witam wszystkich
od jakiegos czasu moj s14a cierpi na spadek cisnienia paliwa chyba lub cos pochodngo podczas dodawania gazu przy obciazeniu przy ok 4500-5000rpm jakby braklo paliwa wrazenie jakbym zatrzymal sie na betonowej scianie bardzo nieprzyjemne zwalniam wtedy nie czekam az cos sie stanie z tlokami...moj typ to jak wspomnialem cisnienie paliwa za niskie przy ww obrotach i obciazeniu ale to raczej domysly (nie jestem mechanikiem moja wiedza bierze sie raczej z forow inter)po zalozeniu fmic pojawily sie niszczelnosci tu i owdzie na laczeniach rur strzelalo i samochod skakal jak kangor zalatwilem to i zminillem swiece na platynowe wiec to nie moze sie brac z nieszczelnosci. pamietam ze to samo sie dzialo (c\zyli spadek cisnienia paliwa) przed wymiana pompy na walbro wyleczyla czkawe ale jescze przed fmic dodam ze zadko palowalem samochod do odcinki po...dopiero od ok 2 tyg sie to dzieje (moze wiekszy cooler uwydatnil jakas wade z ukladem paliwowym). pompa ma dopiero ok pol roku moze i chodzi glosniej niz na poczatku ale czy to znaczy ze umiera moze mam skorodowane przewody paliwowe.moze filtr paliwa jest za cienki pod turbo...ktos to kiedys zaobserwowal u siebie.
przepraszam za chatyczny styl
brak cisnienia paliwa lub cos pochodnego
Moderator: Moderator
- roball
- Postojebca Nałogowy

filtr cienki czy też nie - jeśli go nie wymieniałeś razem z pompą to zrób to
koszt 40zł, a jest szansa że w tym tkwi twój problem
koszt 40zł, a jest szansa że w tym tkwi twój problem
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
wlasn ie chce zamowic ale nie chce znowu jakiegos shiteu kupic...z jakies 4 michy temu wymienilem fitr pal "blue print" jezeli cos ci to mowi...w wakacje bylem w polsce na 2 tyg i jadac prez niemcy lalem paliwo 91 ron...lipa...moze tu lezy problem moze sie zapierdzielil syfem jakims. jakes sugestie co do filtra jaki kupic?
- roball
- Postojebca Nałogowy

duży, metalowy 
seryjny jest chyba taki sam we wszystkich modelach nissna (benzynie),
można dać jakiś wydumany sportowy za większą kaskę
można też połączyć 2 równolegle i będzie na pewno wystarczający przepływ i jakość filtrowania..
seryjny jest chyba taki sam we wszystkich modelach nissna (benzynie),
można dać jakiś wydumany sportowy za większą kaskę
można też połączyć 2 równolegle i będzie na pewno wystarczający przepływ i jakość filtrowania..
luz czyli w sklepie typy halfords byle byl do 200sx s14...pisza na sxoc ze te sa do bani niestety. a nie dodalem ze moja gablota stoi gdzies obok stage 1 (nei mam tylko chipu) jak kupie bylejaki moze byc za slaby a z tych lepszych masz jakis typ co by wziasc?
oem ale dzieki warto chociaz jedno wyeliminowac brudny filtr.
- roball
- Postojebca Nałogowy

OEM ale od 3 litrowego silnika biturbo 
Larger capacity fuel filter upgrade for Nissan cars.
This is a popular upgrade on s13/s14/s15 for better fuel flow and filtration.
Larger capacity fuel filter upgrade for Nissan cars.
This is a popular upgrade on s13/s14/s15 for better fuel flow and filtration.