Skrzynia a bagaznik 200sx Pomocy

Porady i problemy związane z muzą

Moderator: Moderator

Patryk_Nismo
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witajcie

Własnie poszukuję swojego własnego pięknego nismo s13 a w między czasie kompletuje audio do niego z racji ze nie mam jak sam tego pomierzyć bardzo ale to bardzo proszę o pomoc gdyz mam do kupienia skrzynie o wymiarach:

Szerokość 745mm
Wysokość 370mm
Długość 350mm

I musiałbym wiedziec czy ona wejdzie, bagażnik będę użytkował tylko na wzmacniacze i tą skrzynię więc to czy zajmie go pół nie jest dla mnie znaczące... Chcę ją poprostu wsunąć pod tylna kanapę może być nawet na styk :D

Jeszcze raz dziekuję i Proszę o odpowiedź
karpiu
Coś już wiem
Coś już wiem

Miałem u siebie skrzynię o wymiarach:
szerokość 80cm; długość przy podstawie 36, wysokość 33,5 i elegancko pasowała ale przednia, a zwłaszcza tylna ścianka jest pod kątem.

Nie chcę Ci tu zbytnio zaśmiecać wątku ale jakbyś był zainteresowany to mam na sprzedaż kompletną zabudowę bagażnika do s13. Była robiona specjalnie pod to auto. Auto jeździło na zawody i wracało z nagrodami. Jakbyś był zainteresowany to daj znać na PW.
rtuber
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Podaj jakies info o tej skrzyni . Jaki przetwornik(/i) na ile strojona itd. no i czym masz zamiar to napedzac ( wzmak, radio) no i jakie przody ??
Obrazek
Jeszcze Cię Wskrzeszę !!!
Patryk_Nismo
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witajcie

Skrzynia BR strojona na 45hz
przetwornik to kfc-w3011 400wat rms
streownianie Deh-p6800mp
przód tweetry infinity reference woofery : jeszcze brak ale chyba hertz, zwrotnice axton 2-way
tył zestaw tweeterów i średnich magnata wysokie modele zwrotnica 3-way magnat (jakby komu brakowało z racji dużego basu z tyłu...

Piecyki

Kac-ps200t mostek sub
Hifonics Zeus każdy kanał osobno na zwrotnice

Przewody

Sygnałowe 1x phonocar 2x rockford zawijane wyższy model

Głośnikowe klotz

Może fajnie zagra ... Zbierałem raczej cena - jakość

:P

Nie smiać się... Jak zamontuje to powinno spełnic moje oczekiwania

I wszystko leży na półce :(( Czeka na s13...
Musze sprzedać najpierw 100nx sr jak cos to kontakt
rtuber
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

tył zestaw tweeterów i średnich magnata wysokie modele zwrotnica 3-way magnat (jakby komu brakowało z racji dużego basu z tyłu...
Moim zdaniem dobry przod + sub wystarczy w zupelnosci , a komu z tylu ma brakowac ( bedzie ktos z tylu jezdzil ?? :P )
Obrazek
Patryk_Nismo
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Z przodu wylądują średnio-niskotonowe Signaty L16, i teraz pomoc czy zwrotnica tweeater-woofer obsłuży taki głośnik?? Czy są do tego jakieś inne specjalne...?? Mają one pracować z przodu z tweaterami infinity... zwrotnica to cac215

Pozdrawiam
rtuber
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Spokojnie obsluzy, no chyba ze jestes niewiadomo jakim audiofilem i masz odpowiedni sprzet do popamiarow to sam sobie mozesz zaprojektowac :P
Obrazek
Patryk_Nismo
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Dziękuję cieszę się że nie będę musiał nic już zmieniać w konfiguracji :) W tym tygodniu obejrzałem 3 s13 i powiem szczerze że się załamałem jedna od marca nie jeździła 2 silnik już zamontowali i nic, aa druga była tak przegnita że aż trzeszczała :D Prawie na pół się złamała... Ostatnia niby bezwypadkowa wszędzie inne części szpachel i lakier... :( Cholera ale poszukiwania dalej trwają :D

