...i żeby nie było że marudzę, ale KIEDY WRESZCIE Twój gruz wyjedzie na ulice ??
ZACZNIJ JEŹDZIĆ, nie tasować
Pozdro FREUNDE
Moderator: Moderator
To jest zajebiscie ważne pytanie.Suchar pisze:Pajęczynko, wszystko ładnie-pięknie....
...i żeby nie było że marudzę, ale KIEDY WRESZCIE Twój gruz wyjedzie na ulice ??
ZACZNIJ JEŹDZIĆ, nie tasować
Pozdro FREUNDE
Pajak2444 pisze:Czy ktos sie pisze na korki oleju do ca18 z usa? moznaby zamowienie grupowe zrobic.
czesto 1 osoba ma wiele modeli i kolorow.
No chyba ze znajdziecie cos takiego w normalnych cenach w Polsce.

tak jak robal napisal wplyw napewno jest:roball pisze:na pewno ma,
ale w warunkach panujących pod maską raczej znikome

Zanim dostaniesz próbki, to bierz niebieski. Korzystam z usług tej firmy, i do czerwonego, mają słaby barwnik, kolor wychodzi blado. Natomiast niebieski mają super, i uzyskują bardzo ładny efekt, wpadający w granat.Pajak2444 pisze:...
W Warszawie maja ANODOWANIE w firmie ANODAL ale niewiem czy powierzchnia niestraci polysku, dekle zaworowe beda anodowane na czerwono lub niebiesko- niestety probki kolorow i katalog jeszcze nieprzyszly, dekle ewentualnie rowniez na zloto.
Anodowanie zabezpieczy powloke aluminium prawie dozywotnio.
...
Ja wykanczam powierzchnie zawsze papierem 2000 potem polerka a na koniec auto giełda dolnośląska i polerowanie sliskim papierem z szarej gazety.wiem ze to przesada ale dopiero po obrobce gazeta kanaly ssace maja naprawde lustrzana powloke.DrRedDevil pisze:Jak chcesz mieć idealne lustro, to na koniec, użyj papieru ściernego 1000 lub 1200 z olejem, działa lepiej niż pasta polerska, a w połączeniu z pastą polerską, efekt jest jeszcze lepszy.
Zanim dostaniesz próbki, to bierz niebieski. Korzystam z usług tej firmy, i do czerwonego, mają słaby barwnik, kolor wychodzi blado. Natomiast niebieski mają super, i uzyskują bardzo ładny efekt, wpadający w granat.

Odcień, w dużej mierze zależy od rodzaju aluminium, niektóre są bardziej, inne mniej błyszczące. Ja zamawiam tylko niebieski i czerwony, ale z tego co wiem, to z fajniejszych mają jeszcze zielony, choć nie wiem, jak to wychodzi na gotowo. Fiolet kiedyś mieli, ale już nie mają. Co do złotego, to zawsze to wychodzi dziwnie, niby jest kilka rodzajów, ale żaden nie jest ładny w efekcie końcowym. Tak naprawdę, to jeśli chodzi o wygląd, to wart zainteresowania jest tylko niebieski (jeśli chodzi o anodal). Ewentualnie skontaktuj się z tą firmą http://www.krol-galwanotechnika.pl też kiedyś u nich robiłem, i według mnie są nie do pobicia, a i barwniki mają lepsze niż anodal.Pajak2444 pisze: probki przyszly dzisiaj:
kolory sa jakies takie matowe, musze koniecznie poprosic o fotki kolorow z połyskiem.
Dr. czy zamawiales u niz tez inne kolory niz niebieski i czerwony( w katalogu mieli jeszcze tylko zielony i niepodali slownie wszystkich kolorow), czy maja fioletowy, albo zółto złoty bo te zlote z katalogu jakies mało złote- powiedzialbym jakies takie wyblakle.
masz jeszcze szanse zrobic przede mna kolektor ssacy do ca18det, pod warunkiem ze sie uwiniesz do rana.witu16nsk pisze:dupek..(hihi)