Witam. Mam pytanie czy orientuje sie jakis magik czy da rade zrobic przekladke w skylinie z np s14/s15?
A drugie pytanko. Czy da sie wsadzic zaciski hamulcowe do s13 np z BMW e39? Droga hamowania w tymsamochodzie mnie zadziwia. Na co powinienem zwrócic uwage?
Skyline - przekladka
Moderator: Moderator
dapper pisze:Witam. Mam pytanie czy orientuje sie jakis magik czy da rade zrobic przekladke w skylinie z np s14/s15?
A drugie pytanko. Czy da sie wsadzic zaciski hamulcowe do s13 np z BMW e39? Droga hamowania w tymsamochodzie mnie zadziwia. Na co powinienem zwrócic uwage?
wiem ze jarkowy przekladal sam skaja r33
wiec zadzwon do niego zapytaj jak to wyglada i czy wie kto moze to zrobic;p bo watpie zeby chcialo mu sie
co do zaciskow wszystko sie da, tylko niezawsze bedzie to tanie rozwiazanie: tarcze hamulcowe moga miec inna grubosc, inna srednica, wiec musisz kupowac tarcze do bmw i nawiercac, jak nawiercisz to dopiero wtedy mozesz kombinowac przejsciowki montazowe zaciskow i na koniec: srednica piasty/dziury w tarczy moga miec rozna wartosc wiec tarcza bmw moze okazac sie za luzna a wtedy DUPA.
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
jeżeli chodzi o lepsze hamulce w s13 to albo zacisk z s14 + pompa z32/s14 + tarcza 280mm, lub jeden z zestawów. Najmniejszy to gładka tarcza z M3 (315mm/28mm gr.) + uchwyt do zacisku z s14/z32 - troche tego w uk jeździ i wszyscy są zadowoleni + oczywiscie dobry klocek. Troche droższy to 315mm tarcza nacinana/wiercona ale koszt wiekszy, potem jest 330 i wiecej.
Nie zapominaj że droga hamowania to także opony i zawieszenie.
Nie zapominaj że droga hamowania to także opony i zawieszenie.
Sam uzywam przedniego zestawu od Dan'a. Tarcze kupilem i nawiercilem na miejscu. Wszystkie sruby i kolka centrujace tarcze kupilem od Dan'a, a mocowania zaciskow wykonano w miejscowej firmie.