Witam,
posiadam 200sx S13 i mam taki problem.
Prędkościomierz czasem działa a czasem nie. Często zdarza się tak jadąc z niedziałającym nagle zaskakuje i wskazuje normalnie, lub na odwrót (wskazuje, a po chwili opada do zera).
Czasem przejadę kilkadziesiąt kilometrów i działa bez zarzutów, a czasem ledwo ruszę i już zero. Elektronicy stwierdzili że nie jest to wina elektroniki.
Spotkał się ktoś z czymś takim??
Problem - Prędkościomierz
Moderator: Moderator
Czesty problem w 200sx-ach
mialem ten sam problem, okazalo sie ze czujnik w skrzyni biegow jest zasniedzialy.
Jak zajrzysz pod spod auta kolego to z prawej strony skrzyni zauwarzysz wtyczke przeczysc ja i bedzie smigal.
mialem ten sam problem, okazalo sie ze czujnik w skrzyni biegow jest zasniedzialy.
Jak zajrzysz pod spod auta kolego to z prawej strony skrzyni zauwarzysz wtyczke przeczysc ja i bedzie smigal.
a myslalem, ze problem tylko u mnieFil pisze:Witam,
posiadam 200sx S13 i mam taki problem.
Prędkościomierz czasem działa a czasem nie. Często zdarza się tak jadąc z niedziałającym nagle zaskakuje i wskazuje normalnie, lub na odwrót (wskazuje, a po chwili opada do zera).
Czasem przejadę kilkadziesiąt kilometrów i działa bez zarzutów, a czasem ledwo ruszę i już zero. Elektronicy stwierdzili że nie jest to wina elektroniki.
Spotkał się ktoś z czymś takim??
Było: 200sx s13 SR20DET
Jest: 200sx s13 CA18DET
Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
Jest: 200sx s13 CA18DET
Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
Miałem to samo. Zmieniłem zegary i było ok (a przy okazji ubyło przebiegu
), więc niekoniecznie może to być wina czujnika. Objawy były takie że raz pokazywał normalnie, raz 0, a czasami wyskakiwał ponad skalę i w ten sposób miałem 240+ po mieście na 4 biegu
. Prędkościomierz masz elektryczny nie na linkę - gdzieś wcześniej czytałem, że jak ktoś kombinował z przebiegiem przy sprzedaży auta to sra się licznik km - możliwe że pierdzieli się coś również na prędkościomierzu...
Przedszkole Montessori FaSolLa
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
- f_zukowski
- Coś już wiem

- Kontakt:
problem z prędkościomierzem sam niestety mam... objawy takie same jak u kolegi "Fil"... raz zero , nagle zaskakuje i pokazuje normalnie... zdarzało się również , że predkosciomierz zostawał na dwudziestce... kiedyś uderzyłem z góry w deskę i zaskoczyło... wiele razy później tak robiłem i zaskakiwało... więc myślę osobiście , że problem tkwi (przynajmniej u mnie) w liczniku , może wtyczkach... u innych użytkowników sx-ów może rzeczywiscie problem tkwić w zaśniedziałej wtyczce w skrzyni... dla pewności w swoim też oczyszcze , choć prawie jestem pewien , iż niestety to nie to...
(...) aaa , oprócz słodyczy , drogi św. Mikołaju , prosze tak na marginesie jeszcze o Mustanga '68 GT500 ..........
pozwolę się podpiąć z trochę innym problemem:
u mnie nie zawsze zlicza licznik kilometrów, raz cyferki przeskakują,
a innym dniem już nie. zauważyłem że jak odpalę furę, ruszę to jak zaczną liczyć to liczą,
a jak nie to mogę jechać kilkadziesiąt km i jakbym stał w miejscu
PS. reszta wskaźników działa bez zarzutu
miał ktoś taki problem
a innym dniem już nie. zauważyłem że jak odpalę furę, ruszę to jak zaczną liczyć to liczą,
a jak nie to mogę jechać kilkadziesiąt km i jakbym stał w miejscu
PS. reszta wskaźników działa bez zarzutu
miał ktoś taki problem
"You're under boost, the turbo is fully spooled, and life is good"
"Stereo stuff really isn't important. I like to hear the motor and the turbo wind up when I drive."
"Stereo stuff really isn't important. I like to hear the motor and the turbo wind up when I drive."
Tak, ktoś przed tobą modyfikował przebieg samochoducypher47 pisze:pozwolę się podpiąć z trochę innym problemem:
a jak nie to mogę jechać kilkadziesiąt km i jakbym stał w miejscu![]()
PS. reszta wskaźników działa bez zarzutu![]()
miał ktoś taki problem
ekstraPablo pisze: Tak, ktoś przed tobą modyfikował przebieg samochodu![]()
![]()
"You're under boost, the turbo is fully spooled, and life is good"
Sprawdź to:cypher47 pisze:ekstraPablo pisze: Tak, ktoś przed tobą modyfikował przebieg samochodu![]()
![]()
ale co mogli zjebać? lub inaczej: czy można to naprawić czy coś trzeba wymienić?
http://forum.turbokillers.com/tematy11/ ... ht=licznik
Jezeli nic nie da to albo wymień licznik, albo olej.
Polecam opcję nr.2
Pozdro.