T28 i mega duży LAG???wiecie coś o tym???

Wszystko dotyczące użytkowania, dobierania, eksploatacji turbin oraz ew.napraw

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
sebamoto
Coś już wiem
Coś już wiem

Hejka!Mam troszke pomodzony silniczek ca18det a jezdze w drifcie.Wszystko pieknie ladnie,mega kopyto ale...jest zalozona turbawka t28 z sunny sr20det i kolektor chińczyk,rurowy z dlugimi rurami(tak mi sie wydaje ze sa dlugie) Problemem jest bost zaczynajacy sie strasznie wysoko bo ok4000-4500obr.Ta torze nie mam sie jak napedzic a w luku strzelam ze sprzegla nawet po pare razy.Jazda do kitu.Nie wiecie czy przypadkiem kolektor nie moze byc problemem?Długosc rur jest prawie 3razy taka jak w serii.Co o tym myslicie?Zakładac serie?
Awatar użytkownika
Łulf
Coś już wiem
Coś już wiem

u mnie jest to samo
moim zdaniem lag jest dlatego ze jest wiekszy IC i dluzsza droga o turbiny do przepustnicy (pojemnosc ukladu jest o ssssporo wieksza dlatego ten lag)
[you] pozdro
Awatar użytkownika
szeni
Stały gość
Stały gość

sa dwa powody jezei oczywiscie turbina jest sprawana
pierwszy wieksza pojemnosc ukladu i drugi ty niemasz normanel t28 ty masz t28 a/r 80 ona sie p<font class="red">u</font>zniej wkreca takie byly matowane w przednionapedowych sr'ach

jest jedna prosta metoda - przestaw rozrzad o jeden zabek poczujesz róznice ;]

ps od jakich obrotow masz full boost i od jakich zaczyna ładowac ?
Awatar użytkownika
sebamoto
Coś już wiem
Coś już wiem

Turbo sprawne na 100% a mam Ar60 nie 80,pojemnosc ukladu jest na pewno wieksza ale dziwi mnie to ze oryginalnym turbo jak zalozylem icka to nie zwiekszyl sie lag.Rozumiem-wieksze turbo+wiekszy icek=wiekszy lag ale az tak duzy.Turbo zaczyna ladowac od 3.800-4200 a full bost ok4500.W jaki sposob przestawic rozrzad i czy bede musial stroic auto?glowa mnie juz od tego boli:)))
Lui
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Nieszczelny dolot/blow off albo za miękka sprężyna w WG.

Czego używasz do sterowania ciśnieniem doładowania?
ppp
Stały gość
Stały gość

W Sunny Gti-r t28 miało a/r 80 ,chyba ze nie masz turbo z sunnyego.Kolektor taki jaki tez powoduje zwiekszenie laga..Sprawdz nieszczelnosci w ukladzie dolotowym jak i wydechowym(glowica-kolektor,kolektor-turbo).Mbc pomaga we wczesniejszym wstawaniu turbiny
Awatar użytkownika
sebamoto
Coś już wiem
Coś już wiem

Na moim turbo pisze GARRET AR60 M24,Wiem ze nie jest to turbo na łożyskach kulkowych,MBC mam Pro Perfekt,a BOV to podróba greedy.Mam tez z nim problemik bo na wolnych obrotach czasami przepuszcza mimo tego ze regulacja na nim jest skrecona na maxa,jutro zaloze bova BAILEY'S i zobaczymy co sie bedzie dzialo.Cały czas mnie meczy ten cholerny kolektor wydechowy.Czy jest faktycznie rożnica pomiedzy pojemnościa rur?Bo jakby przeliczyc to oryginalny ma chyba z 1,5litra a ten jakies 3,5l.Naprawde ten LAG to dla mnie nurtujacy problem bo po ostatnich zaewodach zastanawiam sie czy wogole jechac na nastepne.Nie ma gdzie sie napedzic a zajechac zaraz sprzeglo to nie problem.
Awatar użytkownika
szeni
Stały gość
Stały gość

a moze masz zaplom przestwiiony (cofniety) cas jest tak jak powinien ?
Awatar użytkownika
sebamoto
Coś już wiem
Coś już wiem

Cas-a mam na maxa w lewo,tak jeżdże caly czas.Jak go ustawiae w polowie czyli tak jak powinien byc to silnik strasznie chodzi.Ale nie rozumiem zbytnio co ma zaplon do LAGA?
Awatar użytkownika
Łulf
Coś już wiem
Coś już wiem

ja mam T2860RS zaczyna ładowac od ok 3200 a max boost 4700 max co dmuchła to 1,7
uklad bedzie szczelny bo na wyscigach "zdjeło" mi jedno kolanko
[you] pozdro
Awatar użytkownika
sebamoto
Coś już wiem
Coś już wiem

Czyli rozumiem że raczej tak ma byc?Bo nie wiem czy czasem nie szukać RB26DET?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Turbo”