teraz musze uszczelki kolowac.
po 600 km ponownie wydmuchało uszczelki kolektora wydech.
Moderator: Moderator
- Elmer
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
kolektor i turbo wyjete
- powiem tak - chcialem zdjac kolektor najpierw a pozniej turbo ale jak okazalo sie to wykluczone - zero dostepu do 2 srubek. Ale juz wszystko wyjechalo - nie moglem znalezc wejscia oleju ale jakos je dopadlem - jeszcze nie odkrecilem kolektora od turbo ale widze juz ze tam przedmuchane. co do laczenia kolektor-blok na dwoch garkach przedmuch na jednym mocno na drugim totalnie
jak chcecie to moge jakos fotki zapodac.
- TiGRA
- Postojebca

- Kontakt:
Chyba też sie wyskrobie PW do Jarkowego bo właśnie wróciłem z ASO POLODY gdzie cena uszczelek mnie zabiła >> 148 zeta za komplet głowica-kolektor

//edit:
Witam ponownie
Odebrałem dzisiaj uszczelki z firmy kompresja. Koszt 93 zeta z przesyłką. Towar ... wygląda profi i podobno dobry >> Słowa RAPTOR'a
Dobrałem się więc do kolektora. Odkręcam śruby i... hmm ... coś lekko idzie
na 1 i 4 garze. Odkręcam kolejne... i tu ździwko jakiego jeszcze nie miałem
dwóch śrub od spodu kolektora przy turbinie NIE MAM
W ten oto delikatny sposób dowiedziałem się czemu mi uszczelki na 3 i 4 garze wydmuchało
QRVA JASNA NIE WIERZCIE MECHANIKOM
//sorki musiałem//
Pytanie teraz moje czy mogę dobrać jakoś szpile do tego kolektora, czy muszę kupować gdzieś nowe, czy ma ewentualnie ktoś z Was na zbyciu dwie szpile z podkładkami..
Ręce mi opadły...
//edit:
Witam ponownie
Odebrałem dzisiaj uszczelki z firmy kompresja. Koszt 93 zeta z przesyłką. Towar ... wygląda profi i podobno dobry >> Słowa RAPTOR'a
Dobrałem się więc do kolektora. Odkręcam śruby i... hmm ... coś lekko idzie
W ten oto delikatny sposób dowiedziałem się czemu mi uszczelki na 3 i 4 garze wydmuchało
QRVA JASNA NIE WIERZCIE MECHANIKOM
Pytanie teraz moje czy mogę dobrać jakoś szpile do tego kolektora, czy muszę kupować gdzieś nowe, czy ma ewentualnie ktoś z Was na zbyciu dwie szpile z podkładkami..
Ręce mi opadły...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
przy wymianie uszczelki wykrec wszystki szpilki wydechowe i kup i zaloz nowe.podkladki powinny byc wiec najlepiej wez jedna i pojedz do tokarza niech ci je dorobi a nakretki tez u niego tylko powiedz aby zrobil z jak najtwardszej stali
- TiGRA
- Postojebca

- Kontakt:
Wszystko fajnie i cacy tylko gdzie ja kupie te szpile 
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Elmer
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
te sruby sie od drgan wykrecaja, u mnie i u adamsa palcami mozna odkrecic bylo.
a a-propos srub wymieniamy wszystkie na profi sruby i nakretki samoblokujace (wszystko kwasowka) do tego jeszcze pasta mocujaca - trzyma na drganiach i ulatwia wykrecanie.
ale sie tego troche naszukalismy i nie wszystko dorwalismy i tak.
a a-propos srub wymieniamy wszystkie na profi sruby i nakretki samoblokujace (wszystko kwasowka) do tego jeszcze pasta mocujaca - trzyma na drganiach i ulatwia wykrecanie.
ale sie tego troche naszukalismy i nie wszystko dorwalismy i tak.
Elmer: masz możliwość nagrania dla mnie takiego zestawu? tj. szpilki,nakrętki,podkładki?
- TiGRA
- Postojebca

- Kontakt:
HEHE dobre 
Chyba sobie takie sprawię... z pomocą teścia
Chyba sobie takie sprawię... z pomocą teścia
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Oczywiście s13 i s14 też takie mają jak są orginalne....
A potem nikt twego nie mocuje i jest jak jest...
Ja też sobie takie dorabiam jak komuś mocuje ale robie oddzielnie na każdą nakrętkę bo łatwiej a tak samo dobrze. Bez tego nic nie pomoże żadne kwasówki samokontrujące też nie zdają egzaminu bo sie wyżażają i samokontra już puszcza.
A potem nikt twego nie mocuje i jest jak jest...
Ja też sobie takie dorabiam jak komuś mocuje ale robie oddzielnie na każdą nakrętkę bo łatwiej a tak samo dobrze. Bez tego nic nie pomoże żadne kwasówki samokontrujące też nie zdają egzaminu bo sie wyżażają i samokontra już puszcza.
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
Panowie- takie male pytanie:
czy ktos z Krakowa ma jakies wzory uszczelek do s13 (turbo-kolektor i turbo downpipe) zeby dostarczyc do firmy KOMPRESJA?
chcialem zamowic uszczelki od nich ale maja wzor tylko uszczelki kolektor-glowica, reszty niemaja mimo ze juz chya wielokrotnie je robili
Jesli ktos mialby jakies stare uszczelki i moglby im je dostarczyc oszczedzilo by mi to troche zachodu. Moglbym od razu wyciagnac stare i zalozyc nowe, bez zbednych kilku dni przerwy z odkreconym kolektorem
Pozdrawiam
czy ktos z Krakowa ma jakies wzory uszczelek do s13 (turbo-kolektor i turbo downpipe) zeby dostarczyc do firmy KOMPRESJA?
chcialem zamowic uszczelki od nich ale maja wzor tylko uszczelki kolektor-glowica, reszty niemaja mimo ze juz chya wielokrotnie je robili
Jesli ktos mialby jakies stare uszczelki i moglby im je dostarczyc oszczedzilo by mi to troche zachodu. Moglbym od razu wyciagnac stare i zalozyc nowe, bez zbednych kilku dni przerwy z odkreconym kolektorem
Pozdrawiam
www.alpinet.pl - usługi wysokościowe
na starej stronie sa wzory uszczelek czasami warto tam zajrzeć jest tez kilka ciekawych tematów
http://www.turbokillers.com/oldwww/
http://www.turbokillers.com/oldwww/