Ja tez mialem fajnego nissana

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
dapper
Stały gość
Stały gość

No to niezla predkosc. Cud, ze Cie nie wycinali bo nissan do bezpiecznych raczaj nie nalezy...nie przy takiej predkosci. Ja wlasnie dzwonilem do ubezpieczalni...dostalem szkode calkowita. Wartosc pojazdu przed wypadkiem wycenili na 6000zl!!!!!. Niech sprobuja znalezc cos w dobym stanie za te cene. Wartosc pojazdu po szkodanie 850zl :!: ...tak wiec z ubezpieczalni dostane 5.150zl...biorac pod uwage ze mam uszkodzony zderzak, blotnik, maske do prostowania, swaitla cale...tyrlko plastikowe ramki poszly i rozszczelniana chodnie...to mysle ze ladna sumka :mrgreen:. Juz mam wizje..oooo.....
O = O - - O = O

.\?/......~,_?
..|.............|\
./.\.........../\
Gadaj gdzie forsa??
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

Jest jeszcze jedna opcja - masz jakieś dodatkowe faktury na samochód (części, naprawy - cokolwiek)?

jeśli tak i jest to jakaś sensowna suma
to składasz pisemko w którym żądasz zwiększenia wartości samochodu z przed wypadku o kwotę z faktur

jeśli masz np. faktury z myjni to możesz sugerować że samochód był zadbany i jego wartość była wyższa niż przeciętnego egzemplarza z tego rocznika...

znajomy w ten sposób wywojował dodatkowe 3000zł (przy szkodzie całkowitej)
miał faktury na wymianę uszczelki głowicy i robotę z głowicą..
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Awatar użytkownika
SZATAN
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

To się trochę spóźniłem z moją odpowiedzią w sprawie ubezpieczeń.
Szkoda całkowita jest w momencie, gdy wartość naprawy przekracza 70% wartości pojazdu z dnia przed wystąpieniem zdarzenia. Wyceniają wówczas to co zostało z pojazdu odejmują od wyceny sprawnego i resztę wpłacają na konto. Twierdzą, że nie opłaca im się tego naprawiać. Z praktyki jednak wiadomo, że wyceny sprawnego pojazdu nie pokrywają się z cenami rynkowymi. Dobrze jest wtedy postarać się o BARDZO szczegółową wycenę wraku, aby jego wartość była jak najniższa:) No i żeby było ciekawie to można się również starać o odszkodowanie za doznane urazy. Tylko wtedy jest najlepiej mieć całą furę medycznych papierków
Swoją praktykę odbyłem po dwóch lekkich szlifach na plastikach.
Awatar użytkownika
ADAKAR
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

znalezione w róznych miejscach ......... uszkodozne Nissany. Proponuje wklejać ... ku przesztrodze ... zeby uważać na swoje resoraki.

[ Dodano: Sro 23 Sty, 2008 10:13 ]
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
S14 czesci na sprzedaz ... silnik, skrzynia, dyfer ... wnetrze ... 889-526-136 Adam
Awatar użytkownika
asmo666
Coś już wiem
Coś już wiem

najgorsze jest to ze tych aut juz nie produkuja i jest ich coraz mniej!! a znikaja miedzy innymi w taki glupi sposob... :( ;(
Awatar użytkownika
Chajel
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

asmo666 pisze:najgorsze jest to ze tych aut juz nie produkuja i jest ich coraz mniej!! a znikaja miedzy innymi w taki glupi sposob... :( ;(
heh to jest fakt ... aj a powiem co z zycia wziete ...

dzis o 9 rano poszedlem sobie do pracy i patrzalem na mojego resoraczka i byl ok

o godzinie 18 dostaje telefon od dziewczyny ze w co ja uderzylem ze mam takie wgiecenie na boku... mowie na nic przychodze patrze a tu kurwa wgniot ...

ktos mi uderzyl w nissana ... jeszcze najgorsze jest to ze jakies 3 tygodnie temu zalatwilem sobie bok bo przerysowalem to mi zalatwili 2 ...

zyc nie umierac ...

sprawcy nie ma ...:(
Awatar użytkownika
dapper
Stały gość
Stały gość

znam ten bol bo tez juz tak pare razy mialem re mi ktos przemalowal samochod na artystyczy niebieski albo czerwony bochomazek. We Wrocku jest taki jeden zakret na nowym swiecie ze nic tylko kupic autokasko i postawic w tamtym miejscu. Zarobki raz w miesiacu albo i czesciej.
delta_fh12
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Ja może tak trochę z opóźnieniem ale zamieszczę parę fotek mojej NYSKI równiutkie 3 tygodnie po kupnie (2005r)

Jedna kobieta chyba nie chciała by mi było dane dokończyć manewr wyprzedzania....

Wszystko dobrze się skończyło na szczęście, chociaż musiałem ponad rok ganiać po sądach żeby uznano jej winę mimo że policja na miejscu jednoznacznie stwierdziła jej winę.

Rzeczoznawca wycenił szkodę na 2500zł (przejechany cały prawy bok od koła do koła)
Mnie to kosztowało 700zł także po ponad roku dostałem mały zastrzyk gotówki :D
Załączniki
IMAG4953.JPG
IMAG4952.JPG
IMAG4950.JPG
Ostatnio zmieniony pt 14 mar, 2008 15:54 przez delta_fh12, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
geniula1
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Dobrze że nikt tam chodnikiem nie szedł
N/A-LPG KILLER ;)

Japan Auto
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

dobrze że wszystko nie zdarzyło się o 1m dalej ;)
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
delta_fh12
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

[quote="roball"]dobrze że wszystko nie zdarzyło się o 1m dalej ;)[/quote]

Wiem co masz na myśli :D , gdyby było metr dalej dziś pewnie jeździłbym dupowozem a nie NYSKĄ :lol:
Awatar użytkownika
dapper
Stały gość
Stały gość

Cos te grafitowe maja pecha nadrodze.:D
delta_fh12
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Może ten kolor przyciąga blache do blachy :lol:
MarioWawa
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

W sumie to wszystko przyciąga bo u mnie płot na drogę wyskoczył....:(( dlatego teraz mam bordo:P:P:P
Załączniki
Z013.jpg
Awatar użytkownika
geniula1
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Ciekawie uderzony :D Przód walnięty i tylna szyba boczna zbita ale lusterko nie tknięte :D
N/A-LPG KILLER ;)

Japan Auto
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”