silniki pasujące do 200 sx

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
przemekD
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Poczytaj w sieci o SWAPach silników z rodziny VQ. Większe jednostki będą miały zbliżone spalanie do 200sx, ale 2,0 litrowy motor z Maximy byłby ciekawym rozwiązaniem. Problemem może być znalezienie ludzi, ktorzy umiejscowią Ci go w komorze i poprowadzą napęd.
Awatar użytkownika
m0rr1s
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

ogólnie to zwroc uwage na to, ze wpychajac tam diesla ryzykujesz troche rzeczy... to jest nienajmłodszy samochód, a i karoseria nie byla przystosowana do diesli, ktore to są troche 'mocniejsze'.
co rozumiem przez mocniejsze?
raz (o raz za duzo) przeszło mi cos takiego przez myśl i spytalem swojego szefa ktory jest blacharzem-mechanikiem od wielu lat co o tym mysli. Powiedzial mi, ze przekladal w czyms komus z benzyny na diesla i po pół roku zaczął pękać przód ;) mimo tego, ze bylo to auto ktore w standardzie również wychodzilo jako diesel
Nissan will get you through times with no money better than money will get you through times with no Nissan.
Obrazek
Awatar użytkownika
przemekD
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

m0rr1s pisze:ogólnie to zwroc uwage na to, ze wpychajac tam diesla ryzykujesz troche rzeczy... to jest nienajmłodszy samochód, a i karoseria nie byla przystosowana do diesli, ktore to są troche 'mocniejsze'.
co rozumiem przez mocniejsze?
raz (o raz za duzo) przeszło mi cos takiego przez myśl i spytalem swojego szefa ktory jest blacharzem-mechanikiem od wielu lat co o tym mysli. Powiedzial mi, ze przekladal w czyms komus z benzyny na diesla i po pół roku zaczął pękać przód ;) mimo tego, ze bylo to auto ktore w standardzie również wychodzilo jako diesel
Napisz po prostu, że w dieslu są zajebiste wibracje i to wystarczy, a jeszcze jak wóz jest po dzwonie z toną betonu, to w końcu się wszystko posypie.
Awatar użytkownika
Seemann
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie 240sx, jest trochę tańszy w utrzymaniu i mniej awaryjny od 200sx. Akurat w przypadku s13 nie ma chyba tańszego rozwiązania od ka24e/de.
Te bardziej ekonomiczne silniki nissana (np od micry :lol: ) są raczej ustawione poprzecznie i będzie mnóstwo kombinacji żeby je wcisnąć. Jak robić swapa to na coś mocniejszego, np VG30DE - przy normalnej jeździe powinno palić tyle co Ka a nawet mniej.
Awatar użytkownika
locdog
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

ja nie bardzo widze sens calej operacji, gdzie koszt robocizny + gratow bez samego silnika wyjdzie jakies 20K w sytuacji gdy komus przeszkadza spalanie seryjnego silnika ktore znowu takie oszalamiajace nie jest... kup 2.4 wolnossacego, zagazuj i mierz sie z golfami tdi bo to mniej wiecej takie osiagi bedzie mialo.
Awatar użytkownika
przemekD
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

locdog pisze:kup 2.4 wolnossacego, zagazuj i mierz sie z golfami tdi bo to mniej wiecej takie osiagi bedzie mialo.
Nooo, nie wiem czy nie bluźnisz z tym golfem, bo nowsze dezelki są dość sprytne, ale generalnie nie sposób się nie zgodzić. :!:
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

A ja widze opcje kupienia normalnego Nissana 1.8 i zamiast kombinowania z przekladkami silnika,kupic jakiegos zagazowanego trupa !!
Zreszta,tego tematu chyba nie powinno byc.....:/
Awatar użytkownika
I.T
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

jesli ktos chce udawac ze ma 200sx to niech tego nie robi :P a jak nie ma na samo paliwo to nie ma na naprawy ktore sa czeste i geste w tym samochodzie ; )
W123 81` 280E 185 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP

" Most important thing is not power but engine response "

Don`t say what you think cause you get Ban
pawefff
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

ej ty fiucie mam kase nawet żeby zrobić numerek z twoja starą tylko mnie to troche wkurwia ze on troszke za dużo pali więć przymknij morde palancie!! :twisted:
Awatar użytkownika
TURBO maniac
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

pawefff pisze:ej ty fiucie mam kase nawet żeby zrobić numerek z twoja starą tylko mnie to troche wkurwia ze on troszke za dużo pali więć przymknij morde palancie!! :twisted:
Te koleś! Weź zluzuj troche zwieracze bo wylecisz z tąd szybciej niż sie pojawiłeś :!:
I niech ktoś wypierdzieli ten śmieszny temat bo działa na szkode temu forum :evil:
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
Awatar użytkownika
ziperr
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

:509:
'Nigdy nie jest źle, ale zawsze może być lepiej' ;]
Awatar użytkownika
Brutal
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

TURBO maniac pisze:
pawefff pisze:ej ty fiucie mam kase nawet żeby zrobić numerek z twoja starą tylko mnie to troche wkurwia ze on troszke za dużo pali więć przymknij morde palancie!! :twisted:
Chyba ktoś się przesiadł z BMW do nissana :D
Awatar użytkownika
EnDrIu
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Raczej pozegnasz sie z tym forum.
Było: 200sx s13 SR20DET
Jest: 200sx s13 CA18DET

Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
ppp
Stały gość
Stały gość

ej ty fiucie mam kase nawet żeby zrobić numerek z twoja starą tylko mnie to troche wkurwia ze on troszke za dużo pali więć przymknij morde palancie!!
Chyba cię dosięgnął radioaktywny opad z Czarnobyla.Jak masz tyle kasy to zrób Nissana na baterie słoneczne.Wtedy nie będzie nic palił
Awatar użytkownika
xmarv
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

EnDrIu pisze:
Raczej pozegnasz sie z tym forum.
Obawiam sie, że już nie zdąży się pożegnać :mrgreen:
= There is no easy way from the earth to the stars =
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”