Witam
Problem jest tego typu:
Silnik dławił się i gasł na wolnych obrotach jak był zimny, wyczysciłem przepustnice - która okazała sie moocno zaklejona, no i silnik teraz pracuje w zakresie 1700 obr/min ?!?!
Jak moge wyregulować obroty " domowym sposobem" , bo tu gdzie jestem nie mam dostępu do komputera diagnostycznego......
Z góry dzięki...
Obroty silnika RB20E
Moderator: Moderator
O ille jest silnik krokowy obok przepustnicy, ktory steruja iloscia powietrza jaka ma obejsc przepustnice na biegu jalowym to wyglada na to ze stoi on deba. Jesli natomiast przepustnica ma w sobiie jakis nastawnik ktory reguluje jej uchylenie dla biegu jalowego to padniety jest wlasnie on
live fast, die sidewayz
-
Cienki
- Proszę nie bić nowego

Sorki za dluga nieobecnosc.....
Wyregulowalem obroty przymykajac przepustnice "srubka", nie jest to najlepszy pomysl, ale nic innego nie przyszlo mi do glowy......
Silnik teraz pracuje na 600 obr-min, ale jak jest zimny to spada z obrotow i potrafi zgasnac po przygazowaniu.....
Czy orientuje sie ktos, gdzie moge sie udac na diagnostyke silnika w obrebie trojmiasta ?? Pod koniec Lipca bede w Polsce i chcialbym to doprowadzic do porzadku.....
Wyregulowalem obroty przymykajac przepustnice "srubka", nie jest to najlepszy pomysl, ale nic innego nie przyszlo mi do glowy......
Silnik teraz pracuje na 600 obr-min, ale jak jest zimny to spada z obrotow i potrafi zgasnac po przygazowaniu.....
Czy orientuje sie ktos, gdzie moge sie udac na diagnostyke silnika w obrebie trojmiasta ?? Pod koniec Lipca bede w Polsce i chcialbym to doprowadzic do porzadku.....
Skyline hr33 RB20E 
-
trabirider
- Stały gość

SKYRACING alias JarkowyCienki pisze:Czy orientuje sie ktos, gdzie moge sie udac na diagnostyke silnika w obrebie trojmiasta ?? Pod koniec Lipca bede w Polsce i chcialbym to doprowadzic do porzadku.....