Jeśli chcesz się przywitać....

Moderator: Moderator

tobi32
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Witam wszystkich serdecznie. jestem nowy na forum ..
Mieszkam w Olsztynie, do niedawna posiadam Nissana Almere.
Więc pewnie będę tu stałym gościem.

:D
Rozwad
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witam,

tak jak kolega wyżej jestem z Olsztyna, zaraz po maturze planuje zakup 200sx :) wiec będę się dość często udzielał :P

Pozdrawiam wszystkich turbomaniaków :)
SkylineProject
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Witam!

Mam na imię Adam i mieszkam w Poznaniu...ten projekt chodził za mną już od dłuższego czasu, wraz z wiosną nadchodzi czas na jego realizację! Długo szukałem jak najtańszego ( jak na razie mój budżet jest ograniczony ) nadwozia 34 w super stanie...samochód przypłynął z Japonii w grudniu 2007 i jak wszystko dobrze pójdzie będzie w Polsce w tą niedzielę.

Zanim ktokolwiek zacznie krytykować mojego Sky'a - że to najtańsza możliwa wersja - niech się dobrze zastanowi zanim cokolwiek napisze...jeszcze raz powtórze zależało mi na bazie do projektu w super stanie i w przystępnej cenie...silnik i skrzynia zaraz z niego wyleci...RB26DETT mam zamiar wstawić! Myślałem o bardzo rzadkim swapie VQ35DE z 350Z ale kolega z Japonii mi odradził i ma racje!

Adam: Do You know anybody who did VQ35DE swap in 34 Skyline?

Toshi: NO, I would imagine it is not practical. You could throw in a RB26 and make
tons of power. VQ would be for originality but there would be a lot of
custom work and it might not be worth it. Plus, I am not a huge fan of the
sound of turbo VQ's. The GTR is OK but turbo Z's are sort of dirty sounding
to me...

Kultowe auto powinno mieć kultowy silnik i tak też będzie!

Pierwszą jednak rzeczą którą mam zamiar wymienić są zderzaki. Dlatego też przoszę wszystkich "Skyline maniaków" o pomoc w szukaniu. Jeśli natkniecie się na taki komplet na sprzedaż dajcie znać! Następną rzeczą będą oczywiście koła...najprawdopodobniej VolkTE37 albo Rota P45R w kolorze Hyper Black. 18 oczywiście

...jeśli macie jakieś propozycje felg też chętnie wezmę pod uwagę...kolor auta najprawdopodobniej biały albo Skyline niebieski będzie...po kołach "pod młotek" idzie zawieszenie...chce aby auto było jak najczystsze tak więc bez obaw miłośnicy tego modelu!! Nie będzie w tym projekcie żadnych nieprzemyślanych rozwiązań ani dziwnych spojlerów...Auto będzie miało serce Skyline GTR i jak Skyline GTR będzie wyglądać...

To tyle na tą chwilę! Postaram się załączyć zdjęcia mojego auta ale nie wiem czy wyjdzie bo jestem na takim forum po raz pierwszy...Pozdrawiam wszystkich fanów marki Nissan i zapraszam do śledzenia postępów mojego projektu...napewno będzie ciekawie!!

Adam
Załączniki
mój Skyline34GT tuż po rozładunku w Anglii...
mój Skyline34GT tuż po rozładunku w Anglii...
...gdyby Pan Bóg wolał napęd na przód...chodzilibyśmy na rękach!
Baza
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witam.Jestem Baza z Żywca.
Zarejestrowałem się na forum i będę go powolutku w wolnych chwilach czytał i studiował.
Do tej pory jeźziłem tylko Hondami co prawda VTi i nikt mi nie powie że to wolne auta bo kosiłem dużó mocniejsze i teoretycznie szybsze wózki.Natomiast chcę teraz sprubować coś innego przedewszystkim coś RWD i Turbo co daje większe pole manewru jeśli chodzi o podnoszenie mocy z mniejszym nakładem finansowym.Mam nadzieję że będziecie wyrozumiali dla młodego który w zakresie silników doładowanych ma niewielką wiedzę co prawda lepiej się czuję w tematyce N/A ale człowiek podobno całe życie się uczy.
Będę szukał dla siebie S14 i robił ciut mocniejszy wóz ale do jazdy na codzień więc niektóre moje pytania mogą się wydawać banalne ale tak jak już pisałem Turbo to dla mnie coś całkiem nowego.

Pozdro for all.
Adrian_
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witam.
Chciałbym w grudniu bądz styczniu sciągnąc skylina r33, ale nie mam zielonego pojeca co i jak i gdzie , czy jest ktosna forum kto by pomógł cos takiego załatwić, kwota jaką dysponuje to około 40 tys
Joda
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Witam wszystkich forumowiczów :mrgreen:
maniaq
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

witam wszystkich forumowiczow, moze w tym roku dorwe wymarzona s13 :) pozdrawiam
Awatar użytkownika
Fil
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Witam wszystkich. Mam na imię Filip pochodzę z Dąbrowy Górniczej. Od niedawna jestem posiadaczem niezłego Nissana 200sx.

Pozdrawiam all
Awatar użytkownika
Krzysiu
Stały gość
Stały gość

Fil pisze:Witam wszystkich. Mam na imię Filip pochodzę z Dąbrowy Górniczej. Od niedawna jestem posiadaczem niezłego Nissana 200sx.

Pozdrawiam all
ladna sztuka :)

widze ze zderzak juz przeszedl mody
[scroll][center]*** ORDYNUSS Team *** member # 000,5/06
Jak ja sie przewrócę, to się za swoje przewrócę
[/center][/scroll]
Obrazek
Awatar użytkownika
Fil
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Krzysiu pisze:
ladna sztuka :)

widze ze zderzak juz przeszedl mody
HeHe dzięki:)

Co do zderzaka to jeszcze nie przeszedł modów. To tylko taka wizja. Ale kto wie może niedługo.
Pozdrawiam
Cienki
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Witam wszystkich....
Skyline hr33 RB20E :)
--pablo-

Witam po raz pierwszy :twisted:
Awatar użytkownika
Mr.Art
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Witam wszystkich serdecznie. Założycielom gratuluję udanego forum i strony:airbone: :) Dwa słowa o mnie;) Interesuję sie wszystkim co związane z 4 kółkami, tzn street, drag(1\4m), rajdy jak i drift. Mechanik ze mnie żaden:oops: , niemniej znam się troche na Car Audio, akustyce itp. W tym temacie mogę się czasem okazać pomocnym;). Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w dalszej pracy nad Waszymi Perełkami jak i w pracy nad forum. Karol
arek200
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witam witam i o zdrowie pytam :D :D
Awatar użytkownika
hanf0777
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Witam i pozdrawiam wszystkich turbokillersow. Od 3 miesiecy mam zaszczyt posiadać marzenie mojego zycia jakim jest 200sx 8) Forum czytam od dość dawna wiec najwyższa pora było coś tu naskrobać :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”