Ja tez mialem fajnego nissana

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
pascalek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

To i mojego rozbitka też tu wrzucę ;]. W moim odczuciu to póki co tylko Adakara s14 mnie przebija. Opis dzwona tutaj:
Załączniki
02.jpg
ipoaucie2.jpg
Awatar użytkownika
Nero
Stały gość
Stały gość

mlynario pisze:Hehe a jescze tydzien temu w gdasnku tak ladnie wygladal :D
Zderzak jest caly, delikatnie porysowany i cale auto pojdzie do polerki bedzie dobrze :D Oby tylko wszystko sprawnie dzialalo :)
Oo\_____/oO VS Oo\_____/oO
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

pascalek pisze:To i mojego rozbitka też tu wrzucę ;]. W moim odczuciu to póki co tylko Adakara s14 mnie przebija. Opis dzwona tutaj:
I co dalej sie stalo z nissankiem?Zreanimowany?

A Tobie zycze Nero powodzenia w pokonaniu tego zakretu :D Nic bardzie nie cieszy jak pokonanie przeciwnika :D
Awatar użytkownika
Nero
Stały gość
Stały gość

Dziekuje bardzo :) Nyska zostala zlozona do kupy, przejrzana i odpalona a nawet troche pochalasowala po miescie, narazie dziala bez zarzutu ale zobaczymy jak bedzie dalej... Wiem tylko tyle ze przy wkladaniu IC zeszlo prawie 2.5h...

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pascalek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

borimichal, rozbitek juz byl nie do odratowania, stoji w garazu jako zapas czesci i wszystko wskazuje na to ze wkrotce dawca silnika i zawieszenia.
W poprzednim poscie nie napisalem link do tematu z opisem dzwonu i kasa z ubezpieczalni: http://forum.turbokillers.com/tematy13/ ... vt7192.htm
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Ok,ok juz przeczytalem.
Na zdjeciach nie wygladal jeszcze tak zle,jestem dosyc mocno zwiazany z blacharka samochodowa i tak sobie myslalem ze moze podluznice przeciagnieten,nowy pasik,zderzaki lampy,blotniki,maska i autko dalej smiga.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
dapper
Stały gość
Stały gość

Wiec tak....jak przyszedl koles z ubezpieczalni to wyszlo ze wartosc mojego auta to bodajze 13 tys. a mam s13 a to przez to ze mam w dowodzie wpisany jako rocznik 1996 jako SKLADAK....z tym ze koles nawet na to uwagi nie zwrocil. Na poprzedniej wycenie tez mialem w opisie z PZU wpisany 96. i za sam blotnik dostalem 2.200zl (malowanie elementu plus przystajacych, przygotowanie + robocizna) zrobilem to za 300zl. Nie wiem ile teraz dostane. Gdyby wyszla szkoda calkowita to i tak kiepsko. Mozna sie od tego jakos odwolywac? W sumie nie mam duzych uszkodzen ale jak mi policza czesci z 96r....
1985Sebastian
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Jak masz szkode całkowitą dostaniesz jakieś 80% i auto Ci zostaje.Naprawiasz go za 20% tej ceny i zmieniasz ubezpieczyciela i jesteś do przodu jakieś 60%.
Obrazek <--- kliknij
Awatar użytkownika
ADAKAR
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Nero, widze technika jazdy "zderzak w rowie" ... najs, dobrze ze tam sianko bylo i zamortyzowało przyklaśniecie pupcią Twojej S13nastki
Dziś wracając z Krakowa na drodze 794 Wolbrom - Pilica - Koniecpol ... sporo sniegu ... kilka aut w rowie ... wygladaly tak samo jak Twoj ... tylko pora dnia inna ;)

.... Czemu tylko ja rozbijam S14 :cry: :?: :angered:
S14 czesci na sprzedaz ... silnik, skrzynia, dyfer ... wnetrze ... 889-526-136 Adam
Awatar użytkownika
dapper
Stały gość
Stały gość

ADAKAR pisze:.... Czemu tylko ja rozbijam S14 :cry: :?: :angered:
Moze za wolno jezdzisz....max lans ;DD
A ze szkoda calkowita to nie jest tak fajnie. Licza Ci wartosc auta przed wypadkiem (ze sredniej ceny aut w PL), licza to co zostalo...dokladnie kazda czesc i odejmuja od wartosci...to co zostaje = odszkodowanie. Czyli powiedzmy ze autko przed wypadkiem jest wart 10 tys, policza, ze to co zostalo jest warte 8...odszkodowanie = 2tys....poprawcie mnie jesli sie myle.
Awatar użytkownika
Student
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

no to ja pokaze swojego skutki niedzielnych kierowcow dziadek 80 letni z podporzadkowanej

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pioorek
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

dapper pisze: A ze szkoda calkowita to nie jest tak fajnie. Licza Ci wartosc auta przed wypadkiem (ze sredniej ceny aut w PL), licza to co zostalo...dokladnie kazda czesc i odejmuja od wartosci...to co zostaje = odszkodowanie. Czyli powiedzmy ze autko przed wypadkiem jest wart 10 tys, policza, ze to co zostalo jest warte 8...odszkodowanie = 2tys....poprawcie mnie jesli sie myle.
Przy szkodzie całkowitej wypłacają Ci 80% wartości auta bez żadnych odliczeń za części które zostały spawne po wypadku :!:
Student pisze: no to ja pokaze swojego skutki niedzielnych kierowcow dziadek 80 letni z podporzadkowanej
Szkoda autka, dobrze że ty jesteś cały. A jazdy polskich kierowców to lepiej wogole nie komentować, brak słów :roll:
wspopmnienia po nysce:/ Ale napewno będzie następna...
Awatar użytkownika
dapper
Stały gość
Stały gość

Student a ile jechales bo uszkodzenia troche wieksze od moich a ja jakies 4dyszki ale uderzylem prosto w kolo...wszedl jak w maselko...niewiele poczulem...zobaczylem tylko jak mi sie maska podnosi...balem sie wyjsc i spojrzec na przod. I czy mi sie wydaje czy miales te cleary na swiatlach mijania? Jak to Swieci(ło)?
Awatar użytkownika
Nero
Stały gość
Stały gość

ADAKAR pisze:Nero, widze technika jazdy "zderzak w rowie" ... najs, dobrze ze tam sianko bylo i zamortyzowało przyklaśniecie pupcią Twojej S13nastki
Dziś wracając z Krakowa na drodze 794 Wolbrom - Pilica - Koniecpol ... sporo sniegu ... kilka aut w rowie ... wygladaly tak samo jak Twoj ... tylko pora dnia inna ;)
Wiesz ciesze sie ze tylkiem wpadlem bo mysle ze jakby przod poszedl to szkody byly by wieksze :) A doslownie 2metry obok ktos kilkadziesiat min wczesniej tez lezal bo swierze slady byly hehe
Awatar użytkownika
Student
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

jesli ty jechałes 40 to do mojej predkosci dodaj jeszcze jedynke z przodu czyli 140 ale nie z czego byc dumnym popodłuznica złamana była i koło sie zawineło pod błotnik silnik nadal chodził a z corsy w ktora walnołem to nalesnik sie zrobił i koło odleciało ogołem to nie było miłę ale rozsmieszył mnie ten fakt jak dzaidek od corsy dał policjantowi ubezpieczenie od ciagnika a clerow nie miałem to był dopiero poczatek silnik był 2 tygodnie po kapitalce
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”