wyjąłem silnik kilka dni potem zamontowałem radio i podłączyłem głośniki nowy akum i bezpieczniki kolejnego dnia poszedłem (dodam że na noc odłączyłem klemy obie) podłączyłem klemy i chciałem załączyć radio ale zanim wsiadłem do auta to już się zdziwiłem bo central nie działał potem radio? Nie działa kluczyk włożyłem do stacyjki przekręciłem i nawet diody nie działają tylko światła długie są ale lampy się nie otwierają.sprawdzałem bezpieczniki i są ok.Masa jest podłączona i nie jest zaśniedziała klemy czyste i nie wiem co robić już nie mam pomysłu.Pomóżcie Proszę :evil:
gaz do dechy i slajdem do sklepu:D
Awatar użytkownika
matthew
Stały gość
Stały gość

Tak na świeżo - dopiero co z auta wyszedłem. Zauważyłem ze przepaliła się żaróweczka podświetlająca prawą stronę obrotomierza i wskaźnik temperatury. Ale też przestała mi świecić kontrolka od świateł drogowych jak je włączam. Może mieć to coś wspólnego?
Awatar użytkownika
matthew
Stały gość
Stały gość

W jednej żarówce drogowe nie działało, teraz już działa - kontrolka się świeci :P
A podświetlenie chyba się przepaliło, bo ... się przepaliło :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka ogólna”