http://moto.allegro.pl/item368231320_ni ... a_s13.html
A co powiecie o takim komplecie do SWPA. Czy to nie wystarczy ? Jak gość chce 5500zł i jest niby wszystko to czemu ma mnie wynieść więcej ?
Pozdro
Kupno Nissana 200sx S13
Moderator: Moderator
koszt transportu w silnikach zawsze robi swoje ...
W123 81` 280E 185 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP
" Most important thing is not power but engine response "
Don`t say what you think cause you get Ban
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP
" Most important thing is not power but engine response "
Don`t say what you think cause you get Ban
Z przełożeniem i wszelkiego rodzaju elektryką nie będzie problemu.
Czyli mam rozumieć, że to wystarczy.
Nie chcę się władować w skarbonkę bez dna.
Postanowiłem, że jak znajdę ładnego 200sx bez silnika to zrobię swpa a jak nie to kupię fabryczną S13. Jak ktoś będzie miał coś fajnego do sprzedania ( z silnikiem lub bez) to proszę o info
Dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Czyli mam rozumieć, że to wystarczy.
Postanowiłem, że jak znajdę ładnego 200sx bez silnika to zrobię swpa a jak nie to kupię fabryczną S13. Jak ktoś będzie miał coś fajnego do sprzedania ( z silnikiem lub bez) to proszę o info
Dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Z przełożeniem i wszelkiego rodzaju elektryką nie będzie problemu.
Drugi cytat wyklucza pierwszy.
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Jest na Litwie jeden S13 ze dobrze wykonanym swap'em SR20DET - 17 tys.
IC, wudech, R16 OZ fele z nowymi oponami, nowe spzrzeglo do 400KM. Auto jest legalne, tzn. po ekspertyzie zarejestrowane jako 2.0 ltr. Buda OK.
IC, wudech, R16 OZ fele z nowymi oponami, nowe spzrzeglo do 400KM. Auto jest legalne, tzn. po ekspertyzie zarejestrowane jako 2.0 ltr. Buda OK.
-
ceglinski007
- Proszę nie bić nowego

Witam Panowie 
Ja w niedalekiej przyszłości znaczy jak zrobię prawko i odłożę jeszcze trochę kasy to zamierzam kupić 200SX S13 tylko zastanawiam się jak jest z częściami... Pozdrawiam.
Ja w niedalekiej przyszłości znaczy jak zrobię prawko i odłożę jeszcze trochę kasy to zamierzam kupić 200SX S13 tylko zastanawiam się jak jest z częściami... Pozdrawiam.
z częściami?? abyś tylko miał czas i kasę to wszystko znajdziesz
tego jest .... albo jeszcze więcej
Sonhar é acordar-se para dentro
Pouczasz go, jakbyś był w wieku jego ojca. Spójrz lepiej w swoją legitymację szkolną i nie wytykaj innym wieku....Wader pisze:od razu po prawku wskakujesz na 170KM i RWD
obyś był z tych z wyobraźnią i lekką nogą. niech Bóg ma cię w opiece
Popieram Przemka. To kto jak jeździ nie zależy od wieku. Nissan wybacza niewiele błędów ale wystarczy zdrowy rozsądek i można się cieszyć z RWD.
-
ceglinski007
- Proszę nie bić nowego

Codo wieku Panowie macie rację na początku na pewno nie będę szarżował ale trochę doświadczenia z samochodami już mam bo rodzice pozwalają mi samemu jeździć autem więc czegoś już się nauczyłem i auta jeszcze nie rozbiłem 
bez przesady, żeby wydanie 8000zł na zawieszenie to była KONIECZNOŚĆ. Jak ktoś nie jeździ po torze a moc wykorzystuje sporadycznie przy starcie ze świateł to po cholerę ma robić zawias. Pytanie - to po cholerę ma robić 300KM? -Satysfakcja. I nie wierze że ktoś tego może nie rozumieć;]I.T pisze:Ogolnie za porzadna s13 trzeba dac 11-12k i tak odrazu robic pewne rzeczy bo nie ma ideu w tym wieku.
Co do swapa to gora pieniedzy, pracy i szukania czesci jesli ktos nie ma wielu tysiecy to niech nawet nie marzy o robocie i zostanie w stocku.
Ktos pisal ze chcial 300koni ? dojscie do tego wyniku to nie tylko robota silnika, ale tez gruntowana zawieszenia aby przezyc w tym i ukladu hamulcowego bla bla. Patrzac na moje SR20DET wiem ze 300 konikow to przynajmniej 10-15k z zawieszeniem mimo ze czesci kupuje w stanach i japoni (gdzie bardzo duzo sie oszczedza). (sadze ze i tak duzo wiecej kosztow pochlonie taka operacjia, gdzie znajomy na zawieszenie s13 niedawno co wydal 8k a dopiero w robocie, bo wymienia calkowiscie wszystko)
Ogolnie jesli ktos nie ma stalej dobrze platnej pracy i motywacji do roboty to niech nie bierze sie za te samochody.