REZERWA

Wtryski, regulatory ciśnienia, pompy paliwa, przewody, filtry

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
danilozia
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

a powiedżcie mi panowie ile się zrobi kilosów na rezerwie naszymi nissankami pytam tak na przyszłość żeby mi kiedyś nie stanął gdzieś na drodze
rottie

danilozia pisze: pytam tak na przyszłość żeby mi kiedyś nie stanął gdzieś na drodze
Proponuje troche bromu przed wyjsciem z domu i nie ogladac sie za Tirowkami :wink: :lol:
Awatar użytkownika
Bodiniusz
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Mi jak się zapala rezerwa to mogę dolać jeszcze 53-54 litry; zatem przy założeniu, że bak ma 60 litrów i że mogę dociągnąć do końca, zostaje 6 litrów. Ponieważ w mieście pali mi 15 litrów / 100 km (albo nawet więcej), to jak tylko zapali się rezerwa - od razu jadę zatankować (bo wg powyższych założeń mam niecałe 40 km do stanięcia). I wtedy trzeba mieć przy sobie 200 zł, żeby napełnić tego smoka.

Ogólnie jednak trzeba wystrzegać się schodzenia do tak niskiego poziomu jak rezerwa.
Ostatnio zmieniony pn 22 mar, 2004 09:26 przez Bodiniusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Goranowa

rottie pisze: Proponuje [...]nie ogladac sie za Tirowkami :wink: :lol:
ooo, a juz sa, juz widzialam :D
Goran przy nich czasem zwalnia, wiec gdyby nie zwalniac, to mysle, ze troche pozniej by sie bak zuzywal :lol:

Ale wracamy do tematu:
[center] [shadow=orange]Ile na rezerwie? [/shadow][/center]
Awatar użytkownika
Bodiniusz
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Ja kiedyś też zwolniłem. Jechałem tą cholernie dziurawą drogą z Wawy do Łodzi (tą dwupasmową). Tam przed skrzyżowaniami są ograniczenia do 70, ale wiadomo, że są nieżyciowe. Nagle za skrzyżowaniem w oddali zobaczyłem coś w żółtej, jaskrawej kamizelce.
Dopiero jak podjechałem bliżej, to zauważyłem, że to nie policja... :roll:
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

Z mojego krótkiego doświadczenia i z tego co mi mówiono, to 5-7 litrów
EMWU is dead
Awatar użytkownika
jarkowy
Założyciel Klubu
Założyciel Klubu
Kontakt:

ja na rezerwie zrobilem 60km ale do dystrybutora musiałem juz dopchnać :mrgreen:
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...

SKYRACING

OO\____/OO

602227141

Turbokiller

automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
Anonymous

Ja jeszcze nigdy nie próbowałem ile przejade na rezerwie. Jak zapala mi sie lampka rezerwy to wskazówka lezy na zero jak martwa i az żal mi serce sciska..... :cry: :cry:
Awatar użytkownika
danilozia
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

malpa pisze:Ja jeszcze nigdy nie próbowałem ile przejade na rezerwie. Jak zapala mi sie lampka rezerwy to wskazówka lezy na zero jak martwa i az żal mi serce sciska..... :cry: :cry:
no właśnie tak jest i umnie dlatego się pytam :D
Awatar użytkownika
IceMan
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

o kurcze to ja nie wiedzialem ze zbiornik ma 60L :) myslałem ze 50 :D i zawsze tankowałem po przejechaniu 450 km. eee to teraz moge dluzej jezdzic :) ciagle dowiaduje sie czegos nowego ;)
Goran220V

S14tka ma 65 litrów. Howgh
Awatar użytkownika
Dominik
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Ja mam lekko wgnieciony zbiornik na środku( to nie ja-jak kupiłem to już było) i gość powiedział jak lampka się zapali to musze zaraz jechać na stację i miał rację. Moj na rezerwie przejeżdza jakieś 5-6 kilometrów.
Troszkę śmiesznie bo jak stanę to mam jeszcze jakieś 15 litrów w zbiorniku :mrgreen:
Oby asfalt zawsze był suchy, gładki i lśniący. Amen
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

jarkowy pisze:ja na rezerwie zrobilem 60km ale do dystrybutora musiałem juz dopchnać :mrgreen:
:eek: Nie ładnie! Zły przykład dajesz młodzieży... :lol:

IceMan pisze:o kurcze to ja nie wiedzialem ze zbiornik ma 60L myslałem ze 50 i zawsze tankowałem po przejechaniu 450 km.
Mój kumpel kiedyś tankował zawsze po 30 zł. Jak przejechał pewną ilość kilometrów (dajmy na to: 75 - miał to wyliczone :lol: ) to jechał na stację i brał wachy za 30 zł. Pewnego razu pojechał na stację i weszło mu za dwadzieścia kilka złoty benzyny, a bak był pełen... :D :D ...
Na każdym tankowaniu zostawało mu w baku troszkę paliwa i był niezmiernie szczęśliwy jak zobaczył, że ma cały bak "gratis" :wink:
Awatar użytkownika
danilozia
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Mój kumpel kiedyś tankował zawsze po 30 zł. Jak przejechał pewną ilość kilometrów (dajmy na to: 75 - miał to wyliczone :lol: ) to jechał na stację i brał wachy za 30 zł. Pewnego razu pojechał na stację i weszło mu za dwadzieścia kilka złoty benzyny, a bak był pełen... :D :D ...
Na każdym tankowaniu zostawało mu w baku troszkę paliwa i był niezmiernie szczęśliwy jak zobaczył, że ma cały bak "gratis" :wink:[/quote]

to co on nie miał wskaźnika paliwa w zegaże że nie widział :?
Awatar użytkownika
dr Mike
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

No tak, nie wspomniałem o pewnym szczególe - nie działała mu kontrolka (jako jedna z wielku nie działających rzeczy w tym aucie :D )
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ paliwowy”