Jeszcze raz dziękuję i Serdecznie POZDRAWIAM
Awatar użytkownika
bybs
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Patryk_Nismo pisze:Cholera ale poszukiwania dalej trwają :D
nie zalamuj sie niektorzy na forum to chyba z 8 miechow szukali swojej nyski ;) wiec jak zrobisz to szybciej to nie bedzie zle ;P
Awatar użytkownika
domino
-#Administrator
-#Administrator

Cholera ale poszukiwania dalej trwają :D

a szukasz np w niemczech tam mozna w lepszej kondycji egzemplarze kupic!! tylko ze wtedy niemiec sie ceni
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

www.oknadomino.pl
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

A ja dodam cos od siebie bo widze farmazony....

NIE MA UNIWERSALNYCH ZWROTNIC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jesli stosujemy glosniki inne niz dostarczone w komplecie z zwrotnica to:

WYKONUJEMY I STROIMY ZWROTNICE POD KONKRETNE PRZETWORNIKI (glosniki) !!!!!!!!!!!!
MUSIMY ZNAC ICH PARAMETRY ORAZ WIEDZIEC JAKA CZESTOTLIWOSC PODZIALU
BEDZIE NAJBARDZIEJ ODPOWIEDNIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EWENTUALNIE JAK OSIADANY SPRZET POZWALA MOZEMY ZROBIC PODZIAL AKTYWNIE (Zwrotnica w radiu, posiadany procesor itp.)
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
Awatar użytkownika
xZealoTx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

ja tam tylko dopowiem ze na 90 litrow objetosci skrzynki glosnik musi miec jakies 30 do 40cm srednicy co juz wybiega poza rozmiary... dla dobrego efektu przypada jakies 30 litrow na 20cm srednicy + bass refleks fi 7*14 , jesli te glosniki maja jakies 100-200 watt rms zapodaj cos wiekszego 250watt RMS na glosnik... prztwornikow nie dawaj bo to tylko oslabia efekt.. proponuje filtr aktywny albo poprostu dobry wzmacniacz z regulacja... skrzynie uszczelnij tak ze jak wody nalejesz nic nie przecieka :D (joke z woda), wygluszenie skrzyni do zaakceptowania ale nie konieczne, materiał do obicia najlepiej skóra albo wykladzina dywano pochodna (takie jak w lipnych urzedach na podlodze :D) pamietaj tez o podstawkach pod skrzynie, nie kladz jej w bagazniku na odpierdziel :] bo drgania maja isc w eter a nie w karoserie :]...

sam zrobiłem taki projekt i było dosc efektywnie

p.s. głosnik powienien miec bardzo sztywne zawieszenie ( czuc dobry opór przy dociskaniu membrany do reszty :] )

Sorka za słownictwo
Sorka za błędy
Niskie, Szerokie... i jedzie się Bokiem
S14a in Progress (4%)
Honda CB600F Hornet (94bhp) (100%)
GPfurious
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

jakby cie interesowalo to mam glosnik do takiej skrzynie 40cm srednicy ;) RAVEMASTER!! jeden z bardzo dobrych glosnikow pieknie gra ;) jak co to pisz na meila gpwariat@tlen.pl
Awatar użytkownika
ige
Postojebca
Postojebca

bsw 154II? jaka cena jesli mozna ?
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
GPfurious
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Jest to model VXT154 czyli bliźniak BSW II 154 z innym koszem.
Głośnik to rozmiarowa 15' cali czyli 38cm!! Ogromny!!
Ma wielki magnes i bardzo solidną konstrukcję.

Podstawowe parametry to:

Moc 750W muzycznej i 250W rms!!
SPLmax 126db co jest wynikiem oszałamiającym.
Impedancja 4 Ohm
Duże wychylenie membrany sięgające ponad 2cm!!
ciezko mi sie z nim rozstac bo gra to pieknie ;) kazdy wie jak mial tej fimy glosniki ile cenie cieko powiedziec 300zl w tej cenie ciezko kupic cos dobrego pozdro kumpel ma lanzara jbl za 700zl i zadna rewelacja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”